Stop 5G România

Rulează videoul
Intrebari si raspunsuri despre 5G

FAQ 5G

Ce este 5G? De ce sunt alertați mulți oameni de știință de operabilitatea 5G ?

5G este o nouă generație tehnologică a serviciilor de telefonie și date mobile care promite o viteză mai mare de transfer a datelor decât vechea generație (4G), precum și o capacitate mult mai mare a numărului de conexiuni pentru a permite oricăror dispozitive să se conecteze, într-un context IoT (Internetul Lucrurilor). Pentru a realiza aceste promisiuni teoretice, tehnologia 5G vine cu trei schimbări majore la nivelul infrastructurii de telecomunicații:

  1. În primul rând vine cu o nouă ARHITECTURĂ a rețelei telecom pentru a asigura o comunicare mai eficientă a dispozitivelor cu serviciile pe care le accesează (latență mai mică), între ele, precum și cu rețeaua telecom într-o formă mai descentralizată.
  2. În al doilea rând, pentru a acomoda o DENSITATE mult mai mare de conexiuni sau dispozitive conectate, 5G presupune implementarea unei noi rețele de RADIO-FRECVENȚĂ (adică INVIZIBIL) la nivelul străzilor sau a zonelor dens populate. Această nouă rețea va conține așa-numitele celule ”mici” interconectate prin fibră optică de mare viteză, într-o configurație mult mai densă decât ce știm acum când ne referim la densitatea stâlpilor cu celule telecom sau la antenele pe care le vedem pe blocuri sau clădiri înalte.
    1. Densitatea celulelor ”mici” se presupune a fi de ordinul câte una la fiecare 30-50 de metri, în special pe fiecare stradă din orașe.
    2. Instalarea acestor celule ”mici” se vrea a se realiza în spațiul public, dar mai ales PRIVAT deoarece echipamentele respective nu se pot ”alipi” decât de clădirile existente, marea lor majoritate fiind în proprietate privată.
  3. Și, în al treilea rând, pentru a putea oferi MOBILITATE ”beneficiilor” promise, tehnologia 5G va funcționa radio în două zone distincte de frecvențe radio:
    1. banda de frecvențe de tip MICROUNDE numită ”sub-6 GHz” (sub-6000 MHz) care poate oferi un compromis între viteza de acces și acoperirea cu semnal a unor arii suficient de mari, tehnologia fiind similară cu evoluția prin care a trecut și generația a 4-a, în special 4G LTE-Advanced, aceasta fiind precursoarea 5G. În această bandă de frecvențe, vitezele de transfer a datelor promise pentru orice utilizator, de peste 1 Gigabit pe secundă, se pot obține numai prin intermediul realizării de conexiuni multiple de date cu rețeaua telecom de la dispozitivul utilizatorului cu ajutorul antenelor MIMO, toate aceste conexiuni simultane fiind agregate sau adunate, acest lucru fiindu-i complet transparent utilizatorului. Nu este deloc greu de intuit că această ”tehnologie” de obținere a unor viteze mai mari este periculoasă deoarece este similară cu a avea în aceeași mână echivalentul a 10-20 de telefoane 4G, fiecare conexiune emițând radiații electromagnetice pentru a se putea realiza ”fără fir”, deci de 10-20 de ori mai mari decât în cazul unui telefon 4G, a unei singure conexiuni de tip 4G!
    2. banda de frecvențe milimetrice numită ”mmWave”, frecvențele fiind mai mari de 20 GHz, conexiunile pe aceste frecvențe promițând viteze uluitoare de transfer a datelor, dar în același existând alte două compromisuri, cel al acoperirii foarte reduse, de ordinul zecilor de metri și cel al limitării funcționării doar în spațiu liber, orice obstacol, inclusiv geamurile, putând perturba dramatic funcționarea conexiunii la parametri optimi. Exact din acest motiv a se observa demersurile de ”toaletare” a copacilor de pe spațiul public, în realitate de distrugere completă a coroanei acestora pentru a nu obstrucționa ”semnalul 5G invizibil”. Nici în cazul conexiunilor pe frecvențe mmWave nu este greu de intuit că această ”tehnologie” de obținere a unor viteze ultra-rapide ”fără fir” este și mai periculoasă din perspectiva radiațiilor electromagnetice deoarece dimensiunea în spațiu a undei radio, adică a energiei, este concentrată la câțiva milimetri, ca un fascicul foarte asemănător laserului. Iar numărul imens de oscilații pe secundă (peste 20 de miliarde de oscilații pe secundă) este absolut devastator la nivelul biologic al oricărei forme de viață care intră oriunde  în contact cu un asemenea fascicul, în special utilizatorul care ”cere” conexiunea respectivă.

Cu ce se deosebeşte 5G faţă de 4G, de exemplu?

A 4-a generație tehnologică a serviciilor de telefonie și date mobile (4G), implementată și funcțională la ora actuală, este tot o tehnologie radio (adică INVIZIBIL, ”fără fir”) care funcționează NUMAI în banda de frecvențe de tip microunde numită ”sub-6 GHz” (sub-6000 MHz), în special în benzile de 800, 900, 1800 și 2600 MHz. Așa cum am menționat și anterior, această bandă de frecvențe utilizate de infrastructura telecom poate oferi maxim doar un compromis între viteza de acces și acoperirea cu semnal a unor arii suficient de mari. Adică exact ce știm, vedem și folosim acum:

  • Celulele rețelelor de telecomunicații 2G, 3G sau 4G, împreună cu antenele din dotare, sunt situate la distanțe de ordinul kilometrilor una de alta. Dacă le vedem mai dese, probabil sunt ale unor operatori telecom diferiți;
  • Frecvențele de 800 și 900 MHz oferă acoperire mare, posibil și zeci de kilometri, plus semnal mai bun în interiorul clădirilor. Sunt folosite în special pentru asigurarea serviciilor esențiale de voce (apeluri) și viteze mici a transferului de date;
  • Frecvențele de 1800 și 2600 MHz oferă acoperire mult mai mică (1-2 kilometri), plus semnal mai slab în interiorul clădirilor, dar sunt frecvențele utilizate pentru vitezele de ordinul zecilor de Megabiți pe secundă a transferului de date, cu care ne-am obișnuit.

Nu în ultimul rând, tehnologia 4G LTE (fără LTE-Advanced) reprezinta și un compromis acceptabil între calitatea serviciilor (acoperie și viteză) raportate la poluarea și nocivitatea electromagnetismului generat ca și consecință a utilizării serviciilor.

Diferențele tehnologice între 4G și 5G sunt și cele trei mari schimbări prezentate anterior:

  1. O arhitectură nouă a rețelelor de telecomunicații care le va permite să fie mai ”flexibili”;
  2. O densitate mult mai mare a celulelor (și antenelor) telecom, în special de ordinul zecilor de metri pentru celulele ”mici” în scopul de a ”fi semnal” oriunde și oricum și pentru a permite mult mai multe conexiuni simultane, adică mai mulți utilizatori, cu viteze mai mari;
  3. Utilizarea de frecvențe radio mult mai mari decât 2G, 3G sau 4G și mult mai nocive;
  4. Un singur utilizator de servicii de date 5G reprezintă, din punctul de vedere al poluării și nocivității electromagnetice, din cauza numărului mare de antene angrenate si a agregării de spectru echivalentul a 10-20 de utilizatori 4G deoarece va realiza conexiuni multiple simultan pentru obținerea unei viteze mai mari.

Însă, există și trei asemănari mari între tehnologia 4G și 5G, din perspectiva utilizării reale:

  1. Folosirea benzii de frecvențe de tip microunde numită ”sub-6 GHz” (sub-6000 MHz) la nivelul celulelor telecom existente (stâlpii telecom sau antenele pe care le vedem pe blocuri sau clădiri înalte) pentru servicii similare: compromis între semnal, acoperire (distanța față de celula telecom) și viteză;
  2. Ambele tehnologii sunt complet digitale, conexiunile realizate fiind doar conexiuni de date, adică pachete de date IP (packet switching). Serviciile de voce (apelurile telefonice) sunt realizate peste aceste conexiuni de date, deci și vocea este ”digitalizată”, spre deosebire de serviciile 2G sau 3G care oferă serviciile de voce într-o manieră similară clasicelor centrale telefonice, bazate pe ”circuite” libere – de aici congestiile de rețea de acum 10-15 ani;
  3. Datorită punctului anterior, dependența completă de protocolul IP, ambele tehnologii sunt nesigure din punct de vedere al securității informaționale și expuse oricăror tipuri de atacuri cibernetice, inclusiv posibilitatea tehnică facilă de înregistrare a convorbirilor telefonice, intimitatea fiind astfel expusă și/sau compromisă în fața corporațiilor telecom.
  4. Utilizarea excesivă a tehnologiilor 4G la transferul de date si conectivitate la internet mobilă (utilizare telefoane și tablete) a condus în ultimii ani la o creștere exponențială a incidenței unor boli fizice(neurologice, oftalmologice, posturale s.a.) cât și psihice cum este cazul dependenței digitale si a autismului virtual în rândurile utilizatorilor atât de vârste fragede cât și la adulți. De exemplu un studiu realizat in România de Marius Zamfir arată că până la apariția 4G incidența autismului virtual la copii era de 37% (expunerea la TV si la internet prin conexiuni fixe/fibra) iar ulterior lansării 4G rata incidenței a crescut exponențial în prezent ajungându-se la 97% in rândurile copiilor. Cu 5G care promite realitate virtuala, realitate augmentată și internet tactil vor fi agravate aceste patologii și generate altele noi pe care nu sțim incă cum să le abordăm. https://www.researchgate.net/publication/326913504_Disertatie_-_Marius_Teodor_Zamfir_2018

În acest sens Academia Româna avertizează: “Sistemele de comunicații implementează generația 5G, serviciile web avansează rapid către generația Web 3.0, iar sistemele de fabricație au atins generația “Industry 4.0”. În același timp, odată cu apariția de noi meserii menite să compenseze dispariția unor locuri de muncă, apar vulnerabilități majore pentru siguranța şi protecția vieții private a cetăţenilor și chiar influențe asupra stării de sănătate şi comportamentului individului, în contextul aplicării pe scară largă a tehnologiilor emergente, care tind să înlocuiască operatorii umani şi să modifice deprinderile dobândite de-a lungul secolelor de evoluție umană. https://acad.ro/mediaAR/com2019/c1016-ManifestEraDigitala.htm.

Urmează intrebări și răspunsuri vehiculate in online media.

Ce este tehnologia 5G și ce anume este capabilă să facă ? 5G este de 100 de ori mai rapid decât 4G, dar nu are repercusiuni pe care ar trebui să ne ținem minte ?
Ne aruncăm adânc în ceea ce spun oamenii de știință și de ce, atunci când spunem că ar putea să se topească inimile, înseamnă asta literalmente. Și faceți „puterile care sunt” (sau au fost) au un plan mai profund pentru lansarea wireless 5G?      Vom explora toate acestea și mai mult pe partea de astăzi 1 din 2 despre acest episod al a ceea ce este 5G și cum ne afectează.

            Noi am auzit multă publicitate legată de 5G, iar astăzi vom expune ceva adevăr și să aflăm despre ce este vorba cu adevărat.

Ce este rețeaua celulară 5G? Și de ce anume este capabilă mai exact? Care este echipamentul și cum arată? Și la ce anume ar trebui să fiți voi atenți?

Și cea mai importantă întrebare: există un plan mai profund în spatele 5G?

Și cum se conectează asta cu lucruri cum ar fi controlul minții și armele energetice?

Aflați acum, în ediția de astăzi de „LA LIMITA MINUNĂRII”

Adevărul despre 5G – Partea I      LA LIMITA MINUNĂRII

Hei, bine ați venit LA LIMITA MINUNĂRII.

Noi suntem gazdele voastre, eu sunt Rob … și eu sunt Ben.

Se pare că toată lumea vorbește despre 5G în ultimele luni și am văzut asta la toate știrile.

Mulți dintre voi ați cerut asta în comentarii și în căsuțele noastre de email. Astăzi vrem să punem toate astea la odihnă.

În partea 1 din serialul nostru în 2 părți noi vom acoperi ceea ce este 5G-ul și de tot ce este acesta capabil: cauzând cancer, controlând comportamentul consumatorilor arme 5G, adică noi avem un episod pentru voi astăzi, dar haideți să fim cu toții pe aceiași frecvență.

Ce este 5G?

5G este o tehnologie fără fir, a 5-a generație care se dezvoltă în prezent și este implementată în lume pentru a se înlocui 4G LTE.

Se presupune a fi de 100 de ori mai rapidă.

Da, 5G se bazează pe frecvențe de înaltă frecvență, unde milimetrice, pentru a susține viteze mai mari, pentru a vă îmbunătăți experiența mobilă. Veți vedea viteze de încărcare și descărcare mai rapide, iar pentru bărbați este așa de rapid că bărbile voastre ar putea să se ardă în timp ce-l folosiți. Posibil.

Întârzierea în comunicare între dispozitive și rețelele fără fir (wireless), cunoscută ca și „latență” va scădea. 5G are o latență scăzută.

Care este starea actuală a tehnologiei celulare 5G ?

Consultă aici harta implementării 5G la nivel mondial

Conform FCC, 5G va opera pe 3 benzi spectrale diferite în SUA. Există banda joasă, banda de mijloc și unda milimetrică, banda înaltă. Vă puteți gândi la aceste benzi spectrale ca la niște drumuri și informații, care se transferă ca niște mașini pe un drum. Cu cât este mai direct și mai drept drumul, cu atât va putea circula mașina mai rapid. Aceiași analogie se aplică și aici.

Fără a intra în prea multe detalii aici, în esență, aceste unde de înaltă frecvență pot călători așa de departe. Asemănător cumva de modul cum la dvs. acasă trebuie să fiți suficient de apropiați de dispozitivul wi-fi pentru a obține un semnal.

Stațiile 5G pot acoperi doar o milă pătrată, deci ar lucra doar cu o rețea scumpă de antene
deasupra structurii existente.

Deci cum arată această tehnologie? La ce ar trebui să vă uitați?

Dacă 5G-ul ar fi implementat în vecinătatea dvs, ați putea vedea micro-celule sau mici cutii care ar atârna de stâlpii de telefonie existenți deja, de luminile stradale, sau pe o parte a unei clădiri.

Ați putea remarca de asemenea că v-a mai crescut un cap sau că piciorul dvs. vă pică de la sine în timpul ce beți Slurpee-ul 7-Eleven. Voi știți că încă mai beți chestiile alea.

Deci pentru ca telefoanele voastre celulare și alte dispozitive cu capacități 5G să comunice cu aceste celule mici 5G, ele au nevoie de un cip 5G.

Qualcomm a lansat noul modem Snapdragon X55 5G care poate funcționa între 2G și 5G și promite să amplifice viteza, acoperirea și timpul de răspuns în mod semnificativ, pentru rețelele wireless … asta a fost o gură plină.

A fost … 5G va susține vehiculele autonome, camerele de supraveghere adiționale, mașinile grele cu telecomandă și știți, progrese în internetul lucrurilor.

Comunitatea noastră știe probabil în ce direcție se îndreaptă asta.

Supraveghere, controlul de la distanță a mașinăriilor grele, aplicații super-inteligente, iar noi doar am zgâriat suprafața.

Adică haideți să-l introducem doar pe HAL și pe Terminator în casele noastre.

Nu este asta ceea ce avem deja cu Alexa, chestia de la Amazon? Se stinge de la sine, face lucruri ciudate … Exact!

 Cum ne afectează de fapt 5G?

Într-un apel către ONU peste 240 de oameni de știință și medici, cu cercetări publicate, din 41 de națiuni au expus efectele secundare ale expunerii la câmpurile electro-magnetice (EMF) neionizate … nu am nicio idee cum ai supraviețuit acelui paragraf.

Ce se încadrează în categoria EMF?

EMF includ radiațiile de frecvență radio (RFR), telefoanele celulare și fără fir, stațiile lor de bază, antenele cu emisie WiFi, contoarele inteligente, și monitoarele pentru copii … monitoarele copiilor?

Cum ne afectează aceste EMF-uri?

Efectele includ: creșterea riscului de cancer, stresul celular, creșterea de radicali liberi vătămători, daune genetice, schimbări structurale și funcționale în sistemul reproducător, deficite de memorie și învățare, tulburări neurologice, impacte negative asupra stării generale de bine. Adică asta sună teribil.

De fapt chiar și Apple Times a subliniat o întâmplare, când 150 de păsări moarte au căzut din copaci la sol, într-un parc din Olanda, din cauza unor antene pentru rețele 5G.

Dr. Martin Pall, profesor emerit la Universitatea Statului Washington și un expert de vârf în EMF, a vorbit la Institutul Național de Sănătate despre pericolele 5G.

El și-a exprimat îngrijorările că „efectele EMF  vor conduce la amenințări existențiale pentru supraviețuirea noastră” … existențiale!

În top 3 printre acestea (EMF n.t.) sunt efectele reproductive, neurologice sau neuropsihiatrice și mutații în linia germenilor.

Adică de ce este asta așa de îngrijorător?

Când efectele adunate devin mult mai severe, devin în ultimă instanță, ireversibile.
Deci în esență, piciorul ne va pica și ne va crește un cap suplimentar. Deci este posibil ca țările avansate tehnologic să sufere scăderi catastrofale în reproducerea umană.

Iar asta pentru noi, sună ca o pagină din Agenda 21 sau din agenda depopulării Statului Profund.

Canalul Youtube Michigan Safe Technology a împărtășit un videoclip dintr-o audiere legislativă în care Dr. Sharon Goldberg a vorbit despre radiația EM care cauzează deteriorări ale sănătății mentale ca o epidemie ce conduce la sinucideri, împușcături, și folosirea de opioide.

Care sunt efectele asupra mediului înconjurător sau asupra animalelor?

Un studiu de lungă durată pe de monitorizare în teren, a fost realizat din 2006 până în 2015 în orașele Bamberg și Hestald din Germania. Ceea ce ei au descoperit este că în zonele cu radiație joasă, copacii nu au avut nicio problemă în timp ce analiza statistică a dezvăluit că radiația EM de la stâlpii de telefonie mobilă este vătămătoare pentru copaci. Chiar și copacii sunt afectați.
O altă recenzie făcută de Alfonso Balmori a măsurat de asemenea, cum expunerea la radiația EM, o formă de poluare pentru mediu, poate vătăma fauna sălbatică. Aceste animale au suferit deteriorări în sănătate și probleme reproductive.
În ultimă instanță au condus la un declin în populațiile de animale.
Dar hei: descărcări și încărcări mai rapide, nu?
Deci nu, plantele și animalele sunt o excepție.
Dar oamenii? Exact.
Ei sunt în pericol din cauza dezvoltării rapide a radiației EM cauzată de tehnologia celulară.
oi tocmai am discutat despre exemple în care frecvențe EM ca 5G, ne pot afecta sănătatea.

 

Vom continua…

 

1 thought on “FAQ 5G”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top