Stop 5G România

Rulează videoul

Social Media

11 hours ago

STOP 5G România

Expertii români autentici si integri pledează justificat pentru ADOPTAREA URGENTĂ A UNEI LEGISLAȚII PENTRU SIGURANȚA POPULAȚIEI EXPUSE LA RADIAȚIILE ELECTROMAGNETICE EMISE DE TEHNOLOGIILE WIRELESS

Prof. univ. dr. Mircea Duțu, avocat, membru al Academiei Române:

"Astăzi, riscurile rezultate din expunerea la undele electromagnetice pentru sănătate și mediu reprezintă o preocupare a întregii societăți și o problemă de sănătate publică din ce în ce mai importantă.
[...]
Principalele întrebări poartă, pe de o parte, asupra absenței unei legislații clare și eficiente de reglementare a noilor tehnologii, iar, pe de alta, privesc efectele sanitare ale expunerii publicului la câmpurile electromagnetice, rezultate de la antenele-releu, reţelele Wifi ori telefonul mobil în sine.
[...]
Tehnologiile fără fir s-au dezvoltat pe scară largă, pe ansamblul teritoriului României, în timp ce niciun studiu de impact sanitar nu a fost realizat în prealabil. Și, totuși, întreaga populație a țării este expusă zilnic la unde electromagnetice. Rețeaua operatorilor de telefonie mobilă acoperă cvasitotalitatea teritoriului naţional. Zecile de mii de antene GSM instalate, răspândite haotic, generează un câmp electromagnetic tot mai intens și posibil vătămător major. În așteptarea deja a tehnologiei 5G, este urgentă și indispensabilă realizarea unui inventar al acestora și, mai ales, inițierea unui studiu de impact sanitar, realizat de experți independenți. Și, poate înainte de toate, avem nevoie de o nouă legislație, una care, departe de a dori să facă inutilizabile tehnologiile care emit câmpuri electromagnetice, să fie chemată să asigure dezvoltarea tehnicilor fără fir în măsura în care pragurile de protecție sanitară a populației sunt clar definite și riguros respectate.
[...]
Existența unei reglementări legale speciale, care să privească aplicarea principiului precauției în materie și protecția împotriva riscurilor generate de expunerea crescândă la undele electromagnetice, devine cu atât mai necesară cu cât, pe de o parte, cererea de conectivitate fără fir pentru smartphone, calculatoare portabile și viitoarele aparate 5G, de exemplu, nu încetează să crească, iar, pe de alta, reglementările adoptate în această privință se rezumă la condiții tehnice de instituire și exploatare a radiofrecvențelor, ignorând măsurile speciale de protecție a populației și a mediului.
[...]
Într-o asemenea situație de incertitudine științifică privind evaluarea efectelor CEM, ținând seama de gravitatea problemelor generate pentru sănătatea umană și mediu, de nevoia concertării intereselor în prezență și insuficiența reacției juridice aferente adecvate, considerăm că se impune cu urgență elaborarea și adoptarea unei legi privind aplicarea principiului precauției la riscurile rezultate din expunerea la undele electromagnetice. Principiul precauției reprezintă o autentică inovație juridică, având ca scop înlăturarea recurgerii la anumite tehnici, în starea lor actuală, atât timp cât acesta ar putea provoca daune grave și ireversibile sănătății umane și mediului. El operează în funcție de indici științifici, deci într-un context de incertitudine științifică care se înscriu într-o logică a verosimilității, producând argumente pe care politicile le pot aduce și promova în spațiul public. Bazele constituționale ale unui atare demers sunt reprezentate, pe de o parte, de dreptul la ocrotirea sănătății care obligă statul „să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice” (art. 34 alin. (2) din Constituţia României), iar, pe de alta, de dreptul la un mediu sănătos, statul fiind ținut să asigure cadrul legislativ pentru exercitarea acestuia (art. 35 din legea fundamentală).
[...]Întreaga dezbatere asupra riscurilor poluării electromagnetice pentru sănătatea umană și mediu și a remediilor juridice posibile are loc, la noi și în alte părţi, în contextul în care mass-media pare a fi intrat deja în era „post-factuală”, post-adevăr (post-truth politics), în care faptele nu mai au o valoare argumentativă specială, iar recurgerea la contrafacere intelectuală, științifică ori chiar la înșelăciune activă, mai ales în probleme majore privind recunoașterea și aplicarea principiului precauției, nu este sancționată prin nicio consecință negativă ulterioară, în termeni de imagine, de credibilitate sau acces la media. Deținând o putere economică colosală, prin firmele transnaționale promotoare, domeniile afectate în primul rând de acțiunea unui asemenea principiu, precum cele ale organismelor modificate genetic (OMG) și, respectiv, telefoniei mobile, cultivă relativismul și îndoiala la nivelul conștiințelor, punând în umbră adevărul științific care deranjează, dar care apără individul, majoritatea, în favoarea profitului și amăgirii că pericolul rămâne invizibil, greu identificabil și fără efecte pe termen lung."

Sursa: www.juridice.ro/essentials/691/pentru-o-lege-inteligenta-privind-riscurile-sanitare-ale-campurilo...
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

STOP 5G România

UPDATE: Radio Romania Actualitati a cenzurat complet societatea civica, realizand azi o emisiune vadit partinitoare, de o calitate cel putin spus indoielnica, cu invitati nepregatiti, diletanti (exceptie dl. Ion Cosmin Mihai de la ANASE) prezentand discriminatoriu si deformat anumite aspecte ale tehnologiei 5G (pozitive sau negative) si neprezentand deloc problemele si riscurile reale ale tehnologiei 5G, impactul real asupra sanatatii, securitatii si asupra mediului inconjurator.
Inregistrarea emisiunii este la media.3netmedia.ro/media/RRAOnline/audio/140616.mp3

Cuvinte cheie care v-ar putea da nivelul si obiectivul real al pretinsei dezbateri: vaci, becuri, aspiratoare, Huawei, PSD, PNL, memorandum.

Asa se explica de ce niciun invitat din partea noastra, a cetatenilor, agreat si anuntat ieri si azi, nu a mai primit accesul la emisiune prin telefon. Le demascam incompetenta celor "aranjati", le demontam cu argumente toate debitarile lor nefundamentate.

Cu ajutorul acestor "jurnalisti deontologi" si specialisti "in a spune ce le dicteaza stapanii lor" Romania ajunge lagar! Ei sunt complicii la aceasta crima impotriva umanitatii, numita 5G!

🔥🔥🔥 Azi la ora 12.00 la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI
AVANTAJE SI DEZAVANTAJE ALE TEHNOLOGIEI 5 G

Important: aseara, dupa ce reprezentanta Coalitiei STOP 5G Romania fusese confirmata ca invitat in studiou la emisiune dandu-i-se toate indicatiile necesare participarii (ora 19.47), printr-un SMS la ora 21.14, este anuntata ca "realizatorul emisiunii a renuntat la prezenta dumneavoastra in studio".
N.B. Dl. Adrian Vornicu(nu Andrei Vornicul) de la Asocia Pro Consumatori (nu asociația pentru Protecția Consumatorului) fusese confirmat ca invitat prin telefon dinainte de confirmarea participarii Dnei. Madalina Apostol.

Transmitem deschis producatorului, realizatorului si tuturor celor implicati in acest demers indoielnic din punct de vedere deontologic ca Problemele Reale si riscurile tehnologiei 5G sunt prezentate la adresa stop5gromania.ro/care-sunt-problemele-reale-si-riscurile-tehnologiei-5g-de-ce-spunem-stop-5g/

In timpul si dupa emisiunea de azi, pe care va rugam s-o urmarim impreuna si la care sa participam cat mai multi cu mesajele, comentariile, argumentele noastre pe pagina facebook a Radioului de la adresa: www.facebook.com/romaniaactualitati/
Radio Romania Actualitati este institutie publica, nu privata, si este obligata sa respecte nevoile/interesele cetatenilor romani si ale societatii civile, nu sa prioritizeze preocuparile unor privati, platiti de telecom.

Emisiunea “PROBLEME LA ZI”
Editia 19 februarie 2020
Realizator: Alexandra ANDON

TEMĂ
AVANTAJE SI DEZAVANTAJE ALE TEHNOLOGIEI 5 G
combinat cu OUG privind cartelele prepay (declarată neconstituțională)

în studiou

Manuela CATRINA
Director Executiv – Institutul Social – Democrat

Ion VACIU
Publisher Revista de Comunicații Mobile

Ioan Cosmin MIHAI
Expert probleme securitate cibernetică – Academia ”Alexandru Ioan Cuza”

prin telefon

Sorin Dan MOLDOVAN
Deputat PNL – Comisia pentru Tehnologia Informației

Andrei VORNICU
Specialist în bioelectronică – membru Asociația pentru Protecția Consumatorului
Materiale
Paris Daniela COMAN
Londra Dan VASILIU

Emisiunea poate fi ascultata live la : www.romania-actualitati.ro/romania-actualitati-live.m3u
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

STOP 5G România

Defrisarile ticaloase din Bucuresti pentru 5G. Inconstientii si iresponsabilii de primari vor taxa pe oxigen dar distrug fondul arboricol al orasului pentru o tehnologie invaziva, nociva, militara! Militantii pro parcuri, ecologistii ce fac?
Ce pozitie au fata de aceasta oroare ecologica destinata tehnologiei 5G?
Va rugam sa ii intrebati pe acesti civici in conturile lor de fb daca sunt sau nu de acord cu 5Gul punandu-le pozele acestea sau dovada dvs. din teren pe care o inregistrati local, impreuna cu linkul la articolul nostru destinat subiectului toaletarii abuzive si impactului 5Gului asupra arborilor.
stop5gromania.ro/to-be-or-not-to-breathe/

Sa vedem cine si cum militeaza....etichetati-ne si trimiteti-ne raspunsurile lor in scris, in privat.

De asemenea e momentul sa intervenim la primarii, sa ii responsabilizam juridic, politic si nu numai pentru ca permit asaceva, sa luptam pentru drepturile noaste si ale mediului natural, pentru SURSA NOASTRA DE OXIGEN, DE FRUMUSETE, DE PROTECTIE, DE INSPIRATIE, DE ECHILIBRU FIZIC SI MENTAL, DE.... !
NU PUTEMN STA PASIVI, NE CONDAMNAM SI CONDAMNAM GENERATIILE VIITOARE LA AER PE BANI, LA BUTELII CU OXIGEN!

Inca ceva foarte important de retinut, in tarile unde s-a instalat 5G, se da legislatie prin care proprietarii nu se pot opune taierii copacilor aflati pe proprietate privata. Pana unde pot merge inconstientii daca sunt lasati?!
www.emfacts.com/2018/09/implications-for-5g-property-owner-can-be-forced-to-cut-trees-if-they-int...

"Copaci sănătoși tăiați de la rădăcină, alții amputați masiv, cu crengi tăiate de la bază, într-un părculeț si așa modest de pe Bulevardul Basarabia 100, sector 2, București. Trunchiul gros tăiat de la rădăcină este al unui dud falnic, sub a cărui umbră se odihneau toți copiii și pensionarii din zonă. Imi era foarte drag. După prospețimea rumegușului si cele povestite de locatari, carnagiul s-a întîmplat marti, 18 februarie 2020, și nu s-a făcut la cererea locatarilor, ci prin samavolnicia primăriei sect. 2, adică al ADP, care prin tăieri de copaci sănătoși vrea să asigure aerul curat al Bucureștiului. Sau... ce anume vrea să asigure?" SURSA Membru ai coalitiei STOP 5G ROMÂNIA

#STOP5GROMÂNIA #SEPOATE
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

STOP 5G România

Situația curentă a implementării 5G în România.
Cum încă putem opri 5G în România?
România, mobilizează-te, dacă vrei sa nu ajungi lagăr!

🔥🔥🔥 În timp ce multe tări, membre ale Uniunii Europene, inclusiv tările vecine nouă sunt precaute în privința tehnologiei 5G și nu promovează implementarea comercială, din nefericire, în România în ultimele luni pe harta implementărilor comerciale 5G pe lângă București, Cluj, Iași, Timișoara, Oradea care aveau implementările din 2019, au apărut noi orașe Craiova, Brașov, Sibiu, Predeal, Sinaia, Bușteni, Năvodari.

Reamintim tuturor că nu întâmplător, țara și orașul unde își au sediile numeroase instituții internaționale (ex. UE, NATO), unde locuiesc și lucrează decidenții celor mai importante organizații mondiale (1000 organizații internaționale, 2000 corporații conform wikipedia), BELGIA are ZERO implementări 5G, iar BRUXELLES A OPRIT 5G din start spunând că locuitorii săi nu sunt cobai pentru tehnologii experimentale!

FRANȚA are ZERO implementări comerciale 5G
OLANDA are ZERO implementări comerciale 5G
NORVEGIA are ZERO implementări comerciale 5G
SUEDIA are ZERO implementări comerciale 5G
CEHIA și SLOVACIA au ZERO implementări comerciale 5G
BULGARIA are ZERO implementări comerciale 5G

Vă recomandăm sa consultați frecvent harta interactivă actualizată să fiți informați corect cu realitatea din teren, nicidecum urmărind declarațiile presă ale corporațiilor și funcționarilor iresponsabili. Adresa web a hărții este la www.speedtest.net/ookla-5g-map

CE TREBUIE SĂ ȘTIM ȘI SĂ SPUNEM ROMÂNILOR

Operabilitatea tehnologiei 5G prin infrastructura telecom depinde de acordul nostru, al proprietarilor și al comunităților locale.

Cantitatea mare de spectru radio suplimentar necesar lui 5G depinde de opoziția noastră, a cetățenilor, de a nu se utiliza benzi noi de frecvențe, a nu se utiliza cantități suplimentare de spectrul radio deoarece este o resursă naturală limitată, proprietate publică a poporului român.

Standardele actuale de protecție a populației la radiațiile electromagnetice sunt menținute deliberat permisive și învechite pentru a permite funcționarea ”legală” a tehnologiilor wireless nocive vieții.

Încă se mai poate face ceva în a ne opune acestei tehnologii invazive și nocive, implicându-ne activ și susținut!
Care sunt problemele reale cu 5G se gasesc sintetizat la stop5gromania.ro/care-sunt-problemele-reale-si-riscurile-tehnologiei-5g-de-ce-spunem-stop-5g/

Alte țări și orașe au reușit! Și noi putem!

Este nevoie de mobilizarea noastră!

Tăcerea și pasivitatea noastră e complicitară acestei crime impotriva umanității, numită 5G!

25-26 Aprilie Protestul Mondial STOP 5G

📢 Call to Action: Organizează, Participă, Distribuie, Invită Prieteni, contribuie la Discuție în evenimentul din România
Detalii pe facebook la www.facebook.com/events/473889333289157/

Ce este de făcut în continuare pentru a opri această monstruozitate tehnologică?

🔸 Nu permiteti instalarea de antene pe proprietatea dvs. indiferent ce minciuni susțin ei. Multi au dat jos antenele prin hotarari judecatoresti, chiar daca initial isi dadusera acordul.
🔸 Angajati responsabilitatea tuturor decidentilor care permit 5G pe proprietatea dvs, la locurile de joaca sau educare a copiilor, la serviciu, in cladirile publice- biserici, spitale, scoli, institutii ale statului s.a.
🔸 Refuzati sa utilizati abonamente sau oferte 5G.
🔸 Monitorizați, documentați nivelul radiațiilor din localitatea de domiciliu (sunt aparate și aplicații disponibile spre cumparare).
🔸 Fotografiați antenele nou apărute, înregistrați video instalarea antenelor și dialogul cu cei care instalează si publicati peste tot, inclusiv la presa.
🔸 Documentați, fotografiați, înregistrați video și publicați pe internet toaletările/tăierile abuzive de copaci.
🔸 Inregistrați mărturiile celor care încep să se simtă rău în zonele cu 5G.
🔸 Depuneți acțiuni juridice în instanța
judecătorească.
🔸 Depuneți petiții și memorii autoritățiolor centrale și locale.
🔸Comentați în conturile rețelelor de socializare ale politicienilor (primarii si candidatii la primarii, membrii guvernului, liderii partidelor politice, membrii Parlamentului, europarlamentari, grupuri publice ), distribuiți materiale informative aducând în atenție subiectul implementării abuzive a tehnologiei 5G
🔸 Participați activ la dezbaterile și consultările publice organizate local destinate implementării 5G.
🔸 Participati in numar mare la protestele organizate, tipariti si distribuiti apropiatilor pliante, organizati flashmoburi inregistrate si distribuite pe retelele de socializare, tricouri cu mesaje si multe altele pe care fiecare le poate face daca vrea.
🔸 Organizați sau participați susținut la conferințe, campanii de informare a cetățenilor cu privire la riscurile pe care aceste tehnologii (wireless, 5G, etc.) le prezintă la adresa vieții, drepturilor omului și mediului înconjurător.

Informați-vă și dați mai departe astfel încât lumea să afle. Există opinii avizate despre acest subiect, riscurile sunt clar punctate prin studii și declarațiile unor persoane de specialitate din țară și din toată lumea.
Fiecare share poate ajuta ca aceste informații să circule în beneficiul tuturor, întrucât ele nu sunt acoperite de mainstream media și televiziuni. Mai multe share-uri înseamnă mai mulți oameni informați.
Implicați-vă ca voluntar, susținător, donator în campania STOP 5G România află cum la stop5gromania.ro/fii-voluntar-sustine-doneaza/

#STOP5GRomânia #sepoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

STOP 5G România

Există, de asemenea, consilieri experți ai Organizației Mondiale a Sănătății care fac declarații clare că radiațiile de radiofrecvență sunt un cancerigen susținut de dovezi științifice. În pagina web sursă avem documentația declarațiilor și videoclipurilor experților Organizației Mondiale în domeniul Sănătății care susțin reclasificarea din "posibil cancerigen" în "PROBABIL cancerigen" sau "CUNOSCUT cancerigen"

sursa: ehtrust.org/science/whoiarc-position-on-wireless-and-health/

Informați-vă și dați mai departe astfel încât lumea să afle. Există opinii avizate despre acest subiect, riscurile sunt clar punctate prin studii și declarațiile unor persoane de specialitate din țară și din toată lumea.
Fiecare share poate ajuta ca aceste informații să circule în beneficiul tuturor, întrucât ele nu sunt acoperite de mainstream media și televiziuni. Mai multe share-uri înseamnă mai mulți oameni informați.

Implicați-vă ca voluntar, susținător, donator în campania STOP 5G România află cum la stop5gromania.ro/fii-voluntar-sustine-doneaza/

25-26 Aprilie 2020 - PROTEST MONDIAL STOP 5G

www.facebook.com/events/473889333289157/
#STOP5GRomânia #ÎmpreunăSePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

STOP 5G România

Cristian Presura jigneste si calomniaza semnatarii memoriul National STOP 5G. In lipsa de argumente discrediteaza si instiga la ura. Arunca si taraste in noroi organizatii respectabile pentru ca doar atat stie si poate.

Dezbaterea este in comentarii la www.facebook.com/photo.php?fbid=10220884603495051&set=a.3600377898286&type=3&theater

Cu privire la declarația lui Cristian Presură care, conform fotografiei #1 din această postare afirmă că datorită intervenției sale, Colegiul Fizicienilor Medicali Romania s-a autosesizat și a solicitat retragerea numelui său de pe lista susținătorilor "STOP 5G Romania", dorim să facem următoarele precizări:

Pe data de 06.10.2019 Colegiul Fizicienilor Medicali din România a răspuns afirmativ la invitația trimisă de STOP 5G România de a semna Memoriul Național STOP 5G printr-un email oficial care se regăsește în poza #2. În baza acestui email, Colegiul a fost trecut ca semnatar al Memoriului prin "Reprezentanți: președinte CFMR prof. univ. dr. Loredana Gabriela Marcu și vicepreședinte CFMR Marin Bodale, expert în fizică medicală"
În declarația domnului Cristian Presură din postarea menționată se înțelege că se dorește retragerea acestei semnături confirmate oficial în data de 6.10.2019 prin mesajul regăsit în poza #2, Presura arogandu-si meritele gestului reprobabil de a instiga la ura, de a dezinforma si manipula, de a face presiuni pe semnatarii memoriului. In lipsa de argumente se coboara la cele mai josnice atacuri.

În prezent, a fost retras numele CFMR din rândurile semnatarilor, dar modul duplicitar în care s-a procedat în această speță importantă pentru noi toți (operabilitatea tehnologiei 5G încalcă multiple drepturi fundamentale și afectează negativ, ireversibil orice formă de viață) și modul de prezentare publică tendențioasă a situației curente descalifică și discreditează întreaga instituție CFMR.

A doua fotografie atașată acestei postări atestă acceptul includerii Colegiului Fizicienilor Medicali din România pe lista susținătorilor „STOP 5G România” dar prima fotografie demonstrează că, deși acceptul a fost dat, se intervine pentru schimbarea poziției oficiale inițiale și chiar se aruncă acuzații de furt de identitate asupra mișcării de stopare a tehnologiei 5G în România.

Cu alte cuvinte, CMFR semnează Memoriul Național STOP 5G România însă ar dori ca semnătura lor să nu existe defapt. La ce ne mai putem aștepta de la autorități în condițiile în care nici măcar comunitatea științifică din România nu este sigură de poziția sa oficială?

Linkul către postarea publică initiala a lui Cristian Presură instigatoare la care CFMR a raspuns "prompt" si vadit sub amenintari/presiuni este mai jos:

m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220866005030101&id=1538710367

STOP 5G România
stop5gromania.ro/
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Alexandru Neacșu

Partea de sus a spectrului de frecventa 5G este folosit in arme de control a maselor pentru a distruge sisteme neurologice si fiziologice! Ex: Boeing EA-18G Growler! La noi se testeaza aceste frecvente fara consimtamantul populatiei de cel putin 2 ani! Viteze mai mari la internet! Viteza maxima spre moarte! Sanatate! 😔 ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

STOP 5G România

În decembrie 2018, senatorul american Richard Blumenthal și reprezentanta Statelor Unite, Anna G. Eshoo (CA-18), au trimis o scrisoare comisarului FCC, Brendan Carr, căutând răspunsuri cu privire la riscurile potențiale pentru sănătate pe care le prezintă noua tehnologie wireless 5G.
Senatorul Blumenthal a dinamitat astfel faptul că în plină lansare a tehnologiei 5G Comisia Federală de Comunicații (FCC) și Food and Drug Administration (FDA) - agențiile guvernamentale responsabile în comun pentru a se asigura că tehnologiile de telefonie mobilă sunt sigure la utilizare - NU AU EFECTUAT NICI O CERCETARE privind siguranța tehnologiei 5G ci, din contră ambele agenții sunt implicate în susținerea birocratică a intereselor industriei.

„Dacă accesați site-ul web al FDA, există, practic, o citare sumară și superficială a datelor științifice existente, care spun„ FDA a cerut industriei de telefonie mobilă să facă o serie de pași, inclusiv să susțină cercetări suplimentare asupra posibilelor efecte biologice ale câmpurilor de frecvență radio. pentru tipul de semnale emise de telefoanele mobile. [...]Cred că americanii merită să știe care sunt efectele asupra sănătății, nicidecum prejudecăți referitoare la ce ar putea arăta studiile științifice și merită, de asemenea, un angajament de a face cercetarea cu privire la întrebări importante, [...] Deci, întrebarea mea pentru dvs.: Câți bani s-a angajat industria să sprijine cercetarea suplimentară independentă - subliniez- cercetarea independentă ? Este cercetarea independentă în derulare? A fost completat? Unde pot căuta consumatorii? Și vorbim despre cercetări asupra efectelor biologice ale acestei noi tehnologii. ”
La sfârșitul schimbului, Blumenthal a concluzionat: „Deci nu există nicio cercetare în curs. Deci suntem orbi în ceea ce privește sănătatea și siguranța".

sursa: tinyurl.com/sotgct4
#STOP5GRomânia #SePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

STOP 5G România

Elvețienii care au instalat masiv 5G deja se simt din ce in ce mai rau pe zi ce trece...
Elvetia are 665 implementari 5G astăzi și urmareste 90% acoperire a teritoriului până la sfârșitul anului.
www.speedtest.net/ookla-5g-map

Din cauza antenelor 5G instalate în apropierea casei lor, în inima Genevei, locuitorii din aceea zonă se plâng că suferă de diverse probleme de sănătate. Sunt victime ale unei tehnologii ale căror pericole nu au fost suficient testate? Vorbește un doctor și membru al parlamentului, Bertrand Buchs.

Care este reacția dvs. la plângerile din partea cetățenilor?

Bertrand Buchs: Văd din ce în ce mai multe mărturii de acest gen. În lipsa unor studii clare, nu avem dreptul să le spunem acestor oameni că își imaginează/induc stările. Cu undele milimetrice 5G, nimeni nu știe ce se poate întâmpla. Mai ales când luăm în calcul potențarea lor, cu alte cuvinte, amestecul lor cu 3G, 4G și Wi-Fi.

De ce ați depus moțiunea?
Bertrand Buchs: Ne tratează ca pe niște idioți. În ceea ce privește acest lucru, autoritățile noastre sunt împotriva bunului simț. Principiul Precauției este în mod clar încălcat. De ce apar atât de multe antene în doar două luni? În timp ce pentru orice medicament nou lansat, este nevoie de ani pentru a evalua dacă este bun sau rău? Totul merge prea repede. Suntem în mijlocul unei curse care este primul operator care are instalat 5G, ceea ce se întâmplă într-o mare grabă, deși nu există o urgență obiectivă pentru instalarea 5G. Pentru populație, este practic inutil. Ei ar fi putut face așa cum a făcut Germania, unde 5G este restricționat la anumite afaceri și puternic monitorizat.

Ce este în joc?

Bertrand Buchs: Cum nu se vede sau se simte nimic, publicul consideră că există un risc zero, cam ca în domeniul nuclear. Cu toate acestea, există riscul ca noi să experimentăm o catastrofă în câțiva ani, de exemplu în ceea ce privește tumorile. Statul va răspunde.

Ce ați recomanda?

Bertrand Buchs: Repet, după ce am încercat să mă informez în bazele de date la care am acces în calitate de medic: nu există încă un studiu serios, ceea ce nu este surprinzător când știi că această tehnologie a fost dezvoltată în China, apoi în Statele Unite. În Elveția, am putea deschide o linie pentru persoanele care se simt rău, să ascultăm aceste plângeri și să le examinăm. Țara noastră are mijloacele și abilitățile. Dezbaterea trebuie lansată pentru că această poveste este departe de a se termina. ”.

Sursa: tinyurl.com/y3dlyu2j

#STOP5GRomânia #împreunăsepoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

STOP 5G România

Poate scăderea imunității populației să permită declanșarea unei epidemii?

"Undele milimetrice sunt absorbite în cea mai mare parte de câțiva milimetri de piele umană și în straturile de suprafață ale corneei. Expunerea pe termen scurt poate avea efecte fiziologice adverse în sistemul nervos periferic, sistemul imunitar și sistemul cardiovascular. Cercetările sugerează că expunerea pe termen lung poate prezenta riscuri pentru sănătate pentru piele (de exemplu, melanom), ochi (de exemplu, melanom ocular) și testicule (de exemplu, sterilitate)...5G nu va înlocui 4G; va însoți 4G pentru viitorul apropiat și, eventual, pe termen lung. Dacă există efecte sinergice de la expuneri simultane la mai multe tipuri de RFR, riscul nostru general de daune cauzate de RFR poate crește substanțial. Cancerul nu este singurul risc, deoarece există dovezi considerabile că RFR provoacă tulburări neurologice și leziuni pentru reproducere, probabil datorate stresului oxidativ." Dr. Joel M. Moskowitz, director al Centrului pentru sănătate familială și comunitară din Școala de sănătate publică de la Universitatea din California, Berkeley.

blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/

Dovezi ale efectelor asupra funcției imune aduse de Dr. Johansson, Dr. Grigoriev

2007: Evidence for Effects on Immune Function -Dr. Johansson aici tinyurl.com/rp73fgh
2012 Supplement: Immune System and EMF-RF – Dr. Grigoriev aici tinyurl.com/rp8e7r2

🔸 Atât studiile la om, cât și la animale raportează modificări imunologice mari cu expunerea la nivelurile de mediu ale câmpurilor electromagnetice (EMF). Unele dintre aceste niveluri de expunere
sunt echivalente cu cele uzuale tehnologiilor wireless din viața de zi cu zi.
🔸 Modificările fiziologice măsurabile (mastocitele cresc, de exemplu), care sunt indicatorii de bază ale răspunsului alergic și condițiile inflamatorii sunt stimulate de exupnerile la EMF.
🔸 Expunerea cronică la astfel de factori care cresc răspunsurile alergice și inflamatorii în mod continuu ce pot fi dăunătoare pentru sănătate.
🔸 Este posibil ca provocarea cronică prin expunerea la EMF să poată duce la disfuncții imune, răspunsuri alergice cronice, răspunsuri inflamatorii și sănătate defectuoasă dacă continuă în timp. Acesta este un domeniu important pentru cercetările viitoare.
🔸 Rezultatele specifice ale studiilor privind expunerile la diferite tipuri de echipamente moderne și / sau wireless raportează supra-reacția sistemului imunitar; 🔸 modificări morfologice ale celule imune;🔸 creșteri profunde ale mastocitelor în straturile superioare ale pielii, 🔸 creșterea degranulării mastocitelor și dimensiunea mai mare a mastocitelor la indivizii electrohippersensibili; 🔸 prezența markerilor biologici pentru inflamații care sunt sensibile la expunerea la EMF la niveluri non-termice; 🔸 modificări ale viabilității limfocitelor; scăderea numărului de celule NK; 🔸 scăderea numărului de limfocite T; 🔸 efecte negative asupra sarcinii (tulburări circulatorii uteroplacentare și disfuncție placentară cu posibile riscuri pentru sarcină);🔸 funcția imunitară suprimată sau afectată; 🔸 răspunsuri inflamatorii care pot duce în final la deteriorarea celulelor, a țesuturilor și a organelor.

#STOP5GRomânia #ÎmpreunăSePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

STOP 5G România

Ce ne raspunde Ministerul Economiei la petitia noastra impotrivei HG Strategia 5G pentru Romania care nu are avizul si nici contrasemnatura Ministerului Sanatatii?
Vezi strategia la tinyurl.com/u6lzr7y

Aceasta HG publicata in monitorul oficial care isi produce efecte in fiecare zi prin fel si fel de acte normative care permite nocivitatii de 5G sa opereze in Romania, un HG ilegal, neconstitutional initiat, de ANCOM si semnat si adoptat de Guvern si avizat de diverse autoritati implicate in GRUPUL DE LUCRU INTERINSTITUTIONAL PENTRU 5G
(compus din ministere, instituții ale administrației publice din România, precum și instituțiile din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, și a fost mandatat să redacteze strategia națională pentru implementarea tehnologiilor 5G.)
Ce sa redacteze incompetentii, iresponsabilii si inconstientii acestia cand ANCOM impreuna doar cu corporatiile telecom a redactat totul?
Vezi aici: tinyurl.com/vjuru32

SA NE FIE CLAR TOTI CEI IMPLICATI SUNT RESPONSABILI, DE LA CEL CARE A INITIAT PANA LA CEL CARE NU S-A IMPLICAT!

Fug toti acum de responsabilitate....

Au semnat cu ochii inchisi si pentru asta sunt responsabili.
ANCOM si corporatiile s-au spalat pe maini si incapabilii astia au girat o atrocitate de act normativ!
Apreciem raspunsul Min. Economiei dar si ei au semnat atrocitatea de HG si raspund pentru asta, degeaba se justifica acum.

Numele semnatarilor este mai jos dar se adauga si numele celor care au facut parte din GLI-5G, toti care au participat la aceasta abjectie legislativa....
Semnatar Strategie PRIM-MINISTRU
VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Contrasemnează:
Ministrul comunicațiilor și societății informaționale,
Alexandru Petrescu
Președintele Autorității Naționale pentru Administrare
și Reglementare în Comunicații,
Sorin Mihai Grindeanu
Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale
și administrației publice,
Vasile-Daniel Suciu
Ministrul afacerilor interne,
Carmen Daniela Dan
Ministrul apărării naționale,
Gabriel-Beniamin Leș
Ministrul cercetării și inovării,
Nicolae Hurduc
Ministrul afacerilor externe,
Teodor-Viorel Meleșcanu
p. Ministrul delegat pentru afaceri europene,
Melania-Gabriela Ciot,
secretar de stat
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale,
Petre Daea
p. Ministrul economiei,
Bogdan Constantin Andronic,
secretar de stat
Ministrul energiei,
Anton Anton
Ministrul finanțelor publice,
Eugen Orlando Teodorovici
Ministrul fondurilor europene,
Roxana Mînzatu
Ministrul transporturilor,
Alexandru-Răzvan Cuc )
Ministrul culturii și identității naționale,
Valer-Daniel Breaz

Toti acestia care sunt parte din Strategia 5G pentru Romania impreuna cu toti care au participat sau au absentat neopunandu-se redactarii ei si adoptarii ei, si pentru care GLI-5G a organizat 9 sesiuni plenare: 2 la nivel decizional, în 18 iunie 2018 și respectiv 19 noiembrie 2018, respectiv 7 la nivel de experți în 12 iulie, 21 august, 30 august, 6 septembrie, 18 octombrie, 25 octombrie și 31 octombrie sunt complici la TRĂDARE DE ȚARĂ, GENOCID, CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII sau CRIME DE RĂZBOI.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

STOP 5G România

colectie in curs de extindere...asteptam de la sustinatori sa ne trimita citate/marturii/declaratii autoritati care se opun tehnologiei 5G cu link la sursa citatului. Multumim! ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

STOP 5G România

Ministerul Transporturilor incepe sa trimita raspunsuri, cel putin spus "balmajite" "incropite" neacoperite cu argumente la ceea ce i se solicita punctual, lipsite de substanta legala, de exemplu raspunde celor care au participat la dezbaterea publica din 28.10.2019 ca nu au participat dar ei au participat, noi avand filmarile ca dovezi.

E incredibil cine guverneaza tara asta!!!

Memoriul societații civice depus pe OUG destinat implemnetarii 5G poate fi accesat la tinyurl.com/vx23tj2

Documentarul dezbaterii la tinyurl.com/rfa4p3q

Unde este minuta dezbaterii publice din 28.10.2019 sa vedem ce analizeaza si iau guvernantii in considerare respectand legea?

Conform legii transparentei decizionale erau obligati sa faca publica minuta in maxim 10 zile de la dezbatere, poate asa se lamureau cine a participat si ce a sustinut.

Ce este important de retinut este ca vor sa revina cu OUG-ul care permite amplasarea zecilor de mii de antene 5G pe proprietati private, pe zone protejate fara acordul proprietarilor, fara autorizatii de constructii fara autorizatii de mediu....chiar daca ei o dau dupa cires ca nu este dedicata 5G. Fix prevederile din oug se regasesc in anexa HG Strategia 5G pentru Romania. Domnul care semneaza aceste raspunsuri habar nu are in ce se lanseaza!

Deci cat de incompetenti sau rauvoitori pot sa fie sa dea raspunsuri care pot fi demontate cu propriile lor documente?!
cititi pag.41-42 din anexa Strategia 5G pentru Romania si va lamuriti ca pentru 5G este OUGul
www.comunicatii.gov.ro/wp-content/uploads/2019/09/Strategia-5G.pdf

Noi sa fim vigilenti urmarind e-consultare.gov.ro/w/ si pe situl ministerului mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/dezbateri-publice pentru ca acesti iresponsabili sunt pusi pe a trece astfel de legislatie abuziva, neconstitutionala!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Adriana Haralambie-Perianu

Un subiect fierbinte al zilelor noastre:

... See MoreSee Less

View on Facebook
Facebook Messenger