Stop 5G România

Rulează videoul
Comunicat de presa STOP 5G

Comunicat de presa – Siguranta cetateanului roman in contextul implementarii tehnologiei 5G

Miercuri, 27.05.2020, în cadrul  Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României s-a dezbătut Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor – Implementarea rețelelor 5G în condiții de siguranță în UE – Punerea în aplicare a setului de instrumente al UE-

sursa https://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi=2020-05-27&ComisieID=57e2fd36-d898-4fd1-a435-832d05facc0a

La solicitarea Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, Coaliția STOP 5G România a întocmit și a depus un Memoriu care prezintă poziția societății civice în raport cu această Comunicare. Menționăm că participarea societății civice la audierile pe această temă în Parlamentul României este o premieră.

Implementarea tehnologiei 5G nu poate fi realizată fără consultarea largă a cetățenilor, pe baza unor dezbateri reale, mediatizate la nivel național, la televiziunea publică, la care să participe și reprezentanți ai societății civice cu expertiză în domenii relevante, precum sănătate, IT, biologie, biochimie, drept constituțional și siguranță națională. În acest sens considerăm că este obligatorie respectarea prevederilor Convenției AARHUS, transpuse în România prin Legea nr. 86/2000, care prevede accesul la informații, organizarea și susținerea dezbaterilor publice ample, cu subiecte de interes pentru cetățeni, participarea la luarea deciziilor cu impact asupra sanatatii si mediului.” – Dr. Ing. Adi-Maria Simoiu, expert dezarmare chimica – Agentia Natiunilor Unite, Președintele Asociației Civice pentru Viață, membru fondator Coaliția STOP 5G România.

Memoriul depus de către reprezentanții societatții civice pe tema 5G  prezintă problematicile siguranței cetățeanului român atât din punctul de vedere al  siguranței sănătății, siguranței ecologice, siguranței naționale, siguranței socio-economice, cât și al siguranței cibernetice. La toate aceste aspecte ale siguranței cetățeanului european in contextul tehnologiei 5G societatea civică din România solicită răspunsuri, soluții și garanții din partea reprezentaților Statului Român și a Comisiei Europene, în calitatea lor de co-responsabili pentru decizia implementării tehnologiei 5G în România.

Memoriul Coaliției STOP 5G România depus la data 27.07.2020 Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat  poate fi accesat de  aici.

Coaliția STOP 5G România

Coaliția STOP 5G România este o mișcare civică fără formă juridică cu o susținere largă a cetățenilor României: 28 566 semnatari ai Petiției „Cerem interzicerea implementării și dezvoltării rețelei 5G în România”; 17 659 semnatari ai Petiției „Cerem Ministerului Sănătății să evalueze implementarea tehnologiei 5G în România”; 81 de organizații semnatare ale Memoriul Național STOP 5G în România.

Misiunea Coaliției STOP 5G este de a proteja drepturile constituționale ale cetățenilor României, printre care dreptul la viață, dreptul la sănătate, dreptul la un mediu curat, dreptul la proprietate, dreptul la intimitate, atât prin a stopa demersurile Guvernului României și ale ANCOM ce privesc promovarea cu celeritate a implementării tehnologiilor 5G în România și oprirea oricărui demers legislativ destinat implementării acestor tehnologii invazive, nesustenabile, experimentale și dovedit a fi dăunătoare întregului ecosistem.

Coaliția STOP 5G are ca scop responsabilizarea tuturor actorilor sociali și politici pentru angajarea răspunderii Instituțiilor Statului, a funcționarilor și a tuturor factorilor de decizie în raport cu necesitatea de a respecta drepturile constituționale prin respectarea și aplicarea principiului precauției care protejează viața, sănătatea oamenilor precum și a mediului natural.

Date Contact:

stop5GRomania.ro

contact@stop5gromania.ro

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.