Stop 5G România

Rulează videoul

11.01.2022 – Petitie si memoriu L532/2021- Comisia pentru agricultura

URGENT TRIMITETI PETITIA SENATORILOR DIN COMISIA PENTRU AGRICULTURA DIN SENAT
Adrese
agri@senat.ro, george.scarlat@madr.ro, cabinetluciantrufin@gmail.com, sebastian.cernic@senat.ro, valentin.cioromelea@senat.ro, ion.iordache@pnl.ro, matiescalin@yahoo.ro, orosnadrian@yahoo.com,
contact@adrianoros.ro, ion.rotaru@senat.ro, olt@psd.ro, sstanescu2008@yahoo.com, btanczos@rmdsz.ro, alexandru.zob@senat.ro,
 
 

Domnilor Senatori din Comisia Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senat,

 
 
Subsemnatul……, cu domiciliu……, cetătean român, în bază drepturilor constituționale și a legislației în vigoare vă semnalez, petiționînd următoarele cu privire la proiectul de lege L532/2021 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării
rețelelor de comunicații electronice in formă adoptată de Camera Deputaților, proiect legislativ care în ansamblul lui dar și în parte prin prevederile Art.10, 11 și 25 , încalcă flagrant principiile constituționale și unele norme legale din domeniul de competență și activitate al comisiei dvs.
 
Conform Regulamentului propriu, Comisia are atribuţii privind elaborarea şi perfecţionarea cadrului legislativ în aceste domenii:
Art.7 a) examinează proiecte de lege şi propuneri legislative care vizează domeniul agriculturii, industriei alimentare şi dezvoltării rurale, domeniul administrării fondului funciar, domeniul activităţii sanitar-veterinare şi pentru controlul alimentelor, domeniul reproducţiei şi selecţiei în zootehnie, domeniul acvaculturii şi organizării pieţei produselor pescăreşti, domeniul apicol, domeniul învăţământului agricol şi cercetării ştiinţifice din agricultură, precum şi domeniul Politicilor Agricole Comune şi alte domenii conexe, în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor;
j) solicită instituţiilor de specialitate elaborarea de studii, sinteze şi analize comparative asupra unor probleme din domeniile de activitate ale Comisiei.
De aceea vă solicit să luați în calcul următoarele aspecte înainte de a aviza acest proiect de lege și să corectați prin amendamente neregulile celor 3 articole invocate:
 
 
1) Va fi afectată ireversibil biodiversitatea ecosistemului, cu efecte negative și asupra agriculturii.
2) Impactul negativ al radiațiilor de radiofrecvență (RF-EMF) asupra plantelor.
3) Impactul negativ al radiațiilor de radiofrecvență (RF-EMF) asupra păsărilor, animalelor și polenizatorilor.
4) Fertilitatea animalelor este grav afectată de radiațiile de radiofrecvență, care sunt inclusiv o cauză de scădere a fertilității la om, dovedită științific.
5) Se vor genera mult conflicte juridice între arendași și proprietari, generate de instalarea antenelor telecom pe terenurile agricole.
6) Transmisiile satelitare 5G afectează prognozele meteo, atât de necesare agricultorilor.
7) Cresc costurile cu terenurile agricole atunci când pe ele sunt instalate antene de comunicații.
8) Cresc riscurile, prin înmulțirea incendiilor de vegetație
9) Agricultorii sunt discriminați în raport cu firmele telecom.
10) DREPTUL LA MEDIU SĂNĂTOS este încălcat prin afectarea ireversibilă a biodiversității ecosistemului (dispariția polenizatorilor, cu afectarea gravă a florei și faunei).
11) Absența cu desăvârșire a studiilor de impact al radiațiilor de radiofrecvență emise de rețelele 5G asupra florei, faunei și a sănătății umane.
12) Avocatul Poporului a făcut o amplă critică a acestui proiect de lege și a semnalat multe prevederi ilegale și neconstituționale.
13) Trebuie respectat Principiul precauției.
14) Implementarea tehnologiei 5G contravine legislației care protejează flora și fauna.
15) „Smart Farming” sau „Precision Farming” nu depind de rețelele 5G. Acestea deja se fac cu tehnologiile de comunicații fixe și cele din generațiile 3G și 4G existente.
10) Nu se poate accepta cu orice preț o lege a comunicațiilor greșită și neconstituțională, chiar și sub pretextul transpunerii Codului european al comunicațiilor electronice.
 
Tehnologia 5G permisă și chiar facilitată legislativ de L532/2021 este creată mai mult pentru mașini și obiecte decât pentru sănătatea oamenilor. În mod ironic, tot oamenii sunt cei care plătesc și vor plăti toate costurile aduse de acest fals și toxic „progres”, care nu numai că nu le este destinat, dar le afectează ireversibil bunăstarea, sănătatea și viața. Noi, cetățenii Europei, și urmașii noștri vom fi cei care plătim – cu bani, cu sănătate, cu libertate, cu echilibrul mediului natural, cu drepturi fundamentale, cu suveranitate – această ambiție pentru profit și control a anumitor entități economice și grupuri de interese, numită 5G.
 
În concluzie, Comisia pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală trebuie să ia în calcul toate problemele legate de afectarea negativă a activităților agricole, a producției de hrană și nu în ultimul rand al dezvoltării sustenabile rurale, care ar fi provocate prin adoptarea acestei propuneri legislative și să le corecteze sau să respingă proiectul de lege, în această formă.
Dacă tehnologia nocivă 5G va fi implementată, radiațiile ne vor afecta pe toți!
 
Data:
Semnatura:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.