Stop 5G România

Rulează videoul
Pericolul retelelor 5G

DE CE REȚEAUA 5G ADUCE RADIAȚII SPORITE CA IMPACT ASUPRA UTILIZATORULUI ȘI MEDIULUI

Reamintim tuturor ca rețeaua 5G se urmărește, prin arhitectura ei și inovațiile tehnologice promovate a se constitui din trilioane de obiecte și utilizatori conectați, milioane de antene/stații de bază/accesspointuri wireless, zeci de mii de sateliți orbitali toate acestea funcționand pe o cantitate imensă de spectru radio de frecvențe pe care le agregă (o cantitate triplată față de cea din prezent, pe multiple frecvențe radio utilizate simultan pentru conexiuni) în condițiile in care spectrul radio este resursă naturală limitată.
 
Ca aspect de importanță majoră, modul de funcționare radio al 5G se bazează pe tehnologia formatoare de fascicule (beamforming, engl.). Ceea ce diferențiază calitativ semnalul radio al tehnologiei 5G de cea 4G este direcționarea undei radio direct către utilizator, asemenea unei raze laser, obținându-se astfel o amplitudine a semnalului de până la 10 ori mai mare decât la 4G, indiferent de banda de frecvențe utilizată. În orice moment al accesării serviciilor 5G, utilizatorul va fi ”urmărit” de semnalul radio prin algoritmi sofisticați, cu scopul de a avea această calitate mult îmbunătățită a semnalului.
 
Acest lucru implică, însă, și ”urmărirea” utilizatorului cu o radiație EMF direct proporțională cu creșterea calității și puterii semnalului radio.
 
Antenele Massive-MIMO ce implementează tehnologia beamforming pentru 5G radiază electromagnetic semnificativ diferit, concentrat, cu 64 sau mai multe fascicule simultane (punct la multipunct), îndreptate către utilizatori, iar aceștia, în cazul în care se optimizează viteza de transfer, ajung să fie ținta a până la 8 fascicule simultane pentru telefoanele lor individuale 5G (antene MIMO 4×4 ale dispozitivului utilizatorului).
Tehnologia beamforming este planificată a fi utilizată atât pe spectrul de frecvențe sub-6 GHz, cât și în zona 24-28 GHz sau mai sus. Fie si numai prin acest aspect al modului de transmisie a semnalului radio (concentrarea energiei pe câte un telefon), tehnologia 5G este mai periculoasă decât predecesoarele sale 4G si 3G.
În proximitatea echipamentului client (e.g., telefon, smart object etc) targetat de fascicule se află, de cele mai multe ori, nu numai utilizatorul, ci și persoanele care interacționează cu acesta, e.g.: membri de familie, colegi de munca, co-spectatori în tribune, co-spectatori în sala de spectacol, alți cumpărători la mall etc. Acesta este una din cauzele pentru care antenele 5G vor avea un impact dramatic asupra sănătății publice.
 
 
Semnalăm faptul că această tehnologie de beamforming este planificată a fi implementată și pentru ”îmbunătățirea” curentelor tehnologii 4G si 4G LTE – fapt care va expune populația la emisii sporite din motivele expuse mai sus.
 
 
Tehnologia beamforming de creștere a semnalului radio la nivelul utilizatorului a fost măsurată/evaluată și s-a observat că la o distanță de 25 m de la unele antene intensitatea câmpului electric ajunge la peste 9,9 W/m2.
 
Mai mult, metodele tehnologiilor mobile care țin de împărțirea spectrului radio între utilizatori, în speță tehnicile de duplexare/multiplexare de tip FDD (Frequency Division Duplex) și TDD (Time Division Duplex) utilizate curent, prezente și la 5G cresc nocivitatea semnalelor radio la care este expus utilizatorul.
 
La TDD este vorba de întreruperea semnalului și reluarea acestuia de foarte multe ori pe secundă, iar la FDD este vorba de schimbarea frecvenței de comunicare de foarte multe ori pe secundă. Oricare din aceste metode atrage după sine efecte profund nenaturale și dăunătoare asupra organismului uman și asupra mediului înconjurător.
 
Frecvențele cu lățimi de undă de ordinul milimetrilor (care sunt deja sau vor fi folosite în rețelele 5G), combinate cu tehnologii de modulare a semnalului precum beamforming, ajung să prezinte un potențial de risc sporit la adresa vieții și mediului înconjurător față de frecvențele din spectrul imediat inferior (UHF, cu ν < 3 GHz, folosite curent în 4G).
 
Precizăm că s-au realizat cercetări și studii militare pe aspecte morfologice, funcționale și biochimice care au arătat ca undele milimetrice provoacă schimbări în corp manifestate în alterări structurale ale pielii și organelor interne, schimbări calitative și cantitative ale compoziției sângelui și măduvei osoase și schimbări ale reflexelor condiționate, ale respirației țesuturilor, ale activității enzimelor care participă în respirația țesuturilor și în metabolismul nucleic.
 
Autorul fotografiei este Associate Professor Emil Björnson Department of Electrical Engineering (ISY)Linköping UniversitySweden,
Sursa fotografiei : http://www.commsys.isy.liu.se/~ebjornson/webinar_MIMO_below_6.pdf

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.