Stop 5G România

Rulează videoul

PERICOLUL SMOGULUI ELECTROMAGNETIC GLOBAL

SAVANȚII INTEGRI INVOCĂ PRINCIPIUL PRECAUȚIEI DE ANI DE ZILE, ÎN TIMP CE DILETANȚII ȘI VÂNDUȚII CORPORAȚIILOR CÂNTĂ ISTERIC ȘI MINT POPULAȚIA răspândind falsitatea monumentală conform căreia „câmpurile electromagnetice nu ne afectează sănătatea”
 
Azi il avem ca reper de integritate, buna practică și bunăvoință pe savantul Mircea DUZINEANU, membru al Academiei de Cibernetică Ştefan Odobleja, expert tehnic Judiciar în TIC, cercetător ştiinţific principal, membru AGIR care spune cu subiect si predicat, lucrurilor pe nume în lucrarea IMPLICAREA INGINERIEI MULTIDISCIPLINARE ÎN DIMINUAREA SMOGULUI ELECTROMAGNETIC GLOBAL
 
„Rapoartele pertinente, amănunţite, întocmite de specialist, urmare a unor cercetări ştiinţifice intensive, au fost bine documentate teoretic, cu efectuarea unor lucrări de măsurători electronice profesionale, asupra parametrilor metrologici de radiocomunicaţii, axat practic pe subtilităţile tehnologiei comunicaţiilor celulare, cu echipamente terminale mobile, dar şi cu aprecieri informale, competente, privind influenţa distructivă a recentelor radiaţii penetrante din spectrul radio, ce formează deocamdată inevitabil aşa zisul „smog electromagnetic” asupra mediului viu gingaş.
 
Este atestat pericolul de iradiere electromagnetică a următoarelor instalaţii tehnologice: antenele directive ale staţiilor GSM, cuptoarele cu microunde, orice emiţător radio în zona imediat limitrofă, folosirea intensivă a configuraţiilor wireless, bluetooth, Wi-Fi.Dat fiind pericolul integrat, mereu crescător al smogului electromagnetic, odată cu implementarea societăţii cunoaşterii se impuneca toate specialităţile inginereşti, în mod sinergic, să contribuie creativ la reducerea la minim a iradierii radio.[..]
 
Este ştiut că în ultimii 30 de ani au fost publicate peste 25000 de articole şi tomuri în domeniul efectelor biologice provocate de câmpurile electromagnetice, cu opinii controversate, dar în ultimul timp cu accente tot mai aprofundate asupra precauţiei expunerii de lungă durată, la acest nou mediu artificial de existenţă a vieţii.Am constatat, nu numai în mediul real, ci şi în cel virtual, apariţia zilnică a numeroase studii şi cercetări legate de impactul întregului spectru de radiaţii electromagnetice şi chiar a celor nucleare asupra naturii, a mediului biologic şi în special a speciei umane.
 
Această diseminare de cunoştinţe utile, devenirii omului informaţional (în noua societate a cunoaşterii) este blocată de oameni şi societăţi comerciale interesate de profit imediat. Operatorii de telefonie mobilă şi chiar guvernanţii corupţi nu publică aceste noi studii, care le-ar diminua veniturile tot mereu crescătoare. Literatura succintă oferită de aceştia, pledează nefundamentat pentru lipsa oricărui pericol în învăluirea electromagnetică cotidiană, tot mai intensă şi într-un spectru tot mai larg.
 
Astfel, chiar la noi în ţară, fostul Minister al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în colaborare cu Ministerul Sănătăţii Publice, a editat periodic, în scop publicitar, broşuri cu titlul „Comunicaţiile mobile şi sănătatea,”cu scoaterea în evidenţă a „beneficiilor telefoniei mobile,” cu susţinerea exclusivistă a ideii, devenită slogan: „câmpurile electromagnetice nu ne afectează sănătatea”, fără a fi prezentate şi riscurile.” Dr.Ing.Dr.ec. Mircea DUZINEANU
Concluziile studiului
1-a.Valorile metrologice -determinate pe verticala inferioară -ale câmpului electromagnetic generat de staţiile de bază GSM (prin antenele direcţionale aferente), amplasate pe terasele superioare a clădirilor sunt inferioare valorilor limită admise de legislaţia carenţială în vigoare în interiorul incintei pe toate nivelurile construcţiei.
1-b.Valorile metrologice -determinate pe orizontala limitrofă, pe o profunzime de sute de metri -ale câmpului electromagnetic generat de staţiile de bază GSM (prin antenele direcţionale aferente), amplasate pe terasele superioare a clădirilor sunt cu mult superioare valorilor limită admise delegislaţia carenţială în vigoare în interiorul incintei pe toate nivelurile construcţiei. Legislaţia europeană –neasimilată în România -prevede că este interzisă amplasarea antenelor directive în zonele intens populate.
2.Legislaţia în vigoare (H.G.1136/2006), evidenţiază că riscul este cu atât mai mare cu cât durata expunerii la efectele acestor câmpuri de radiaţii este mai mare, precum şi frecvenţa de lucru cât mai ridicată, situaţie în care se află actualmente persoanele ocupaţionale şi rezidenţiale, pentru care durata expunerii este la nivelul anilor unei cariere profesionale, sau chiar a unei vieţi. În acest context, acumularea unei doze nocive, integrate în timp de energie radiantă penetrantă este o tristă realitate, în special în zonele metropolitane intens locuite.

3. În acelaşi timp H.G. 1136/2006 se referă în mod carenţial, doar la riscurile pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor pentru expunere pe termen scurt şi nu vizează efectele posibile pe termen lung, în exercitarea unei profesii sau a rezidenţei habituale.Recunoscând potenţialele riscuri pentru sănătate, datorate expunerii la câmpuri electromagnetice penetrante, în special pe lungă durată, legislaţia europeană lasă loc acţiunii benefice, adoptând „principiul precauţiei,”care stipulează că „atunci când există elemente ştiinţifice suficiente, în absenţa unor certitudini sau probe absolute, autorităţile trebuie să protejeze, înainte de toate, cetăţenii, contra riscurilor şi prejudiciilor cauzatede expunerea la câmpuri electromagnetice”.

4.De ultim moment, se impune ca şi inginerii din toate domeniile ştiinţifice să se alăture tuturor promotorilor creativităţii planetare regenerative, pentru un salt calitativ spre o speranţă de viaţă îndelungată într-un ambient cât mai natural.

 
 
Informați-vă și dați mai departe astfel încât lumea să afle.
 
Există opinii avizate despre acest subiect, riscurile sunt clar punctate prin studii și declarațiile unor persoane de specialitate din țară și din toată lumea.
 
Fiecare share poate ajuta ca aceste informații să circule în beneficiul tuturor, întrucât ele nu sunt acoperite de mainstream media și televiziuni. Mai multe share-uri înseamnă mai mulți oameni informați.
 
Implicați-vă ca voluntar, susținător, donator în campania STOP 5G România află cum la http://stop5gromania.ro/fii-voluntar-sustine-doneaza/
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.