Stop 5G România

Rulează videoul
inginerii avertizeaza asupra pericolelor radiatiilor electromagnetice

INGINERII IEEE IAU ATITUDINE SI AVERTIZEAZA IN PRIVINTA PERICOLELOR RADIATIILOR ELECTROMAGNETICE DE LA ECHIPAMENTELE WIRELESS

IEEE este abrevierea din limba engleză pentru Institute of Electrical and Electronics Engineers, cea mai mare asociație profesională internațională non-profit de mare renume care sprijină dezvoltarea tehnologiilor bazate pe electricitate.
 
Membrii IEEE au declarat cu subiect si predicat in 2020: Radiatia electromagnetica (EMR) emisa din modulele de comunicatie wireless in diverse dispozitive electronice a fost identificata de cercetatori ca fiind PERICULOASA din punct de vedere biologic pentru om, precum si pentru alte fiinte vii.
 
Diferite țări au reglementări diferite pentru a limita nivelul radiațiilor cauzate de aceste dispozitive. Radiația absorbită de o persoană depinde de diverși factori precum dispozitivul pe care îl utilizează, apropierea de utilizare, tipul de antenă, orientarea relativă a antenei pe dispozitiv și multe altele.
 
Există mai multe standarde care au încercat să cuantifice nivelurile de radiații și să vină cu limite sigure de absorbție a radiatiei electromagnetice pentru a preveni vătămarea umană. În această lucrare, inginerii IEEE determină nivelurile radiațiilor în mai multe scenarii folosind un contor/aparat de măsurare radiații portabil, corelând rezultatele cu mai multe standarde internaționale, care sunt determinate pe baza unor dovezi științifice minuțioase.
 
Acest studiu analizează, de asemenea, radiatia electromagnetica de la dispozitivele obișnuite utilizate în viața de zi cu zi, cum ar fi smartphone-uri, laptopuri, routere Wi-Fi, hotspot-uri, căști wireless, ceasuri inteligente, boxe Bluetooth și alte accesorii wireless folosind un dispozitiv de măsurare a radiațiilor radio cu frecvență de mână. Procedura urmată de această lucrare este prezentată astfel încât poate fi utilizată și de publicul larg ca un tutorial pentru a evalua propria siguranță cu privire la expunerea la EMR.
 
Inginerii IEEE vă prezintă un rezumat al celor mai proeminente pericole pentru sănătate despre care se știe că apar din cauza expunerii la radiatia electromagnetica precum:
A. CANCER
B. SARCINA SI FERTILITATEA
C. DAUNELE ASUPRA APARATULUI AUDITIV
D. EFECTELE ASUPRA DEZVOLTARII COPILULUI
E. BOLI ALE SANGELUI
F. DAUNELE ADUPRA ADN-ului
G. EFECTELE ASUPRA SANATATII MINTALE SI COGNITIVE
CONCLUZIA STUDIULUI FIIND CAT SE POATE DE TRANSANTA: „Oamenii ar trebui sa fie constienti de faptul ca radiatiile electromagnetice (EMR) de la utilizarea zilnica a telefoanelor mobile, WI FI si BLUETOOTH sunt DAUNATOARE.
De asemenea, discută despre unele măsuri de protecție și prevenire centrate pe om și colective, care pot fi întreprinse pentru a reduce riscul de absorbție a radiatiei electromagnetice. Acest articol analizează siguranța radiațiilor în rețelele pre-5G și folosește perspectivele obținute pentru a ridica îngrijorări serioase cu privire la siguranța radiatiilor electromagnetice emise de rețelele viitoare 5G.
 
Sursa: https://ieeexplore.ieee.org/document/9016183
 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.