Stop 5G România

Rulează videoul
Intrebari si raspunsuri despre 5G

Care sunt problemele reale și riscurile tehnologiei 5G? De ce spunem STOP 5G?

Problemele reale și riscurile comunicațiilor mobile prin rețelele 5G

  1. Este o tehnologie nereglementată, neomologată, încă experimentală, invazivă şi nesigură din punct de vedere cibernetic și al apărării naționale;
  2. Mărește masiv expunerea la radiații de radiofrecvență, chiar și de 20 de ori față de 4G;
  3. Normele de protecție la radiații a populației sunt învechite și necorespunzătoare pentru aceste noi tipuri și cantități de radiații;
  4. Rapoartele științifice privind radiațiile RF și EMF arată că deși intensitatea lor este mică provoacă daune în biologia umană;
  5. Copiii sunt cei mai vulnerabili și afectați, ei absorb chiar și de 10 ori mai multe radiații decât adulții;
  6. Radiațiile masive generate de rețelele 5G afectează ireversibil și masiv mediul înconjurător și biodiversitatea, decimând polenizatorii, omorând păsările, întreg ecosistemul;
  7. Nu sunt realizate și nici se vrea ase realiza studii serioase de impact ale tehnologiei 5G asupra sănătății publice și mediului;
  8. Rezultatele studiilor recenzate asupra radiației  electromagnetice de radio frecvență emise de tehnologia wireless dovedesc incidența în creștere la: infertilitatea masculină, stresul oxidativ, eliberarea de radicali liberi, afectarea dezvoltării creierului, alterarea ADN-ului,  slăbirea sistemul imunitar, afectarea memoriei, tulburările somnului, hiperactivitate, deviații comportamentale, distrugeri ale barierei sânge-creier, tumori cerebrale, cancer s.a.;
  9. Guvernele introduc reglementări abuzive și neconstituționale pentru a facilita implementarea rețelelor 5G;
  10. La aprobarea acestei tehnologii nu s-a cerut avizul instituțiilor din domeniul sănătății, mediului și celorlalte autorități responsabile, din contra se eludează normele legislative;
  11. Mărește consumul de energie și generează deșeuri electronice în cantitași masive;
  12. Reduce drastic valoarea proprietăților imobiliare;
  13. Interferează cu prognoza meteo si cu altimetrele din aviație generând dezastre;
  14. Stimulează și menține dependența de telefon și ecran, în special la tineri;
  15. Lipsa răspunderii civile a operatorilor de telecomunicații si a furnizorilor de echipamente;
  16. Asiguratorii refuză să acopere cheltuielile legate de bolile cauzate de radiații RF și EMF;
  17. Prezintă riscuri majore de încălcare a confidențialității datelor și identității private.;
  18. Prezintă riscuri de Securitate Națională, inclusiv proliferează vulnerabilitățile cibernetice nerezolvate până în prezent;
  19. Instalarea și operarea 5G se constituie în crimă împotriva umanității.
  20. Nu am cerut tehnologia 5G, nu ne-am dat consimțământul și nu avem nevoie de 5G!

În baza motivelor prezentate și în baza drepturilor fundamentale constituționale ale cetățenilor români revendicările sunt:

? Suspendare imediată și anularea HG 429/2019 și a tuturor anexelor ce o însoțesc precum și a tuturor actelor subsecvente, inclusiv anularea tuturor proiectelor de HG premergătoare licitației planificate de ANCOM și Guvernul României, proiecte de Hotarari de Guvern care permit utilizarea iresponsabilă, irațională, abuzivă a spectrului de frecvențe radio românesc, proprietate publică, resursă natural limitată de către companiile telecom prin implementarea tehnologiilor wireless 5G.

? Aplicarea și în România a Principiului Precauției parte din Tratatul de înființare a Uniunii Europene, așa cum s-a procedat și în alte state și orașe europene în privința tehnologiei 5G.

Oprirea oricărui demers de implementare a acestei tehnologii în România în lipsa unor dovezi solide, incontestabile că ea este sigură din punct de vedere al sănatății, tehnolgic, cibernetic și militar.

? Autosesizarea și intervenția cu celeritate a Avocatul Poporului, Ministerului Sănătății, Ministerului Mediului, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Consiliului Concurenței în toate inițiativele legislative care promovează tehnologia 5G în România și în Europa care să interzică implementarea tehnologiei 5G deoarece nu există studii de impact și dovezi solide că tehnologiei 5G este sigură pentru om și mediu natural.

? Publicarea imediată a tuturor locațiile stațiilor de radiocomunicație ale infrastructurii telecom din România și a benzilor de frecvențe pe care operează, ANCOM având aceste date conform legii de funcționare și refuză să le furnizeze publicului.

? Oprirea oricăror demersuri legislative care permit operabilitatea tehnologiilor 5G inclusiv prelungirea anumitor licențe de utilizare a spectrului de frecvențe.

? Inițierea unor studii științifice independente asupra impactului radiațiilor câmpurilor electromagnetice emise de tehnologiile wireless asupra sănătății.

? Evaluarea impactului asupra mediului și sănătății publice cauzat de tehnologiile de comunicații mobile, fără fir .

? Reevaluarea și actualizarea normelor privind limitarea expunerii populației generale la câmpuri electromagnetice.

? Demisia Președintelui ANCOM și a tuturor decidenților de la ANCOM care se preocupă și fac demersuri în favoarea tehnologiilor wireless, în favoarea anumitor corporații și în detrimentul tehnologiilor cu fir, în detrimentul cetățenilor României. Spectru radio este resursă naturală limitată, proprietate publică a poporului român, nu proprietate privată a unor funcționari iresponsabili să facă ce vrea cu el.

? Reprezentare și control democratic al ANCOM.

? Reglementarea adecvată a amplasării infrastructurii de comunicații mobile pe condominii, pe domeniul public și privat astfel încât să se asigure un înalt standard de protecție a persoanelor, inclusiv la locul de muncă.

? Informarea și punerea în dezbatere publică transparentă a standardelor tehnice astfel încât comunitățile să decidă prin consultări/referendum infrastructura tehnică de comunicații necesară local.

? Declasificarea și comunicarea publică a tuturor documentelor și strategiilor referitoare la tehnologia 5G.

? Oprirea deîndată a utilizării iresponsabile a spectrului de frecvențe radio. Nu suntem de acord cu licitarea niciunei cantități suplimentare de spectru de frecvențe radio, nici cu utilizarea la comun a infrastructurii și spectrului radio de către operatori, nici cu prelungirea fără licitație a drepturilor de acces la frecventele actuale prin urmare solicităm anularea tuturor demersurilor ANCOM.

? Interzicerea de îndată a instalării oricărei antene și a oricărui echipament de comunicații mobile care vor fi utilizate pentru 5G.

? Închiderea tuturor site-urilor de testare 5G.

www.STOP5GRomania.ro

Documentație suplimentară pentru decidenții de la nivel local și național poate fi descarcată de la https://drive.google.com/open?id=1448y_IweVnQHYzTiHWzurhUdsoah6BYF

DE CE SPUNEM STOP 5G?

1.      SĂNĂTATE

5G este un experiment biologic masiv realizat asupra populației fără consimțământul informat al oamenilor, fără niciun fel de testare a efectelor asupra sănătății și securității, dar în prezența unor dovezi științifice credibile care indică faptul că această tehnologie va fi dăunătoare pentru sănătate și, în anumite cazuri, chiar fatală.

Odată ce antenele 4G/ 5G sunt instalate în număr mare în comunitățile de pretutindeni, nimeni nu va putea evita expunerea continuă, involuntară la radiația non-ionizantă.

Fătul uman, copiii mici, vârstnicii, oamenii cu boli clinice, cu electrosensitivitate (boala de microunde) sau sisteme imunitare compromise vor fi vulnerabili în mod particular.

International EMF Scientist Appeal (apelul internațional al oamenilor de știință cu privire la câmpurile electromagnetice, EMF) din 2015, care a fost semnat de mai mult de 240 oameni de știință având studii revizuite (peer reviewed) publicate cu privire la efectele biologice și de sănătate ale radiației wireless afirmă:

“Numeroase studii științifice recente arată că EMF(câmpurile electromagnetice) afectează organismele vii, chiar și la nivele de intensitate aflate mult mai mici decât permit standardele internaționale și naționale. Efectele includ risc crescut de cancer, stres celular, creșterea nivelului radicalilor liberi toxici, distrugeri genetice, schimbări structurale și funcționale ale sistemului reproductiv, deficite de învățare și memorie, tulburări neurologice și influențe negative asupra stării de bine ale organismului uman. Distrugerile afectează nu doar specia umană, există din ce în ce mai multe dovezi ale influențelor dăunătoare asupra plantelor și animalelor.”

Copiii noștri depind de noi și de liderii guvernelor pentru protecția sănătății și siguranței lor, care are trebui să aibă maximă prioritate.

Resurse în domeniul sănătății:

2.      NATURA

Multe animale și plante depind de câmpul magnetic al pământului pentru navigație, reproducere, obținerea hranei și supraviețuire. Cercetări științifice recente demonstrează că radiația artificială interferează deja cu aceste procese biologice.

“Cercetători în biologie au descoperit că radiația wireless perturbă receptorii magnetici interni utilizați de animale pentru navigație, și  de asemenea, alte procese celulare complexe în mamifere, păsări, insecte, copaci, plante, semințe și bacterii, cu implicații profunde pentru mediu.” Cindy Russell,  Physicians For Safe Technology.

Radiațiile din gama microundelor au fost de asemenea implicate în Boala Colapsului Coloniilor(de albine-n.t.). Undele milimetrice care vor fi utilizate pentru 5G au lungimi de undă mai scurte(de ordinal milimetrilor) și ele sunt mai periculoase decât 2G, 3G și 4G, pentru că insectele sunt creaturi de dimensiuni milimetrice și astfel vor absorbi selectiv și amplifica aceste frecvențe.

Destinul tuturor ființelor conștiente și al tuturor formelor de viață este în mâinile noastre.

Resurse despre Natura și impactul EMF:

3.      CONFIDENȚIALITATEA

Realizate prin intermediul noilor antene 4G/5G, și prin  ”Internetul lucrurilor”(Internet of Things), orașele ”inteligente” (Smart Cities) și   Regiunile Smart vor genera o cantitate extraordinară de date, explică  Sue Halpern, expert în Supraveghere Capitalistă (Surveillance Capitalism).

“5G va determina exact de unde vine o persoană, unde se duce și cu ce se ocupă.”  Sue Halpern | The New Yorker. The Terrifying Potential of the 5G Network.

Informațiile despre noi vor fi colectate, sortate, analizate și păstrate nedefinit în centre de date. Vor fi vândute și utilizate pentru marketing personalizat (numit și surveillance capitalism), supraveghere, poliție, cercetare, sisteme smart cities, și altele pe măsură ce”Internetul lucrurilor” (IoT, Internet of Things) evoluează. De fapt, un sistem complet interconectat este construit cu date provenite de la o altă aplicație și devine sursă de date pentru un altul.

Informațiile vor fi de asemenea folosite de hackeri pentru că sistemele wireless sunt mult mai expuse decât conexiunile prin cablu. Informațiile personale sunt valoroase și pot fi una din motivațiile principale pentru dezvoltarea 5G.

Resurse pentru Confidențialitate:

4.      COPIII NOȘTRI

Cercetările în domeniul telecomunicațiilor wireless demonstrează că această tehnologie are efecte profunde asupra creierului și personalității noastre. Suicidul, singurătatea și depresia au atins proporții epidemice. Profesorul Jean Twenge de la San Diego State University afirmă că: “Tinerii se află în pragul cele mai grave crize de sănătate mentală în decenii.”

Adicția de tehnologie este în creștere, iar Boala Jocului (Gaming Disorder) este acum inclusă în Clasificarea Internațională a Bolilor (International Classification of Diseases) de la Organizația mondială a sănătății, OMS.. Academia Americană a Medicilor Pediatrici (The American Academy of Pediatrics (AAP)) recomandă doctorilor să prescrie copiilor “jocuri creative fără tehnologie (creative unplugged play-time)”. Necesitatea unei asemenea recomandări este o tristă confirmare a deplorabilei situații în care ne aflăm. Tinerii prezintă simptome de adicție după 9 ore pe zi petrecute în fața ecranelor, expuși fiind astfel la radiația non-ionizantă de la Wi-Fi și gadget-urile lor electronice.

Copiii noștri au nevoie să petreacă mai mult timp în natură și în compania celorlalți decât ocupați cu tehnologia și ecranele. 5G va agrava problema dependenței și adicției de tehnologie.

Am îngăduit industriei să definească cine suntem, ce facem și încotro ne îndreptăm ca specie. Noi și copiii noștri merităm mai mult. Nu avem nevoie de conectivitatea Internetului, avem nevoie să fim mai mult conectați unii cu alții.

Resurse despre Creier și Personalitate:

5.      CONSUMUL DE ENERGIE

Înarmați cu o cantitate astronomică de informații generate de  Internet of Things (IoT), Smart Cities, și Smart Regions, și transferate prin rețele 5g, industria pretinde că vom fi mai bine echipați pentru a economisi energie. Dar ei omit să includă în analizele lor mega-amprenta energetică pe care o lasă aceste elemente conectate la Internet și comunicând non-stop 24/7. Nu este deloc clar că IoT(internetul lucrurilor) va reuși vreodată să reducă amprenta sa energetică în contextual creșterii sale actuale rapidă și nelimitată.

Nu sunt luate în considerare următoarele fapte:

  1. Energia consumată de toate aceste “lucruri” aflate într-o continuă comunicare – mașini, aplicații, senzori, camere video de supraveghere, etc.
  2. Cantitatea astronomică de energie care este necesară pentru a crea toate aceste “lucruri” care aparțin de IoT, instrumente și infrastructură asociată (energie incorporată).
  3. Cantitatea de dioxid de carbon (CO2) eliberată în atmosferă de producerea energiei necesare(generate în bună parte de combustibili fosili) folosite de sursele wireless în continuă creștere.
  4. Cantitatea enormă de energie necesară pentru a asigura funcționarea punctelor de centralizare/tranzitare a datelor (servere, routere, internoduri)
  5. Energia suplimentară necesară pentru a transporta datele wireless prin intermediul aerului, în loc de folosirea energetic eficientă a fibrei obtice sau cablurilor.

O lume a interconectării tuturor lucrurilor nu este un răspuns la problema economisirii energiei.

Resurse despre Energie:

6.      E-WASTE (Reziduuri electronice)

Odată cu Internet of Things (IoT), utilitățile casnice cum ar fi mașinile de spălat, saltelele, fierbătoarele, etc se vor adăuga categoriei de  reziduuri electronice (e-waste). Va fi reciclarea suficientă, și va fi planeta capabilă să “digereze” acest volum în rapidă creștere de e-waste?

Într-un articol din Business World, Nutrit Kanti explică:

“Din cauza lipsei unor bariere corespunzătoare pentru a preveni scurgerile (de substanțe toxice) și concentrația ridicată a acestor substanțe toxice, impactul e-waste asupra ecosistemului este de extreme lungă durată, ireversibilă și periculoasă pentru sustenabilitatea tuturor celor care depind de ecosistem.”

E-waste de la produsele aruncate este numai o parte a problemei. Un contributor mult mai semnificat la e-waste e constituit de eliberarea de substanțe toxice de la  întreprinderile miniere și cele de producție a produselor electronice. Într-un articol din The Conversation, Josh Lepawsky explică, “Oricât de mult am recicla nu putem acoperi reziduurile generate înainte ca lucrurile să fie cumpărate de consumatori.”

Resourse despre E-waste:

7.      CONFLICTE DIN CAUZA MINERALELOR

“Ei sapă în tranșee și muncesc în lacuri, căutând o comoară într-un loc de joacă din iad. Suficient de greu pentru un adult. De neconceput pentru un copil.” CBS News găsește copii în minele de cobalt pentru baterii în Congo.

Producția tehnologiilor noastre electronice a alimentat războaie, crime, violuri și folosirea copiilor ca sclavi în Congo. În conformitate cu World Without Genocide (Lumea fără genocid) de la Mitchell Hamline School of Law, aproximativ 6 milioane de oameni și-au pierdut viața ca urmare a conflictelor alimentate de căutarea mineralelor rare necesare pentru dispozitivele noastre electronice.

Copiii și femeile suferă deopotrivă. UNICEF estimează că în  2016, vor fi aproape 40,000 de copii  care vor lucra în minele din  Congo. Sute de mii de  femei au fost violate și apoi vândute înapoi sătenilor prin răscumpărare. Victime ale unui război finanțat primar de industria electronică.

5G și Internet of Things vor aduce mai degrabă mai multă sărăcie, sclavie în rândurile copiilor și moarte, pe măsură ce industria presează pentru o lume a lucrurilor interconectate, în același timp distrugând planeta.

Resurse despre Conflictele Minerale:

8.      LOVITURA FATALĂ PENTRU SECURITATEA CIBERNETICĂ

World Global Research Report cotează securitatea cibernetică ca cel de-al treilea risc global în 2018, depășit numai de dezastrele naturale și catastrofele climatice.

Odată cu apariția IoT(internetul lucrurilor) și a miliardelor de noi mașini conectate la Internet, utilități, senzori, obiecte, roboți, dispozitive, etc. – toate facilitate și bazate pe 5G – atacurile cibernetice au devenit teoretic inevitabile. Mai mult, un sistem wireless este mult mai vulnerabil la asemenea atacuri decât un sistem cablat.

Expertul în securitate cibernetică, Bruce Schneier afirmă:
“Odată cu apariția Internet of Things și sistemelor cyber-fizice în general, am dăruit Internetului mâini și picioare: abilitatea de a afecta în mod direct lumea fizică. Ceea ce erau în mod obișnuit atacuri împotriva datelor și informațiilor, au devenit atacuri împotriva organismelor, oțelului și betonului.”

Sau cu alte cuvinte: “Dați Internetului mâini și picioare și va dobândi abilitatea de a lovi cu pumnii și picioarele.”

Resurse despre Atacuri Cibernetice:

9.      REZILIENȚĂ

Turnurile celulare nu rezistă în condiții de dezastru. Ele au fost afectate de incendiile din California și uraganele din Puerto Rico și Texas.

Wall Street Journal raportează că, “Reglementatorii federali afirmă că rețelele Wireless aflate pe coasta Texasului au rămas fără energie ca urmare a uraganului  Harvey, lăsând clienții din anumite regiuni fără servicii de telefonie mobilă sau doar cu unele limitate.”

Tehnologiile bazate pe cablu din cupru, coaxial sau fibră optică sunt mult mai reziliente decât turnurile celulare.

Resurse despre Reziliență:

 

10.     RESPONSABILITATEA JURIDICĂ

Companiile de telecomunicații admit că nu știu dacă tehnologia wireless este sigură. Ei avertizează proprietarii companiilor că veniturile lor pot suferi un impact advers în cazul unor reclamații cu privire la daune pentru sănătate.

Nici firmele de asigurări nu asigură companiile de telecomunicații împotriva unor asemenea reclamații legate de efectul asupra sănătății al expunerii la radiații wireless.

Cine va avea atunci responsabilitate JURIDICĂ în cazul daunelor pentru sănătate produse de un dispozitiv wireless “small cell”. Cine își va asuma responsabilitatea financiară pentru viitoarele daune, incendii, afectarea sănătății, devalorizarea proprietăților din cauza învecinării antenelor celulare de case, locuri de muncă și școli?

Resurse despre Responsabilitate Juridică:

 

EXISTĂ O ALTERNATIVĂ
MAI SIGURĂ:

Există o soluție mai sigură, testată, reală – rețeaua prin cablu pentru orice casă, companie și școală – așa cum am avut pentru mai bine de 20 de ani. Dacă Internetul nostru și infrastructura de telecomunicații ar fi cablate, aceasta  ne-ar permite să ne reducem expunerea și dependența de turnuri celulare, antene wireless și sateliți.

În plus, soluția prin cablu este mult mai eficientă din punct de vedere energetic și mai de încredere decât wireless. Este de asemenea mai protejată împotriva atacurilor cibernetice.  Și mai important decât toate, cablarea este în mod semnificativ mai puțin riscantă pentru sănătatea noastră și a tuturor formelor de viață de pe planetă!

www.stop5Ginternational.org

4 thoughts on “Care sunt problemele reale și riscurile tehnologiei 5G? De ce spunem STOP 5G?”

  1. Pingback: Peste 200 de mitinguri vor avea loc sâmbătă! Ce nemulțumiri au protestatarii – RomanianTV.eu

  2. Pingback: Peste 200 de mitinguri vor avea loc sâmbătă! Ce nemulțumiri au protestatarii - Ziare pe Net

  3. Pingback: (UPDATE) Despre radiația electromagnetică pulsatorie. Cât de nocivă este tehnologia wifi-xG? | MĂRTURIE CREȘTIN-ORTODOXĂ

  4. Pingback: Radiația Electromagnetică Pulsatorie. Riscurile tehnologiei wifi-xG - Incorect Politic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.