Stop 5G România

Rulează videoul

STOP 5G Flux Facebook

17 hours ago

STOP 5G România

#IMPORTANT Ca urmare a participării Coaliției STOP 5G România la audierile din 27.05.2020, în cadrul Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României în legătură cu implementarea rețelelor 5G în condiții de siguranță în UE, domnul Cristian Presură a făcut un statement pe pagina dânsului de Facebook.
Am remarcat că transformă acțiunile perfect justificate ale unor coaliții de a semnala riscurile tehnologiei 5G și EMF într-un fel de vendetă personală. Atacurile dânsului asupra inițiativelor care sunt prezentate pe platforma STOP 5G România frizează cu penibilul și denotă o lipsă de etică și profesionalism care, nefiind demne de titlul de om de știință, i-ar putea afecta notorietatea pe care și-a câștigat-o în comunitatea științifică locală.

Dorim să clarificăm faptul că demersurile coaliției STOP 5G România nu sunt nici de departe pornite din dorința de competiție. Este departe de noi intenția de a submina încrederea cuiva în specialiștii din România. Am participat la aceste audieri și am adus argumente solide pentru a semnala riscurile 5G și EMF asupra sănătății oamenilor și mediului. Argumentele noastre sunt susținute de studii de specialitate din întreaga lume precum și de analize asupra efectelor acolo unde 5G a fost deja implementată (măsurători, impact asupra oamenilor și mediului).

Domnul Presura menționează că s-a străduit să demonstreze că radiațiile EMF sunt la fel de periculoase ca și alimentația nesănătoasă, etc. Este adevărat că, în ziua de astăzi, sănătatea oamenilor este profund afectată de hrana din comerț. În condițiile în care suntem bombardați cu toxine alimentare, informaționale și poluare, adăugarea unui nou factor nociv pentru sănătate nu este cea mai bună idee. În special că dovezile care să ateste că 5G și EMF nu afectează sănătatea nu prea se găsesc.
Este, de asemenea, regretabil faptul că domnul Presură afirmă că s-a decis să achiziționeze aparate de măsurat radiațiile abia acum, după ce s-a străduit atât de puternic să minimizeze riscurile EMF. Acest lucru trebuia făcut mai demult de către un om de știință vigilent și interesat de sănătatea populației. Nu abia după ce riscurile EMF au fost menționate în dezbateri oficiale de către Coaliția STOP 5G România.

Studiile și recomandările comunității științifice din Europa, au determinat Parlamentul European să lanseze pe data de 11.02.2020 un comunicat oficial prin care subliniază tuturor statelor membre că:

"Deși cercetătorii consideră, în general, că aceste unde radio nu constituie o amenințare pentru populație, cercetările de până acum nu au abordat expunerea constantă pe care 5G o va introduce. În consecință, o parte a comunității științifice consideră că este nevoie de mai multe cercetări asupra potențialelor efecte biologice negative ale câmpurilor electromagnetice (EMF) și 5G, în special asupra incidenței unor boli umane grave. Se necesită o examinare suplimentară care să reunească cercetători din diferite discipline, în special medicină și fizică sau inginerie, pentru a efectua cercetări suplimentare cu privire la efectele 5G. Dispozițiile actuale ale UE privind expunerea la semnale wireless, Recomandarea Consiliului privind limitarea expunerii publicului larg la câmpurile electromagnetice (0 Hz la 300 GHz), are acum 20 de ani și, prin urmare, nu ia caracteristicile tehnice specifice ale 5G în considerare."

Este mai mult decât evident faptul că se necesită cercetări ample și este nevoie de noi reglementări care să se raporteze la noul tip de tehnologie precum și de dovezi solide care să ateste faptul că oamenii sunt în siguranță iar drepturile la sănătate și viață privată le sunt respectate în cazul implementării 5G.

Suntem deschiși să prezentăm documentația necesară, avem deja aproape 47.000 de semnături pentru stoparea implemetării tehnologiei 5G, fapt care reflectă scepticismul oamenilor cu privire la siguranța 5G.

Suntem la fel de deschiși să discutăm cu presa pentru a prezenta argumente solide pentru dezbateri libere pe marginea acestui subiect și încurajăm presa să expună echidistant și liber atât opțiunea oamenilor cât și adevăratele dovezi științifice care evidențiază riscurile acestei tehnologii.

Vom continua să spunem STOP 5G România cu toate forțele și toate resursele noastre până când se va dovedi că această tehnologie și radiațiile EMF nu amenință sănătatea și drepturile cetățenilor.

Lăsăm în primul comentariu link către postarea domnului Presură în cazul în care nu este lizibil în acest vizual precum și link către comunicatul oficial al Parlamentului European, susținut de recomandările multor specialiști din comunitatea științifică europeană.

Vă mulțumim pentru susținere!

#STOP5Gromânia #ÎmpreunăSePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

STOP 5G România

𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗜𝗠𝗣𝗢𝗥𝗧𝗔𝗡𝗧

Coalitia STOP 5G România transmite, prin toate comunicarile si actiunile sale, un mesaj extrem de simplu pentru aceia care inca nu l-au inteles si/sau afirma tendentios ca nu consultam comunitatea oamenilor de stiinta: ”𝗡𝗲 𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗺 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝗶𝗻 𝘀𝗽𝗮𝘁𝗶𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗮 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘄𝗶𝗿𝗲𝗹𝗲𝘀𝘀 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗳𝗮𝗰 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁 𝗿𝗮𝘂 𝗱𝗲𝗰𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗻𝗲, 𝗶𝗻 𝗯𝗮𝘇𝗮 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀𝗶 𝗮𝗿𝗴𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗽𝘂𝗿 𝘀𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶 𝗮𝗶 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶 𝘀̦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗰𝘂 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝘁𝗶𝘇𝗮̆ 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝘀𝗰𝘂𝘁𝗮 𝗹𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹 𝗺𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀-𝗮𝘂 𝗽𝗿𝗲𝗼𝗰𝘂𝗽𝗮𝘁 𝗰𝘂 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗮𝗿𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝘂𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁!”

Ne referim in special la protejarea spatiului public pe care il impartim cu totii, dar este evident ca 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗶𝗻𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗼𝗹𝗼𝘀𝗶 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗶𝗹𝗲 𝘄𝗶𝗿𝗲𝗹𝗲𝘀𝘀 𝗮𝗰𝗮𝘀𝗮 𝘀𝗮𝘂 𝗹𝗮 𝗯𝗶𝗿𝗼𝘂, pentru comoditate, cu sau fara afectarea si a altor oameni din jur in functie de raza de emisie/acoperire, 𝗱𝗮𝗿 𝗻𝗼𝗶 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗺 𝘀𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝘂𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿 𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗱𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘅𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗻𝗴𝗮 𝗱𝘂𝗿𝗮𝘁𝗮/𝗰𝘂𝗺𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮 𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗶 𝗮 𝗰𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗿𝘂𝗹 𝘀𝗮𝘂 𝗲𝘅𝗽𝘂𝘀𝗶 𝗹𝗮 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗼𝗿 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗶.

De asemenea, 𝗻𝗲 𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗺 𝗳𝗲𝗿𝗺 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝗶 𝗻𝘂𝗺𝗶𝘁𝗲 ”𝟱𝗚” 𝗶𝗻 𝘀𝗽𝗮𝘁𝗶𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗮𝗹 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗲𝗶, nu anti sau pentru numele ”5G” (este indiferent cum se numeste) sau pentru ca nu vrem tehnologie sau inovare in general, ci 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗮 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗮 𝟱𝗚 𝗮𝗱𝘂𝗰𝗲 ”𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗶” 𝗶𝗻 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝗶 𝗳𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗲𝘀𝗶𝘁𝗲 (din punctul nostru de vedere impotriva umanitatii), prin arhitectura sa, de cumulare/multiplicare si densificare a capabilitatilor solutiilor actuale de comunicatii mobile doar pentru obtinerea de viteze mai mari si pentru un numar mult mai mare de conexiuni. Numai din aceasta ”inovare” arhitecturala care va genera viteze mai mari si conexiuni mai multe 𝗿𝗲𝘇𝘂𝗹𝘁𝗮 𝘀𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗻𝘁𝗶𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗻𝗼𝗰𝗶𝘃 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗲𝗺𝗶𝘀𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗼𝗺𝗮𝗴𝗻𝗲𝘁𝗶𝗰𝗲 in spatiul public.

Propunem si solutii prin opozitie, recomandam intodeauna acolo unde este fezabil si posibil folosirea tehnologiilor de comunicatie non-radiative/fixe (fibra optica, cabluri ethernet), promovam utilizarea cu precautie a tehnologiilor wireless acasa conform standardelor de poluare electromagnetica recomandate de specialisti in domeniul 𝗕𝘂𝗶𝗹𝗱𝗶𝗻𝗴 𝗕𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝘆 buildingbiology.com/. Iar in spatiul public recomandam si solicitam ferm doar tehnologii wireless care respecta standarde sigure de radiatii EMF precum 𝗕𝗶𝗼𝗶𝗻𝗶𝘁𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝟮𝟬𝟭𝟮 bioinitiative.org/table-of-contents/

Am publicat în această pagină și pe site-ul nostru (stop5gromania.ro) argumentele si studiile stiintifice care demonstreaza fara echivoc nocivitatea tehnologiilor wireless anterioare/actuale/mainstream, 𝗰𝗶𝘁𝗮𝗻𝗱 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗶 𝘀𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗶 𝗿𝗲𝗽𝘂𝘁𝗮𝘁𝗶 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮.

Lista lor este foarte lunga (tinyurl.com/rkrtfs4), printre ele se afla si renumitul 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝘂 𝗥𝗘𝗙𝗟𝗘𝗫 (2004) (tinyurl.com/y8ymtvpc) care a fost realizat de 12 instituții de cercetare în numele Uniunii Europene. Un compendiu de argumentatii si referiri la multiple studii stiintifice poate fi consultat aici: stop5gromania.ro/studii-ale-efectelor-radiatiilor-campurilor-electromagnetice-asupra-omului-copii....

Iar recent, in februarie 2020, a fost publicat si un amplu studiu realizat de Ronald N. Kostoff, Ph.D. (Georgia Institute of Technology) numit ”𝗖𝗲𝗹 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗻𝗲𝗲𝘁𝗶𝗰 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝘂𝗺𝗮𝗻𝗮̆”, disponibil aici: smartech.gatech.edu/handle/1853/62452 sau aici: elektrosmog.voxo.eu/video/LARGEST_UNETHICAL_MEDICAL_EXPERIMENT.pdf

In incheiere, recunoastem ca 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗶𝗻𝗲 poate avea opinii personale diferite referitoare la gradul de nocivitate al tehnologiilor wireless, dar din punct de vedere stiintific noi citam doar concluzii ale studiilor realizate de cei realmente pregatiti in domeniu, cu articole si studii stiintifice realizate in domeniul efectelor radiatiilor elecromagnetice (EMF) asupra sanatatii.

𝗡𝘂 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮𝗺 𝘀𝗶 𝗻𝘂 𝗹𝘂𝗮𝗺 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶𝗶 𝘀𝗶 𝗼𝗽𝗶𝗻𝗶𝗶 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗲, 𝗶𝗻𝗱𝗶𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗮𝗰𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮 𝘃𝗶𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗼𝗮𝗺𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁𝗮, 𝗮𝘁𝗮𝘁 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗰𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂𝗹 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗼𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝘁𝗶𝘇𝗮 𝗱𝗼𝘃𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮 𝗶𝗻 𝗰𝘂𝗿𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝘂𝗺 𝘃𝗶𝘁𝗮𝗲 𝘀𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗼𝗹𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗲 𝗻𝘂 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝘀𝗳𝗲𝗿𝗮 𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗲𝗹𝗲𝗰𝗿𝗼𝗺𝗮𝗴𝗻𝗲𝘁𝗶𝗰𝗲 (𝗘𝗠𝗙) 𝘀𝗶 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼-𝗳𝗿𝗲𝗰𝘃𝗲𝗻𝘁𝗮 (𝗥𝗙𝗥) 𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 𝘀𝗮𝗻𝗮𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶, acesta fiind domeniul nostru de interes.

#stop5GRomania
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

STOP 5G România

Înregistrarea audierilor care au avut loc miercuri, 27.05.2020, în cadrul Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României (nota: independent de vointa noastra inregistrarea nu este integrală, partile de inceput si sfarsit nefiindu-ne disponibile).

Audierile a avut ca suport Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor – *Implementarea rețelelor 5G în condiții de siguranță în UE – Punerea în aplicare a setului de instrumente al UE* tinyurl.com/yapaytto

La audieri au luat cuvântul membri ai comisiei senatoriale, raportori europeni, reprezenanți ai ANCOM, Ministerul Comunicațiilor, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Externe și din partea Coaliției STOP 5G România:
Costel Stanciu - Asociația Pro Consumatori;
Mădălina Apostol - Asociația Angel;
Adrian Aciu - Asociația Pro Vita;
Pompiliu Diplan - Alianța Părinților din România;

Memoriul depus de noi poate fi consultat la tinyurl.com/ybpnus29 la care se vor adăuga alte materiale prezentate, solicitate în audieri.

Vom reveni în postări viitoare cu detalii suplimentare despre evenimentul desfășurat și despre conținutul dezbaterilor.

#STOP5GRomânia #impreunasepoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

STOP 5G România

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 27.05.2020, în cadrul Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României s-a dezbătut Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor - Implementarea rețelelor 5G în condiții de siguranță în UE - Punerea în aplicare a setului de instrumente al UE-

sursa www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi=2020-05-27&ComisieID=57e2fd36-d898-4fd1-a435-832d05facc0a

La solicitarea Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, Coaliția STOP 5G România a întocmit și a depus un Memoriu care prezintă poziția societății civice în raport cu această Comunicare. Menționăm că participarea societății civice la audierile pe această temă în Parlamentul României este o premieră.

"Implementarea tehnologiei 5G nu poate fi realizată fără consultarea largă a cetățenilor, pe baza unor dezbateri reale, mediatizate la nivel național, la televiziunea publică, la care să participe și reprezentanți ai societății civice cu expertiză în domenii relevante, precum sănătate, IT, biologie, biochimie, drept constituțional și siguranță națională. În acest sens considerăm că este obligatorie respectarea prevederilor Convenției AARHUS, transpuse în România prin Legea nr. 86/2000, care prevede accesul la informații, organizarea și susținerea dezbaterilor publice ample, cu subiecte de interes pentru cetățeni, participarea la luarea deciziilor cu impact asupra sanatatii si mediului." - Dr. Ing. Adi-Maria Simoiu, expert dezarmare chimica - Agentia Natiunilor Unite, Președintele Asociației Civice pentru Viață, membru fondator Coaliția STOP 5G România.

Memoriul depus de către reprezentanții societatții civice pe tema 5G prezintă problematicile siguranței cetățeanului român atât din punctul de vedere al siguranței sănătății, siguranței ecologice, siguranței naționale, siguranței socio-economice, cât și al siguranței cibernetice. La toate aceste aspecte ale siguranței cetățeanului european in contextul tehnologiei 5G societatea civică din România solicită răspunsuri, soluții și garanții din partea reprezentaților Statului Român și a Comisiei Europene, în calitatea lor de co-responsabili pentru decizia implementării tehnologiei 5G în România.

Memoriul Coaliției STOP 5G România depus la data 27.07.2020 Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat poate fi accesat de aici.

Coaliția STOP 5G România

Coaliția STOP 5G România este o mișcare civică fără formă juridică cu o susținere largă a cetățenilor României: 28 566 semnatari ai Petiției „Cerem interzicerea implementării și dezvoltării rețelei 5G în România”; 17 659 semnatari ai Petiției „Cerem Ministerului Sănătății să evalueze implementarea tehnologiei 5G în România”; 81 de organizații semnatare ale Memoriul Național STOP 5G în România.

Misiunea Coaliției STOP 5G este de a proteja drepturile constituționale ale cetățenilor României, printre care dreptul la viață, dreptul la sănătate, dreptul la un mediu curat, dreptul la proprietate, dreptul la intimitate, atât prin a stopa demersurile Guvernului României și ale ANCOM ce privesc promovarea cu celeritate a implementării tehnologiilor 5G în România și oprirea oricărui demers legislativ destinat implementării acestor tehnologii invazive, nesustenabile, experimentale și dovedit a fi dăunătoare întregului ecosistem.

Coaliția STOP 5G are ca scop responsabilizarea tuturor actorilor sociali și politici pentru angajarea răspunderii Instituțiilor Statului, a funcționarilor și a tuturor factorilor de decizie în raport cu necesitatea de a respecta drepturile constituționale prin respectarea și aplicarea principiului precauției care protejează viața, sănătatea oamenilor precum și a mediului natural.
Memoriul depus poate fi citit la tinyurl.com/ybpnus29
stop5gromania.ro

#STOP5GRomânia #SePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

STOP 5G România

STOP 5G Sibiu monitorizeaza independent radiatiile neionizante emise de elementele wireless ale infrastructurii telecom(ambiental) si de anumite echipamente wireless(ocupational) ale utilizatorilor finali.

A intocmit si o harta a masuratorilor realizate in scopul de a constientiza cat mai multi cetateni de acest poluant toxic invizibil, radiatiile de frecventa radio.

Va supunem atentiei doua dintre aceste masuratori documentate video.
SIBIU - www.facebook.com/Stop5GSibiu/videos/250719772677050/
BUCURESTI - www.facebook.com/Stop5GSibiu/videos/207332890622447/

Multumim pentru munca, efort si dedicare si speram sa se alature si alti cercetatori independenti, cu noi masuratori, la acest demers de cartografiere a situatiei din teren!

Aceste masuratori ne ajuta pe multi dintre noi sa percepem radiatiile, sa constientizam ca ele sunt in preajma noastra si ne afecteaza.

Reperele noastre de protectie a expunerii la radiatii neionizante nu sunt ridicolele standarde(vechi, depasite, extrem de permisive) ci rezultatele studiilor stiintifice independente si oneste centralizate si revizuite la bioinitiative.org/rf-color-charts/

Harta masuratorilor STOP 5G Sibiu poate fi accesata la www.google.com/maps/d/u/0/viewer?hl=ro&mid=1SyNtPe8lZTWyqDFNnicyrXhEUx9bLr25&ll=46.42164430506008...
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

STOP 5G România

Ce avem de facut fiecare la el pe proprietate incepand cu momentul in care am constientizat ca radiatiile de radiofrecventa sunt toxice?

1. Reduceti pana a elimina transferul de date prin tehnologii wireless/fara fir, inlocuiti-le cu tehnologiile pe fir. Pastrati pe echipamentele mobile doar vocea si minimul necesar, esentialul esentialului de comunicare pe internet (email), restul aplicatiilor sa fie instalate si utilizate pe dispozitivele conectate pe cablu.

2. Nu acceptati infrastructura telecom wireless (antene/ routere wireless active) pe proprietatea voastra si nici in apropierea ei. Daca la conectarea pe fibra optica ai primit router wireless, foarte bine poti sa opresti componenta wireless din interfata de administrare a dipozitivului si sa te conectezi la internet ecologic prin conexiune pe cablu.

3. Daca ai antene pe proprietatea comuna intra in posesia unei copii a contractului de inchiriere a operatorului telecom, a hotararii adunarii generale a asociatiei prin care s-a permis instalarea, reziliati contractul si inaintati actiune in instanta. Implica-te cu tot ce poti sa le scoti impreuna cu alti membrii ai asociatiei de proprietari care inteleg pericolul adus de aceste dispozitive la adresa sanatatii. Presedintele, comitetul executiv sau minim 20% dintre locatari (proprietari, nu chiriasi) pot emite o hotarare a adunarii prin care se decide eliminarea acestor antene si se purcede la actiunea in instanta de eliminarea a infrastructurii radiative de pe proprietatea comuna apeland la un avocat specializat cu cazuri similare castigate. Vom dedica un articol pe tema asociatiilor de proprietari.

4. Limitati pe cat posibil expunerea copiilor la aceste radiatii, ei absorb de 10% mai multe radiatii decat adultii. Recomandarile Academiei Americane de Pediatrie pentru parinti:
Limitati timpul de expunere al copiilor
Elaborati un plan pentru intreaga familie: voi decideti cum vor fi folosite dispozitivele, unde sunt folosite, cat de des sunt folosite
Fiti exemple pentru copii, monitorizandu-va cat de mult va expuneti la ecrane

5. Monitorizari nivelul radiatiilor din casa cu ajutorul dispozitivelor de masurare disponibile publicului larg sau apelati la firme specializate atestate care ofera servicii de monitorizare radiatii de radiofrecventa si tehnologii omologate de protectie la radiatiile de radiofrecventa.

POLUATORII EMF TOXICI sunt usor identificabili, unii dintre ei numindu-se adesea SMART: telefonul/tableta din mana ta, routerul wifi din casa ta, gadgeturi conectate wireless, accespointul wifi de pe stalpul de iluminat de langa casa ta sau din parcul de joaca a copilului tau (afla mai multe cautand SMART CITY), antenele/statiile de radioemisie ale telecomilor de pe blocul tau sau din apropierea blocului tau, si mai nou zeci de mii de satelitii in curs de lansare pe orbita joasa a Pamantului (120 de bucati lansati lunar).

Radiatiile emise de toate aceste echipamente wireless nu sunt inofensive si in niciu caz nu sunt similare cu radiatiile naturale (cele wireless sunt pulsatorii in timp ce undele naturale sunt continue), in plus cantitatea radiatiilor emise de aceste tehnologii wireless este de inimaginat de mult mai mare decat RADIATIILE NATURII.

Daniel Oberhausen a realizat masuratori in zona urbana si intr-o zona cu restrictii la radiatii destinata activitatii astronomice, astfel ca in timpul noptii radiatiile artificiale emise de reteaua GSM sunt de 1.8 milioane de miliarde de ori mai multe decat doar cele naturale, iar in timpul zilei de 4500 miliarde de miliarde de ori mai multe.

STATI PUTIN SI RECITITI... MILIOANE DE MILIARDE DE ORI, SI MILIARDE DE MILIARDE DE ORI.
Cand spunem POLUARE ELECTRMAGNETICA, ELECTROSMOG la acest bombardament invizibil asupra celulei vii ne referim.

Igiena incepe cu ce permitem noi si numai noi, fie din nestiinta, ignoranta sau pur si simplu dependenta de aceste tehnologii toxice.

#stop5GRomania
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

STOP 5G România

Noi, cei care avem antene in apropierea locuintei sau a locului de munca, primim 'spor de antenă'?

Nu, noi primim radiatii din ce in ce mai multe, injurii, calomnii, amenintari, minciuni si legislatiei cat mai abuziva de la ANCOM si toti reprezentantii statului complici corupti de corporatii!

Sporul de antena este reglementat de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice care se aplică personalului din autorități și instituții publice, respectiv Parlamentul, Administrația Prezidențială, autoritatea judecătorească, Guvernul, Ministerele, Consiliul Concurentei, Consilii locale etc.

TOTI acestia isi iau spor pentru ca stau 8 ore intr-o cladire cu antene, in timp ce noi si copiii nostri stam 24 de ore iradiati de aceasta tehnologie de comunicatii fara fir.

Ei, "autoritatile si institutiile publice" platiti din banii nostri, care nu ne asculta solicitarile in privinta radiatiilor electromagnetice si ne sfideaza, au grija sa incaseze luna de luna spor de condiții vătămătoare aka sporul de antena .

Chiar daca radiatiile se incadreaza in ticaloasele standarde de siguranta de 100 de ori mai permisive decat CE recomanda, ei tot isi iau sporul, da?!

Si noi? Noi suntem supusi linsajului si ni se cer fel si fel de probe, de studii, de te miri ce dovezi ca aceste radiatii sunt vatamatoare, cand este evident ca orice forma de viata sufera sub inluenta acestor radiatii neionizante, indiferent ca sunt 3G, 4G, 5G.

Stiati ca pe multe blocuri si terenuri sunt antene telecom instalate fara acordul proprietarilor, fara a plati chirie, fara a se asigura minime conditii de protectie a locatarilor?

Stiati ca pe blocuri se afla antene de la toti operatorii, desi doar unul a semnat contract de chirie?

Verificati-va proprietatea si nu permiteti astfel de echipamente ucigatoare in apropierea locuintei sau a locului de munca.
Anchetati, masurati radiatiile, verificati in teren si in acte cine, ce, cand, cum, pentru ce.

Incepeti demersurile juridice locale.

Puterea este la PROPRIETAR. El si numai el poate permite sau nu aceste antene, oricat de mici, mari ar fi, indiferent ca sunt 3G, 4G, 5G.

Oameni buni, pasivitatea noastra ne costa sanatatea si viata!

Daca nu ne trezim si nu ne implicam fiecare in comunitatea lui, daca nu luptam pentru a ne apara sanatatea, viata si libertatea, vandutii astia de la butoane ne vor omor cu zile.

Informatii suplimentare despre acest spor de antena gasiti la tinyurl.com/y9j936zw

Reamintim tuturor ca reteau 5G va avea trilioane de conexiuni nonstop, milioane de antene, zeci de mii de sateliti, va iradia de cel putin 20 de ori mai mult decat ne iradiaza ceea ce este acum instalat. 5G va aduce cuptorul cu microunde planetar. 5G este o tehnologie destinata obiectelor, nu oamenilor.

#STOP5GRomaniaACUM #ImpreunaSePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

STOP 5G România

colectie in curs de extindere...asteptam de la sustinatori sa ne trimita citate/marturii/declaratii autoritati care se opun tehnologiei 5G cu link la sursa citatului. Multumim! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

STOP 5G România

GRUPUL DE LUCRU PENTRU 5G al lui DANCILA
GRUPUL DE LUCRU PENTRU 5G al lui ORBAN,

Grupuri de crima organizata, ambele facute de paravan juridic pentru a lucra impotriva poporului roman, proprietarul de drept al spectrului de frecvente radio.

Anul trecut tot pe vremea asta guvernul Dancila facea tot asa un grup intitulat GLI 5G (grupul de lucru interinstitutional pentru 5G) care nu a facut nimic, a inghitit pe nemestecate, pe nelucrate, pe orbeste tot ce a livrat ANCOM la comanda corporatiilor, au dat o hotarare de guvern in baza unei brosuri ANCOM, o hotarare contestata dealtfel de noi cetatenii preocupati de sanatatea si drepturile fundamentale ale omului si mediului prin petitii, memorii si actiuni in instanta judecatoreasca(azi am avut termen in instanta cu Asociatia Angel in dosarul 104/2/2020 la Curtea de Apel Bucuresti unde toti vandutii astia si-au declinat calitatea procesuala, adica s-au spalat pe maini cu Strategia 5G pentru Romania desi ei au pus mana la legiferarea ei prin HG semnata de Dancila), o hotarare de guvern anticonstitutionala, ilegala.

Mizeria de HG 429/2019 poate fi citita la www.ancom.ro/uploads/articles/HG%20nr_%20429%20-%202019.pdf

Componența Grupului (guvernului Dancila GLI 5G) este asigurată de câte un membru titular și un membru supleant, desemnați de următoarele instituții:
a)Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale;
b)Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice;
c)Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații;
d)Ministerul Afacerilor Interne;
e)Ministerul Apărării Naţionale;
f)Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
g)Ministerul Energiei;
h)Ministerul Transporturilor;
i)Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale;
j)Serviciul Român de Informaţii;
k)Serviciul de Telecomunicaţii Speciale;
l)Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei;
m)Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice;
n)Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului;
o)Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;
p)Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă;
q)Inspectoratul de Stat în Construcții.

Ce a facut grupul asta plin de "specialisti" din multiple ramuri ale aparatului de stat? NIMIC.

NU a realizat o fundamentare temeinică, NU a luat in considerare interesul social si NU a lucrat in conformitate cu prevederile Constituţiei României si ale legilor aflate in vigoare, a emis o mizerie legislativa care lezeaza profund drepturile cetatenilor.

Acest act normativ a fost inaintat FARA studii de impact temeinice, FARA studii medicale/stiintifice, FARA studii de oportunitate care sa justifice demersul legislativ ce permite si chiar faciliteaza operabilitatea tehnologiei invazive 5G pe teritoriul Romaniei.

Dovada este faptul ca propunerea de act normativ facuta de ancom la tinyurl.com/y87ex6zb redactata asemenea unei brosuri de marketing si publicitate, din punctul de vedere al
continutului este aproape identica cu cea publicata in monitorul oficial in urma asazise consultari publice, asazisului „lucru interintistutional" a GLI-5G. Aici este varianta publicata in monitorul oficial tinyurl.com/y7jnhfhu

Vine in 2020 guvernul ORBAN si infiinteaza si el un GRUP DE LUCRU PENTRU 5G (tinyurl.com/ydxu5ums) cica preocupat de securitatea cibernetica a retelei 5G asta dupa ce si-a tras ORBAN un consilier pe securitate cibernetica in urma demiterii seful CERT-RO - Cătălin Petrică Aramă care spune cu subiect si predicat ca 5G aduce vulnerabilitati cibernetice.

Aceasta declaratie "Din punctul de vedere al CERT-RO, multitudinea de echipamente care vor invada spațiul nostru odată cu apariția tehnologiei 5G, faptul că vom vedea concret ce înseamnă noțiunea de smart, atât la nivel de orașe, transporturi, dar și personal, evident că toate acestea vor aduce VULNERABILITATI. "
sursa aici youtu.be/3tVq0f47sTk

L-a costat pe Cătălin Petrică Aramă, DEMISIA citeste aici tinyurl.com/ydc5auga

Bun, Orban face un grup de lucru ca sa ce? Sa minta, sa ingroape in hartii vulnerabilitatile retelei 5G? Sa se lepede de responsabilitatea pentru gravele prejudicii pe care aceasta tehnologie le va aduce Statului Roman si cetateanului roman? Cine va fi tras la raspundere in urma pierderilor cauzate de implementarea tehnologiei nesigure 5G?

"În vederea îndeplinirii atribuțiilor ce îi revin, Grupului de Lucru 5G va fi compus din reprezentanți ai următoarelor entități publice:
– Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor
– Ministerului Apărării Naționale
– Ministerului Afacerilor Interne
– Ministerul Afacerilor Externe
– Serviciului Român de Informații
– Serviciului de Informații Externe
– Serviciului de Telecomunicații Speciale
– Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații
– Secretariatul General al Guvernului
– Autoritatea pentru Digitalizarea României
– CIO guvernamental
– Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică- CERT-RO
– Consilier de Stat al Prim-Ministrului pentru IT (CSIT)"

Observam componenta si ne dam seama ce masuri o sa ia astia, tot ca GLI 5G al lui Dancila, masurile dictate de niste birocrati de la UE care tot ai corporatiilor sunt, sa semneze niste acte pictate de ANCOM la comanda corporatiilor!!!
Constitutia Romaniei, legile interne, interesul poporului roman sunt calcate in picioare de niste incompetenti vanduti.

Noi va vedem ticalosia, voi chiar nu vedeti cat de evidenta va este conspiratia, complotul?

Ce nu intelegeti ca tehnologia 5G aduce mari deservicii securitatii nationale, securitatii sanitare, securitatii cibernetice, securitatii datelor personale si ca va depaseste cu mult competenta?

Riscurile asociate acestei tehnologii militare si invazive sunt cu mult peste capacitatea voastra de intelegere, voi care va uitati doar la punga de galbeni.

Uitati raportul specialistilor europeni care stiu cu ce se mananca.

ENISA - harta amenintarilor pentru retelele 5G tinyurl.com/wb62jgw

Grindeanu si mascaricii lui nu pot intelege nici titlurile capitolelor, dar sa gandeasca masuri de protectie a tarii si a poporului in fata acestor amenintari reale!!!

#STOP5GRomania #SePoate
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

STOP 5G România

#IMPORTANT Dat fiind faptul că i-am susținut în demersurile lor, cei de la Frontul Civic Unit ne-au solicitat ajutorul în comunicarea unor informații importante.

Pe data de 19.05.2020, în jurul orei 15:00, pagina Frontul Civic Unit a fost închisă de Facebook fără nici un fel de notificare prealabilă. Pagina adunase, în doar 7 zile, aproximativ 5.000 de followeri și avea un reach al postărilor de 600.000. Prezenta materiale susținute de studii oficiale și păreri avizate a oamenilor de știință cu privire la lipsa de veridicitate a pandem1ei C0V!D-I9, opiniile avocaților legat de frauda legislativă comisă de președinte, guvern și parlament, precum și corupția din conducere și mafia din instituțiile publice și massmedia.

După ce a fost atacată flagrant de troli și massmedia precum și de alte persoane publice din mediul online și offline, pagina a fost cenzurată.

Absolut nimeni din persoanele care s-a vehiculat că ar fi în spatele paginii nu se află printre creatorii sau administratorii ei. Aceștia sunt oameni obișnuiți, fără afiliere politică, ideologică și nu sunt persoane publice. Nici una dintre aceste persoane nu s-a expus în cadrul protestelor din 15-17 mai.

Imediat după închiderea paginii, astăzi Raed Arafat a ieșit cu declarația că: "Serviciile depistează, văd. Acolo unde este posibil să limiteze dacă sunt troli, dacă sunt atacuri de undeva. Asta e o parte din activitatea lor. Nu sunt în legătură directă cu ei, dar dacă văd de undeva că sunt atacuri, trebuie să ne protejeze. Nu întotdeauna se va reuși."

Inițiatorii paginii au transmis către Faceb00k o somație de redeschidere a paginii în baza faptului că justificarea primită pe e-mail nu se pretează ca și motiv deoarece acuzele aduse nu pot fi aplicate contentului care exista pe pagina respectivă.

În cazul în care pagina nu va fi redeschisă după această somație, creatorii ei au în vedere o serie de acțiuni juridice.

Între timp, se lucrează la un website care va deveni noua platformă Frontul Civic Unit. Va include un kit juridic cu acțiuni de întreprins, acțiuni civice, un kit de guerilla, manifestul de la care a pornit pagina și o secțiune de știri unde vor exista articole susținute științific în legătură cu lipsa de autenticitate a pandem1ei.

Oamenii nu se vor lăsa mințiți, abuzați și transformați în sclavi prin instalarea dictaturii politico-medicale.

Se vor lupta până când cele 11 amendamente din manifestul FCU vor fi ascultate și aplicate.

Fiți pe fază. Urmează noutăți.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Paul Nicoara

Un specialist in lupta cu 5G zice ceva interesant ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Codru Aurel
View on Facebook

3 weeks ago

STOP 5G România

Pe 15 mai românii ies în stradă pentru deMASCArea pLandem1ei, revendicarea drepturilor și pedepsirea orchestratorilor.
*detalii în descrierea evenimentelor
Eveniment București: tinyurl.com/y7wc86cj
Eveniment Cluj: tinyurl.com/y9q976dq
Eveniment Brașov: tinyurl.com/ycxluwje
Eveniment Sibiu: tinyurl.com/y9d6tpht
#share
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Andreea Chirila

CE INSEAMNA 5G:
... See MoreSee Less

View on Facebook
Facebook Messenger