Stop 5G România

Rulează videoul

Antenele deterioreaza ADN-ul și dezvoltarea 2024, studiu realizat pe insula grecească Samos: Efecte asupra insectelor, florilor și legumelor

Publicăm mai jos părți importante dintr-o analiză realizată de Diana Kordas, postată de Safe Tech International pe 13 februarie 2024, semnalată de Activist Post. Analiza face referire la mai multe studii, se numește „Deteriorarea ADN-ului și a dezvoltării [ca efect al radiațiilor] turnurilor celulare pe insula grecească Samos: efecte asupra insectelor, florilor și legumelor” si poate fi descarcat de la http://stop5gromania.ro/wp-content/uploads/2024/02/Cell-Towers-Cause-DNA-Damage-Samos-2024-Final.pdf

 

„…Celulele cu ADN genomic deteriorat iremediabil vor evolua în senescență celulară, moarte celulară, cancer sau vor cauza descendenți cu mutații, în funcție de tipul de celulă și de condițiile biologice/de mediu specifice.” (Panagopoulos și colab., 2021)  

 

Studiul, intitulat „Human-made electromagnetic fields: Ion forced-oscillation and voltage-gated ion channel dysfunction, oxidative stress and DNA damage (Review)”, publicat în International Journal of Oncology de biofizicianul Dimitris J. Panagopoulos et. al., a avertizat că radiațiile electromagnetice ale tehnologiei fără fir afectează ADN-ul. Această deteriorare a ADN-ului provoacă infertilitate, sterilitate, mutații și extincție și explică scăderea biodiversității pe care o constatăm în prezent.

 

Deteriorarea ADN-ului cauzată de radiațiile wireless nu este o descoperire nouă. A fost confirmată de numeroși oameni de știință folosind o varietate de subiecte și frecvențe experimentale. Dar observațiile din laborator se traduc oare în aceleași efecte în lumea reală? Dacă acești oameni de știință au dreptate, cu siguranta da. În lumea reală, efectele ar putea fi mult mai grave, întrucât nu suntem expuși la o singură frecvență sau lățime de bandă, ci la o întreagă „supă” din acestea, din mai multe surse. În lumea reală, timpul de expunere nu se limitează la câteva minute sau ore pe zi sau pe săptămână; turnurile celulare sunt active zi și noapte. Deteriorarea ADN-ului cauzată de radiațiile wireless nu este un fenomen de laborator, ci unul real. Pierdem insectele – printre ele, polenizatorii. Pierdem păsările. Animalele se sting. Ne distrugem pe noi înșine.

 

Daunele aduse ADN-ului, potrivit lui Panagopoulos, sunt produse de componentele de frecvență extrem de joasă (ELF) ale benzilor de undă utilizate în comunicațiile fără fir. De zeci de ani, organismele de reglementare precum ICNIRP, SCENIHR (UE), FCC (SUA) și alții au insistat că singurul mod în care tehnologia fără fir poate provoca daune este prin încălzirea țesuturilor și că nivelurile de radiații care sunt permise nu ne expun pericolului. Acest lucru nu este valabil în cazul ființelor umane, iar aceste organisme de reglementare nu au luat niciodată în considerare natura.

 

Este vizibilă deteriorarea ADN-ului cauzată de radiațiile wireless? Probabil că au existat plante, insecte, păsări, animale și oameni ale căror ADN a fost afectat de când a fost ridicată prima generație de turnuri celulare, dar putem recunoaște ceea ce vedem? Un studiu din 2003, realizat de un grup de oameni de știință de la Universitatea din Salonic, Grecia, a studiat efectele expunerii la câmpuri electromagnetice asupra șoarecilor în diferite zone din jurul unui parc de antene. Șoarecii nou-născuți cântăreau mai mult decât șoarecii nou-născuți normali și toți aveau vertebre suplimentare în secțiunile posterioare ale coloanei vertebrale, făcându-i mai lungi decât șoarecii normali. Aceasta înseamnă deteriorarea ADN-ului. Femelele au fătat mai puțini pui – și mai mari, iar după șase luni au devenit ireversibil sterile. Aceasta înseamnă, de asemenea, deteriorarea ADN-ului.

 

Un alt studiu a descoperit că păsările care și-au făcut cuiburi lângă liniile electrice au depus ouă mai mari, cu un volum mai mare de gălbenuș și albuș. Și aceasta înseamnă deteriorarea ADN-ului, iar acest ADN deteriorat va fi transmis mai departe, dacă pasărea nu devine sterilă, așa cum s-a întâmplat cu șoarecii din studiul descris mai sus.

 

În 2006, biologul spaniol Alfonso Balmori a scris într-un studiu că amfibienii sunt cel mai grav amenințate creaturi de pe planetă și foarte multe dintre ele sunt extrem de deformate, cu membre lipsă sau în plus. Balmori a atribuit acest lucru interferenței cu embriogeneza în timpul dezvoltării – cu alte cuvinte, deteriorării dezvoltării. Această problemă a început să apară după 1995 în multe zone ale lumii (cam în perioada în care telefoanele mobile au început să devină populare și turnurile celulare au început să fie ridicate peste tot), iar Balmori a susținut că radiația electromagnetică cauzată de tehnologia fără fir a fost cel puțin un factor declanșator major. Rata deformațiilor a crescut la 25% în unele populații, iar astfel de deformații au fost descoperite chiar și în locuri curate, cum sunt parcurile naționale, unde pesticidele și alți poluanți ar putea fi excluși ca fiind o cauză.

 

Leziunile ADN-ului nu provoacă întotdeauna deformații. Pot afecta creaturile vii în multe moduri, unele dintre ele invizibile sau greu de observat. Numeroase studii au arătat că radiațiile tehnologiei fără fir provoacă atât infertilitate, cât și sterilitate, dar acestea nu pot fi văzute cu ochiul liber; ar trebui să fie efectuate autopsii ale organelor sexuale. Ceea ce observăm sunt rezultate ale infertilității și sterilității: o scădere a depunerii de ouă sau a puilor născuți vii; o scădere a numărului unei populații date până când specia în cauză dispare. Acest lucru se întâmplă în cazul licuricilor, albinelor, gândacilor – de fapt, al tuturor insectelor. Se întâmplă în cazul păsărilor și altor creaturi, mai ales mici. Creșterea numărului de persoane care solicită ajutor de la clinicile pentru tratamente de fertilitate arată că acest lucru ni se întâmplă și nouă.

 

Insectele și păsările sunt în declin rapid în întreaga lume. Nu este întemeiat să aruncăm toată vina pe pesticide sau alte toxine chimice, pentru că există încă destule locuri în lume în care pesticidele și alte astfel de otrăvuri nu există în mediu, cum ar fi zona unde locuiesc. Dacă pesticidele ar fi problema, nu am fi observat scăderi uriașe ale populațiilor de insecte și păsări aici și în special în zona în care locuiesc. Dar avem o singură sursă de poluare în mediul nostru și este atât mutagenă, cât și genotoxică: radiația electromagnetică (EMR). Suntem înconjurați de turnuri celulare, iar populațiile de insecte, păsări și animale scad accentuat și aici. EMR de la turnurile celulare cauzează daune ADN-ului și afectează dezvoltarea insectelor, a plantelor și a altor creaturi. Această deteriorare devine evidentă.

Câmpurile electromagnetice ucid insectele și bacteriile din sol așa cum ucid insectele de pe sol. Acest lucru se întâmplă deoarece frunzele plantelor absorb radiația ambientală de la turnurile celulare și o eliberează în pământ prin sistemele lor de rădăcini, care absorb încărcătura ca o baterie. Insectele din sol nu pot trăi în această atmosferă încărcată din subteran mai mult decât pot supraviețui insectele de la sol în radiația electromagnetică directă generată de turnurile celulare. Scăderea insectelor și a bacteriilor din sol determină afectarea culturilor, care nu se mai dezvoltă bine. Fermierii încearcă să compenseze dauna adăugând din ce în ce mai multe îngrășăminte, fie artificiale, fie organice. Agricultura devine astfel și mai scumpă, și mai puțin productivă.

Albinele sălbatice dispar mult mai repede decât albinele gestionate de om, dar apicultorii se confruntă tot mai mult cu probleme de tot felul cu stupii lor. Pe insula Ikaria, care produce miere de cimbru pură, considerată de cunoscători ca fiind cea mai bună din lume, producția de miere a scăzut vara trecută la o cincime din volumul obișnuit. Producția de miere a scăzut și pe insula Samos. Este o lovitură economică serioasă pentru apicultori, dar nu ar trebui să fie surprinzătoare. Ambele insule au acoperire completă 5G și, după cum au arătat studiile, câmpurile electromagnetice creează confuzie și dezorientare albinelor în multe feluri. De asemenea, plantele de cimbru de pe Ikaria pot fi afectate de CEM (câmpuri electromagnetice). Pe Samos, care produce în mare parte miere de pin, adelgidele din coajă de pin, un tip de gândac care trăiește în pini și elimină un lichid dulce pe care albinele îl transformă în miere, dispar foarte repede de când a fost introdus 5G.

 

Am vorbit cu un apicultor din centrul Greciei a cărui familie ne-a furnizat miere de peste șaizeci de ani. Producția sa de miere a scăzut cu 40 la sută și mi-a spus că această cifră este valabilă pentru întreaga Grecie continentală. Mierea este o altă cultură majoră în această țară. Mierea grecească este exportată în întreaga lume.

Un alt efect al radiațiilor electromagnetice asupra fructelor și legumelor este că acestea pot deveni mai puțin nutritive. Un studiu recent asupra roșiilor a arătat că EMR a afectat cantitatea de vitamine și antioxidanți a acestor fructe. De asemenea, au dezvoltat pielițe mai subțiri, cum s-a întâmplat cu ale noastre, fapt care a afectat capacitatea depozitării lor. Este posibil să nu obținem din fructele și legumele de astăzi conținutul suficient de vitamine și minerale de care avem nevoie.

Realitatea este că turnurile celulare sunt peste tot în mediul rural, în fiecare țară, și că autostrăzile deservite de aceste turnuri străbat terenurile agricole de pe fiecare continent. Se pare că dăm prioritate conectivității fără fir în dauna producției agricole, iar aceasta este o greșeală uriașă. Cu un număr tot mai mare de sateliți 4G și 5G care orbitează în jurul pământului și turnuri celulare în spațiu, cum mai poate înflori natura și cum mai putem avea hrana sănătoasă? Ne punem în pericol propria supraviețuire.

Mai multe studii avertizează: turnurile celulare provoacă „daune ireversibile ale ADN-ului”

 EFECTELE MICROUNDELOR ASUPRA COPACILOR ȘI A ALTOR PLANTE      https://www.stopumts.nl/pdf/onderzoek_bomen_planten.pdf

Câmpuri electromagnetice create de om: oscilația forțată a ionilor și disfuncția canalului ionic dependent de tensiune, stresul oxidativ și deteriorarea ADN-ului https://www.spandidos-publications.com/ijo/59/5/92

ADN-ul și deteriorarea dezvoltării de la turnurile celulare de pe insula greacă Samos: Efecte asupra insectelor, florilor și legumelor         http://safetechinternational.org/wp-content/uploads/2024/02/Cell-Towers-Cause-DNA-Damage-Samos-2024-Final.pdf

Cititi si despre REFLEX, cel mai mare studiu, care evidentiaza fara echivoc deteriorarea ADNului in urma expunerii la un telefon 3G timp de 24 de ore la http://stop5gromania.ro/dovada-stiintifica-a-nocivitatii-radiatiilor-electromagnetice-neionizante/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.