Stop 5G România

Rulează videoul

Apel Național

SEMNAȚI URGENT MEMORIUL NAȚIONAL STOP 5G

Memoriul la care sunteți chemați ca organizație prezintă poziția societății civile față de celeritatea cu care actualii guvernanții vor să implementeze până în 2020 tehnologiile de nouă generație în comunicații radio/wireless, generic denumite 5G, tehnologii care au un impact nociv asupra oamenilor și animalelor, asupra întregului ecosistem.

MEMORIUL NAȚIONAL STOP 5G ÎN ROMÂNIA poate fi descărcat de AICI

Pentru a fi semnatari ai Memoriului vă rugăm să trimiteți urgent email la stop5gromania@gmail.com specificând numele organizației și numele reprezentantului legal.

Membri ai Coaliției STOP 5G îl depun Autorităților Statului, nădăjduim cu cât mai multe semnături din partea Societății Civice Românești.

Semnatari pot fi: ONG-uri, parohii, firme, sindicate, patronate, primării, scoli, asociații părinți și elevi, asociații profesionale din cercetare, sănătate, inspectorate în construcții, asociații de locatari, partide politice s.a. Tema dezbaterii ne privește pe toți, indiferent dacă suntem sau nu consumatori de servicii de telecomunicații, radiațiile electromagnetice nu fac discrimare.

Contextul Memoriului Național STOP 5G

În prezent are loc consultarea publică privind ADOPTAREA UNUI OUG CARE PERMITE INSTALAREA ANTENELOR 5G FĂRĂ CONSIMȚĂMÂNTUL PROPRIETARILOR sau al Autorităților locale, denumit ”Ordonanță de urgență pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice, precum pentru modificarea și completarea unor acte normative” și ANCOM lucrează la Caietul de Sarcini pentru licitația de spectru frecvențe radio suplimentar.

Proiectul de OUG aduce simplificarea autorizării construcțiilor de infrastructură a rețelelor 5G pe orice fel de teren, inclusiv în ariile naturale protejate și modifică legea privind accesul la proprietate. Prin aceasta măsură (hotărâre de guvern) se scurtcircuitează legile cu privire la proprietate, inclusiv Constituția României! Dacă se aprobă ordonanța, în momentul instalării echipamentelor și antenelor pentru 5G, NU SE VA MAI CERE ACORDUL proprietarilor/asociaților de proprietari/primăriilor de către corporațiile telecom!

Iar Caietul de Sarcini  pentru licitația de spectru frecvențe radio suplimentar prevede VÂNZAREA DREPTURILOR DE EXPLOATARE A RESURSEI NATURALE LIMITATE PROPRIETATE PUBLICA (SIMILAR AURULUI DE LA ROȘIA MONTANA)  VA CREȘTE CU ÎNCĂ 695MHZ. Mai mult spectru utilizat, mai multă poluare electromagnetică. Asta înseamnă că vom ”beneficia” de o poluare electromagnetică aproape dublă (~1480 MHz spectru total), față de cea actuală (785 MHz spectru total) și de cinci ori mai mare față de cea din 2012, deoarece licențele de utilizare a spectrului radio se vor suprapune ca valabilitate! Ritmul cu care se suplimentează spectrul în ultimii 7 ani, de către ANCOM, este alarmant de mare și nejustificat, în timp ce standardele de sănătate sunt aceleași de zeci de ani de zile(din 1999) iar dovezile nocivității radiațiilor câmpurilor electromagnetice sunt atât de natura științifică, juridică cât și faptică.

În acest context, în care reprezentanții Statului Român facilitează implementarea tehnologiilor invazive 5G, pentru a ne apăra drepturile care ni sunt încălcate, pentru a ne apăra atât sănătatea și viața noastră cât și a tuturor formelor de viață puse în pericol, este nevoie să luăm atitudine și să facem tot ce putem pentru a se respecta PRINCIPIUL PRECAUȚIEI și de a se opri implementarea tehnologiilor 5G.

Memoriul depus la Ministerul Comunicațiilor și la Ministerul Justiței poate fi descărcat de aici

 

Facebook Messenger