Stop 5G România

Rulează videoul

România a participat la Protestul Mondial STOP 5G din 25.01.2020 și va participa la următorul din 25.04.2020

COALIȚIA STOP 5G ROMÂNIA  a organizat la data de 25.01.2020 mai multe proteste în stradă în BUCUREȘTI, CRAIOVA, RM.VÂLCEA, BRAȘOV la care au participat sute de cetățeni români (galerie imagini mai jos, mai multe fotografii și filmări  pe pagina Facebook STOP 5G ROMANIA). Printre cele scandate menționăm: SUNTEM OAMENI, NU COBAI! NU VREM SĂ FIM COBAI! LĂCOMIA DISTRUGE OMENIA! 5G INVAZIV CARE ADUCE GENOCID! SCLAVIA DIGITALĂ E LETALĂ! IOHANNIS NU UITA, SĂNĂTATEA E ȘI A TA! ORBAN, NU UITA SĂNATEA E ȘI A TA! GRINDEANU, DEMISIA! ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE! ROMÂNIA, STOP 5G!

Manifestarea a făcut parte din cadrul Zilei Internaționale de protest împotriva tehnologiei wireless 5G, la care au participat 36 de țări ale lumii.

În baza motivelor prezentate prin alocuțiuni și în scris la adresa http://stop5gromania.ro/care-sunt-problemele-reale-si-riscurile-tehnologiei-5g-de-ce-spunem-stop-5g/  și în baza drepturilor fundamentale constituționale ale cetățenilor români pe 25.01.2020 au revendicările au fost:

 1. Suspendare imediată și anularea HG 429/2019 și a tuturor anexelor ce o însoțesc precum și a tuturor actelor subsecvente, inclusiv revocarea proiectelor premergătoare licitației planificate de ANCOM și guvernul României.
 2. Aplicarea și în România a Principiului Precauției parte din Tratatul de înființare a Uniunii Europene, așa cum s-a procedat și în alte state și orașe europene în privința tehnologiei 5G.
 3. Oprirea oricărui demers de implementare a acestei tehnologii în România în lipsa unor dovezi solide, incontestabile că ea este sigură.
 4. Autosesizarea și intervenția cu celeritate a Avocatul Poporului, Ministerului Sănătății, Ministerului Mediului, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Consiliului Concurenței  în toate inițiativele legislative care promovează tehnologia 5G în România și în Europa care să  interzică implementarea tehnologiei 5G deoarece nu există studii de impact și dovezi solide că tehnologiei 5G este sigură pentru om și mediu natural.
 5. Publicarea imediată a tuturor locațiile stațiilor de radiocomunicație ale infrastructurii telecom din România și a benzilor de frecvențe pe care operează, ANCOM având aceste date conform legii de funcționare și refuză să le furnizeze publicului.
 6. Oprirea oricăror demersuri legislative care permit operabilitatea tehnologiilor 5G.
 7. Inițierea unor studii științifice independente asupra impactului radiațiilor câmpurilor electromagnetice emise de tehnologiile wireless asupra sănătății.
 8. Evaluarea impactului asupra mediului și sănătății publice cauzat de tehnologiile de comunicații mobile, fără fir .
 9. Reevaluarea și actualizarea normelor privind limitarea expunerii populației generale la câmpuri electromagnetice.
 10. Demisia Președintelui ANCOM și a tuturor decidenților de la ANCOM care se preocupă și fac demersuri în favoarea tehnologiilor wireless, în favoarea anumitor corporații și în detrimentul tehnologiilor cu fir, în detrimentul cetățenilor României. Spectru radio este resursă naturală limitată, proprietate publică a poporului român, nu proprietate privată a unor funcționari iresponsabili să facă ce vrea cu el.
 11. Reprezentare și control democratic al ANCOM.
 12. Reglementarea adecvată a amplasării infrastructurii de comunicații mobile pe condominii, pe domeniul public și privat astfel încât să se asigure un înalt standard de protecție a persoanelor, inclusiv la locul de muncă.
 13. Informarea și punerea în dezbatere publică transparentă a standardelor tehnice astfel încât comunitățile să decidă prin consultări/referendum infrastructura tehnică de comunicații necesară local.
 14. Declasificarea și comunicarea publică a tuturor documentelor și strategiilor referitoare la tehnologia 5G.
 15. Oprirea deîndată a utilizării iresponsabile a spectrului de frecvențe radio. Nu suntem de acord cu licitarea niciunei cantități suplimentare de spectru de frecvențe radio, nici cu utilizarea la comun a infrastructurii și spectrului radio de către operatori, nici cu prelungirea fără licitație a drepturilor de acces la frecventele actuale prin urmare solicităm anularea tuturor  demersurilor ANCOM.
 16. Interzicerea de îndată a instalării oricărei antene și a oricărui echipament de comunicații mobile care vor fi utilizate pentru 5G.
 17. Închiderea tuturor site-urilor de testare 5G.

De asemenea COALIȚIA STOP 5G ROMÂNIA a depus autorităților centrale și locale APELUL INTERNAȚIONAL STOP 5G PE PĂMÂNT ȘI ÎN SPAȚIU tradus în limba română, împreună cu MEMORIUL NAȚIONAL STOP 5G ÎN ROMÂNIA apelând la aceștia să fie precauți și responsabili în privința implementării tehnologiei 5G în România și să oprească orice demers politic, administrativ și legislativ care să permită operabilitatea acestei tehnologii ce pune în pericol mediul natural, sănătatea, viața și libertatea cetățenilor români ai căror reprezentanți sunt.

În plus au fost trimise apeluri sub formă de scrisori deschise către: EUROPARLAMENTARII ROMÂNI, SENATORII și DEPUTAȚII, PRIMARII ȘI CONSILIERII LOCALI, CADRELE MEDICALE DIN BUCUREȘTI, SOCIETATEA CIVILĂ

Mai jos puteți accesa conținutul mesajelor care conțin argumentele noastre, apelul justificat cât și vectori de împuternicire și responsabilizare a factorilor de decizie atât de la nivelul central cât și cel local din România

https://mailchi.mp/f898d57a2047/apel-stop-5g-catre-europarlamentari

https://mailchi.mp/87b89ef302af/apel-stop-5g-catre-parlamentarii-romani

https://mailchi.mp/59ca56c70d49/apel-stop-5g-catre-toti-primarii-din-romania

https://mailchi.mp/99e2458f9e12/apel-catre-cadrele-medicale-din-romania

Campania continuă cu o serie de acțiuni la nivel național care și comunicarea cu factorii decizionali din România și cu participarea la următorul Protest Mondial STOP 5G din 25.04.2020.

COALIȚIA STOP 5G ROMÂNIA

Crezul nostru este SĂNĂTATEA OAMENILOR ȘI A ORICĂREI FORME DE VIAȚĂ ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT TEHNOLOGIA ȘI INTERNETUL DE MARE VITEZĂ PRIN 5G și ne luptăm pentru a promova și adopta în România PRINCIPIUL PRECAUȚIE în cazul implementării TEHNOLOGIILOR 5G.

Misiunea Coaliției STOP 5G România este de a PROTEJA  drepturile constituționale ale cetățenilor României, printre care dreptul la viață, dreptul la sănătate, dreptul la un mediu curat, dreptul la proprietate, dreptul la intimitate, atât prin a STOPA DEMERSURILE GUVERNULUI ROMÂNIEI și ale ANCOM ce privesc promovarea cu celeritate a implementării tehnologiilor 5G în România și oprirea oricărui demers legislativ destinat implementării acestor tehnologii invazive, nesustenabile, experimentale și dovedit a fi dăunatoare intregului ecosistem.

Coaliția STOP 5G are ca scop responsabilizarea tuturor actorilor sociali și politici pentru angajarea răspunderii Instituțiilor Statului, a funcționarilor și a tuturor factorilor de decizie în raport cu necesitatea de a respecta drepturile constitutionale prin respectarea și aplicarea PRINCIPIULUI PRECAUȚIEI care protejează viața, sănătatea oamenilor precum și mediului natural.

www.stop5GRomania.ro

Sursa:

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.