Stop 5G România

Rulează videoul

Mișcarea mondială STOP 5G

Modul în care companiile de telecomunicaţii pierd bătălia de impunere a reţelei 5G împotriva voinţei cetăţenilor

Companiile de telecomunicaţii şi mass-media principală vor să ne facă să credem că implementarea reţelei 5G este de neoprit. Că suntem nimic şi nimeni în faţa unei agende de multe trilioane de dolari, impusă de unele dintre cele mai puternice entităţi de pe planetă.

Ei au crezut că dacă îşi numesc noua aşa-zisă „tehnologie pentru comunicaţiiˮ, adaptată de la „Tehnologia militară de Negare Activă” (Active Denial Technology), „5Gˮ sau cea de a 5-a generaţie, publicul va considera că este ceva asemănător cu 4G, 3G sau 2G. Au crezut de asemenea că dacă vor declanşa o cursă pentru a o implementa cât mai repede, publicul nu va avea suficient timp pentru a afla cât de ucigaşă este de fapt tehnologia 5G. Cât de mult s-au înşelat! Nu doar că publicul a aflat adevărul, dar în prezent oamenii ştiu şi cât de periculoase sunt generaţiile anterioare de tehnologii de comunicaţii wireless, care vor fi folosite în acelaşi timp cu tehnologia 5G.

În acest articol vom prezenta un număr considerabil de exemple provenite din diferite ţări în care opoziţia faţă de implementarea 5G este puternică şi în creştere. Companiile de telecomunicaţii au pierdut războiul propagandei, în ciuda controlului exercitat asupra mass-media principală, care nu suflă nici măcar un cuvinţel despre pericolele tehnologiei 5G, şi asupra reţelelor sociale şi YouTube, care au şters milioane de conturi pentru a reduce la tăcere vocile contestatare.

Uneori, susţinerea a venit dintr-o direcţie neaşteptată. În cadrul unui discurs plin de pasiune susţinut în faţa Adunării Generale a ONU în data de 24 septembrie 2019, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a afirmat că autoritarismul digital nu este parte dintr-o fantezie distopică, ci o realitate emergentă. El a descris Internetul Lucrurilor, oraşele „smartˮ şi Inteligenţa Artificială ca fiind un gigantic nor negru de furtună care se conturează mai ameninţător ca niciodată asupra rasei umane, o forţă cumulativă care va redesena viitorul umanităţii asupra căruia rasa umană nu are niciun control şi de care, în viitor, nu va avea unde să se ascundă.

Boris Johnson a întrebat dacă ne-am putea încredinţa fără rezerve algoritmilor vieţile şi speranţele noastre şi dacă maşinăriilor li se va permite să ne conducă spre un viitor rece şi fără inimă, într-o lume orwelliană supusă cenzurii, represiunii şi controlului. El a făcut apel la Declaraţia Universală pentru Drepturile Omului, susţinând idealurile prezente în aceasta, de menţinere a libertăţii de opinie şi exprimare, caracterul privat al locuinţei şi corespondenţei şi dreptul de a căuta şi împărtăşi informaţii şi idei.

Premierul britanic a implorat cu sinceritate comitetele academice, consiliile companiilor şi grupurile de stabilire a standardelor industriale care scriu ghidurile pentru viitor, făcând judecăţi etice şi alegând ceea ce va fi sau nu va fi posibil, să găsească echilibrul just între libertate şi control, între inovaţie şi reglementare, între întreprindere privată şi supraveghere guvernamentală. El a insistat că problemele etice inerente dezvoltării noii tehnologii este necesar să fie transparente pentru toţi şi că este necesar să fie făcute eforturi conjugate pentru a se ajunge la un set comun de norme şi standarde care vor ghida dezvoltarea tehnologiei emergente.

Ceea ce veţi regăsi mai jos este o listă întocmită de un jurnalist, ce include acţiuni realizate pentru oprirea implementării 5G, precum şi rapoarte şi plângeri care au discreditat această tentativă machiavelică de implementare accelerată a unei tehnologii distructive la scară globală. Lista nu este exhaustivă.

Succesele sunt îmbucurătoare şi ne impulsionează să continuăm. Nu ne putem permite să ne complacem în această situaţie şi, în particular, este necesar să acţionăm pentru a stopa plasarea în stratosferă a zeci de mii de sateliţi 5G, care vor trimite permanent radiaţii către pământ, supunând atât ionosfera cât şi întrega planetă unor riscuri nebănuite.

Efortul de a opri 5G este în plină desfăşurare şi este necesar să continuăm să acţionăm neobosiţi împreună pentru a proteja toate formele de viaţă de pe Pământ şi planeta însăşi, până când acest plan dement va fi complet stopat şi va rămâne doar în cărţile de istorie ca o menţiune despre „cel mai mefistofelic proiect din istoria umanităţiiˮ.

1. SUA, 24 iunie 2018
Dr. Naomi Wolf raportează reacţii la câmpurile electromagnetice, anomalii ale norilor şi corelarea lor cu comportamentul iritabil şi stresat al oamenilor, în New York.
(Naomi Wolf reports: EMF reactions, cloud anomalies and their correlation with irritable and stressed behaviour in New York.)

2. Taiwan, 28 decembrie 2018
Cele cinci companii taiwaneze de distribuţie a comunicaţiilor wireless afirmă că nu se vor grăbi să implementeze reţeaua 5G în absenţa unui model de afaceri profitabil pentru vânzarea noii tehnologii, în ciuda tuturor cazurilor de utilizare care au fost sugerate. (Taipei Times, articolul „Analiză: companiile de telecomunicaţii locale ezită să plonjeze în 5G”).

3. Elveţia, 2018
Guvernul desemnează un grup de experţi care să investigheze riscurile implicate de introducerea tehnologiei 5G – rezultate studiilor vor fi publicate la finalul anului 2019. Federaţia Elveţiană a Medicilor de asemenea cere precauţie, menţionând că „atâta timp cât nu există nicio dovadă ştiinţifică asupra faptului că sănătatea nu va fi impactată de creşterea limitelor de radiaţie, este necesar să ne abţinem de la a ridica nivelul acestor limiteˮ.

4. Austria, 4 ianuarie 2019
După ce reţeaua 5G a fost pornită în mod oficial în Viena în noiembrie 2018, un fost membru ONU raportează primele afectări din Viena ca urmare a câmpurilor electromagnetice noi introduse.

5. Europa, 13 ianuarie 2019
Grupul de jurnalişti Investigate Europe publică articolele „5G / experiment pe mase: promisiuni mari, riscuri necunoscuteˮ și „Cartelul ICNIRP: Cine-este-cine în Lumea Cercetării Câmpurilor Electromagnetice, un graphic interactivˮ, expunând conflictele de interese ale unor membri ICNIRP (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection – Comisia Internaţională pentru Protecţia faţă de Radiaţii Non-ionizante).

6. USA, 14 ianuarie
Eshoo şi Speier, membre ale Congresului SUA, introduc Legea federală HR530  pentru a bloca dreptul de preemţiune al FCC asupra turnurilor de telefonie celulară şi de a menţine controlul guvernamental local asupra acestora şi pentru a invalida reglementările FCC (Federal Communications Commision) din 26 septembrie 2019, de accelerare a implementării de celule mici 5G peste tot în SUA.

7. USA, 14 ianuarie
Postul Russia Today (RT) America a transmis primul raport din cele șapte asupra pericolelor tehnologiei 5G, cu titlul „Reţeaua wireless 5G – un periculos experiment asupra umanitățiiˮ. Prezentatorul a întrebat: „Este vreo şmecherie aici?ˮ, „Doar una micăˮ, a venit răspunsul, „ar putea chiar să ne omoareˮ. Acest fragment a fost vizionat de 1,8 milioane de ori.

8. Comisia Europeană, 14 ianuarie
Comitetul Ştiiţific pentru Sănătate, Mediu şi Riscuri Emergente (SCHEER – The Scientific Committee on Health, Environmental and Emerging Risks) estimează că efectele potenţiale asupra animalelor sălbatice ale creşterilor radiaţiei electromagnetice în cazul introducerii tehnologiei 5G se află la un maxim de 3 pe scala de risc, urgenţă şi interacţiuni cu alte ecosisteme şi specii, arătând că „lipsa de dovezi clare pentru a informa ghidurile privind evoluţia expunerii la radiaţii 5G lasă deschisă posibilitatea de consecinţe biologice neintenţionate

9. Italia, 16 ianuarie
Curtea administrativă regională Lazio decretează că ministerele Mediului, Sănătăţii şi Educaţiei au şase luni pentru a lansa campanii de informare asupra riscurilor asociate utilizării telefoanelor mobile.

10. USA, 25 ianuarie
Curtea Supremă din Illinois decide că o femeie poate da în judecată Six Flags Great America pentru faptul de a fi luat amprente copilului ei fără să îi spună modul în care datele vor fi utilizate, violând legile biometrice ale statului. „Aceasta nu este pură «tehnicitate»ˮ, a scris judecătorul şef Lloyd Karmeier în motivare. „Prejudiciul este real şi semnificativˮ.

11. Italia, 30 ianuarie
O curte de justiţie din oraşul Monza judecă cazul unui angajat al unui aeroport cu tumoră cerebrală – neurinom acustic, ca fiind boală ocupaţională determinată de expunerea la radiaţia telefonului celular pe care l-a utilizat mai bine de 10 ani în interes de serviciu.

12. USA, 6 februarie
Senatorul Blumenthal stabileşte definitiv că nu s-au realizat studii de siguranţă asupra tehnologiei 5G.

13. USA, februarie
Cel puţin 21 de oraşe şi regiuni din SUA aprobă ordonanţe de restricţie a instalării de „celule miciˮ şi multe cer „taxe de recertificareˮ pentru a le face neprofitabile pentru industria wireless.

14. Elveţia, 16 februarie
Site-ul StudyFinds publică articolul „Studiu: radiaţia telefoanelor smart poate afecta memoria la adolescenţiˮ. O echipă de cercetare de la Institutul Elveţian de Sănătate Publică şi Boli Tropicale a arătat cum câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă pot afecta creierul unui adolescent prin expunerea la telefonul celular, determinând potenţiale efecte nocive asupra performanţelor memoriei sale. Autorii spun că plasarea aparatului lângă cap dă cel mai mare grad de expunere la astfel de radiaţii.

15. Naţiunile Unite, 22 februarie
Asociaţia Planetară pentru Energie Curată (The Planertary Association for Clean Energy – PACE) înaintează o declaraţie Organizaţiei Naţiunilor Unite care arată că limitele permise de radiaţie vor creşte cu 30-40%ˮ cu scopul de a face implementarea 5G posibilă din punct de vedere tehnologic şi denumeşte 5G „un experiment asupra umanităţii care constituie un tratament crud, inuman şi degradantˮ, care violează mai mult de 15 tratate şi reglementări internaţionale.

16. ICNIRP, 3 martie
Eric Van Rongen, preşedintele ICNIRP [organizaţie care s-a autoproclamat comisia internaţională pentru protecţia faţă de radiaţiile non-ionizante când este de fapt doar un ONG german], organizaţie ale cărei pronunţări netransparente asupra limitelor internaţionale la care telefoanele pot emite radiofrecvenţe sunt în mod straniu adoptate de structurile ONU, denumeşte 5G „un experiment de sănătate publicăˮ, declarând că „va fi necesar să dobândim mai multe date despre expunerea la 5G şi orice efect asupra sănătăţii care ar putea proveni de la această expunereˮ.

17. Marea Britanie, 3 martie
Jurnalul The Daily Telegraph formulează întrebarea „Telefoanele smart cauzează cancer?ˮ pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a stabili legătura între radiaţia acestor telefoane şi apariţia de tumori cerebrale.

18. USA, 7 martie
Este declanşată o acţiune în justiţie împotriva FCC de către 62 de entităţi juridice şi municipalităţi din SUA, care intenţiona în primul rând încetinirea şi apoi suspendarea „ordinului şi declaraţiei de reglementare privind implementarea structurilor de emisie/transmisie wireless, FCC având drept ce preemţiune în faţa autorităţii guvernamentale localeˮ.

19. Olanda, 8 martie
Consiliul local din Utrecht decide în unanimitate să amâne luarea deciziei de implementare a infrastructurii 4G şi 5G pe lămpile publice (stradale) până când riscurile asupra sănătăţii şi vieţii private vor fi clarificate.
Site-ul verminder-electrosmog.nl (Reduce electrosmog), în articolul „Utrechtse Heuvelrug opts for its own managementˮ („Consiliul local Utrecht optează pentru propriul managementˮ) scrie: „Pe data de 8 martie Consiliul local decide să nu permită instalarea de echipament de transmisie wireless (4G, 5G, wifi) şi camere de luat vederi/senzori etc. pe noile lămpi stradale. Membrii consiliului au decis în unanimitate ca lămpile stradale să fie utilizate doar pentru iluminat. Iar niciun alt dispozitiv nu se va aplica până nu este supus deciziei Consiliului. Astfel, Consiliul deţine controlul. Iar acesta este un principiu crucial

20. Franţa, 10 martie
Cunoscutul astrofizician şi filozof francez Aurélien Barrau a cauzat o adevărată furtună în Franţa când a făcut următoarea postare pe Twitter: „5G ucide… Deja am omorât 70% dintre vieţuitoare (fără aproape nicio încălzire globală). Vrem să alegem viaţa sau viteza reţelei de telefonie?ˮ

21. Guernsey, 11 martie
Cerere de oprire a implementării tehnologiei 5G în Guernsey, datorită îngrijorărilor în ceea ce privește efectele asupra sănătățiiˮ (ITV News).

22. Marea Britanie, 17 martie
Companiile de asigurări anunţă existenţa unei tendinţe de deces prematur la nivel populaţional. Conform unui articol apărut pe site-ul zerohedge.com, „Companiile de asigurări de viaţă se confruntă cu un fenomen neaşteptat: oamenii mor mai repede decât se estima”. CEO al companiei de asigurări britanice Legal & General a declarat că „a existat o lungă discuţie asupra faptului dacă este doar ceva pasager sau este o tendinţă, şi cu tristeţe spunem că pare a fi mai degrabă o tendinţăˮ.

23. Germania, 20 martie
Fără a invoca principiul precauţiei, Oficiul Federal pentru Protejarea de Radiaţii (BfS) admite că efectele frecvenţelor mai mari implicate de tehnologia 5G nu sunt încă bine investigate şi sfătuieşte ca această reţea să fie dezvoltată cu precauţie. Oficiul declară de asemenea că este necesar să se ia în considerare mai ales faptul că oamenii vor fi expuşi la o iradiere mult mai mare.

24. Marea Britanie, 23 martie
Sacha Stone (fondatorul Proiectului Noul Pământ – New Earth Project) a publicat documentarul „Apocalipsa 5G: un eveniment de extincţieˮ (579.319 vizualizări până la 31 octombrie 2019).

25. USA, 24 martie
Oficialii oraşului Portland (statul Oregon, SUA) declară o opoziţie clară instalării reţelei 5G în jurul oraşului. Aceştia sunt susţinuţi de primar şi doi membri ai comisiei.

26. Italia, 28 martie
Florenţa aplică principiul precauţiei, refuzând acordarea permisiunii pentru 5G şi referindu-se la „ambiguitatea şi lipsa de siguranţă a organismelor supranaţionale şi a celor private (precum ICNIRP)ˮ, care „au poziţii foarte diferite unele de altele, în ciuda uriaşelor dovezi din studiile publicateˮ.

27. Italia, 28 martie
Un district din Roma votează împotriva testărilor 5G, iar alte districte îi urmează. Alte moţiuni de stopare a 5G sunt aşteptate la patru consilii regionale, un consiliu provincial şi alte consilii municipale din Italia.

28. Rusia, 28 martie
Ministrul rus al Apărării refuză să transfere frecvenţele pentru 5G, ceea ce întârzie efectiv orice implementare 5G pentru câţiva ani.

29. SUA, 28 martie
Andy Kim, reprezentant al statului New Jersey în Congresul SUA, trimite o scrisoare în care subliniază că „reglementările curente în ceea ce priveşte normele de siguranţă pentru radiofrecvenţe au fost stabilite în 1996 şi nu au fost încă adaptate noilor generaţii de tehnologieˮ.

30. Belgia, 31 martie
Ministrul Mediului din Belgia anunţă că Bruxelles opreşte implementarea 5G, afirmând că „oamenii din Bruxelles nu sunt cobai a căror sănătate o pot vinde pentru profitˮ. S-a dovedit că actualmente nu există nicio metodologie care să măsoare efectiv radiaţiile antenelor MIMO (multi-input, multi-output), care au caracteristica de variaţie a câmpului în timp, spaţiu şi intensitate, spre deosebire de antenele utilizate pentru tehnologia 2G, 3G şi 4G, care emit o radiaţie constantă ca intensitate şi în spaţiu. De aceea, Celine Fernault a afirmat că atât timp cât acest obstacol tehnic nu este rezolvat, ea nu va merge mai departe cu procesul legislativ.

31. SUA, aprilie
Compania de asigurări Blue Cross Blue Shield raportează că milenialii – prima generaţie care a crescut utilizând telefoane celulare – experimentează un declin al sănătăţii fără precedent când ajung aproape de vârsta de 30 de ani

32. UE, aprilie
Un raport UE admite că 5G este un experiment masiv, deplângând faptul că „nu este posibil să simulezi sau să măsori cu acurateţe emisiile 5G în lumea realăˮ şi declarând că „efecte complexe de interferenţă… pot rezulta, mai ales în ariile dense urbaneˮ.

33. Germania, 4 aprilie
54.600 de germani semnează o petiţie pentru a forţa guvernul să dezbată tehnologia 5G.

34. Olanda, 4 aprilie
Membrii parlamentului olandez insistă asupra faptului că este necesar să fie realizate studii asupra radiaţiilor înainte de orice aprobare a reţelei 5G.

35. SUA, 4 aprilie
Curtea Supremă a statului California publică o decizie de susţinere a autorităţii municipalităţii pentru a face reglementări asupra aşa-numitelor turnuri de tip „celule miciˮ de prioritate publică şi asupra utilizării priorităţii publice. Această decizie susţine hotărârea Curţii de apel din 2016.

36. SUA, 5 aprilie
Curtea Supremă de Justiţie din California admite în unanimitate o ordonanţă din 2011 din San Francisco care cere companiilor de telecomunicaţii să aibă permis înainte de a amplasa antene în infrastructura oraşului.

37. Elveţia, 9 aprilie
Cantonul Vaud adoptă o rezoluţie care cheamă la un moratoriu în ceea ce priveşte antenele 5G până la publicarea unui raport asupra 5G de către Biroul Elveţian Federal pentru Mediu.

38. Elveţia, 10 aprilie
Geneva adoptă o moţiune pentru un moratoriu asupra 5G, care să solicite Consiliului de Stat formularea unei cereri către Organizaţia Mondială a Sănătăţii de a monitoriza studiile ştiinţifice independente, pentru evaluarea efectelor nocive ale 5G.

39. Franţa, 11 aprilie
Pericolele tehnologiei 5G asupra copiilor – Avocatul francez Jean-Paul Lecocq aduce în atenţia Adunării Naţionale gama largă de riscuri generate de implementarea tehnologiei 5G.

40. SUA, 15 aprilie
Reprezentantul statului Oregon, Peter A. DeFazio, preşedintele Comisiei pentru Infrastructură şi Transport la Casa Albă, scrie o scrisoare către preşedintele FCC (Comisia Federală pentru Comunicaţii), Ajit Pai, şi către şeful interimar al FDA, Ned Sharpless, referitor la starea cercetărilor guvernamentale asupra potenţialelor efecte asupra sănătăţii ale radiaţiilor frecvenţelor radio şi legătura acestora cu instrucţiunile FCC pentru o expunere în siguranţă a fiinţelor umane la frecvenţe radio.

41. SUA, 16 aprilie
Thomas Suozzi, congresman din statul New York, trimite o scrisoare Comisiei Federale pentru Comunicaţii prin care cere răspunsuri referitoare la tehnologia 5G: „Turnuri celulare mici sunt instalate în cartiere rezidenţiale foarte aproape de case, în tot districtul meu. Cetăţenii sunt îngrijoraţi referitor la faptul că dacă această tehnologie se va dovedi a fi periculoasă în viitor, sănătatea familiilor lor şi valoarea proprietăţilor lor vor fi în mare pericol.ˮ

42. Elveţia, 17 aprilie
Biroul Federal pentru Mediu (Federal Office for Environment – FOEN) trimite o scrisoare de informare de 7 pagini tuturor guvernelor cantoanelor cu scopul de a „calma situaţiaˮ. Pretinde că noile antene adaptative (direcţionale) ar însemna o expunere mult mai mică a populaţiei: „conul de unde este acum aliniat direct cu utilizatorul şi în toate celelalte direcţii radiaţia este mai micăˮ (sic).

43. Elveţia, 17 aprilie
Guvernul elveţian anunţă introducerea unui sistem de monitorizare, pentru a domoli îngrijorările referitoare la impactul potenţial asupra sănătăţii a emisiilor de frecvenţe pentru telefonia mobilă de generaţia a cincea (5G) şi să uşureze lansarea tehnologiei de ultimă oră. Această acţiune a fost necesară deoarece anumite cantoane elveţiene se opun autorizării noilor antene pentru susţinerea serviciilor 5G, după licitaţia frecvenţelor în luna februarie, care a adus 380 de milioane de franci elveţieni (377 milioane de dolari).

44. SUA, 26 aprilie
Administraţia Americană Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) şi NASA s-au înfruntat cu Comisia Federală pentru Comunicaţii, care supraveghează reţelele wireless din SUA, afirmând că tehnologia de telefonie mobilă 5G ar putea interfera cu observaţii cruciale receptate de sateliţi.

45. Franţa, 26 aprilie
Fermierii francezi dau statul în judecată pentru moartea misterioasă a vacilor, pe care ei o pun pe seama câmpurilor electromagnetice. Un grup de fermieri francezi crescători de vite dă statul în judecată pentru moartea a sute de vaci, care ei cred că s-a datorat unor câmpuri electromagnetice nocive. Mai multe studii au arătat că animalele, în particular vitele, sunt afectate chiar de câmpuri electromagnetice de nivel scăzut.

46. Swiss Re, mai
Raportul companiei de asigurări Swiss Re asupra Noilor Riscuri Emergente afirmă că „îngrijorările existente referitoare la efectele potenţial nocive asupra sănătăţii a câmpurilor electromagnetice este posibil să crească. O creştere a responsabilităţii ce este cerută ar putea fi o potenţială consecinţă pe termen lung… întreruperea şi subminarea platformei 5G ar putea atrage pagube catastrofice, cumulative

47. Danemarca, 4 mai
Un aviz juridic elaborat de o firmă de avocatură daneză (Bonnor Advokater) statuează că lansarea 5G este ilegală din punct de vedere al Uniunii Europene şi a legislaţiei internaţionale. „Este concluzia acestui aviz juridic că instalarea şi activarea unei reţele 5G, aşa cum s-a descris până acum, ar fi în contravenţie cu legile curente referitoare la om şi mediu prevăzute în Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, Convenţia ONU privind Drepturile Copilului, reglementările UE şi cele prevăzute în Convenţiile de la Berna şi de la Bon. … Aceasta se aplică de asemenea când radiaţiile rămân între limitele recomandate de ICNIRP şi utilizate curent în Danemarca, precum şi în Uniunea Europeană

48. Internaţional, 4 mai
Meteorologii avertizează că introducerea reţelelor de telefonie mobilă 5G ar putea afecta serios capacitatea analiştilor de a prevedea furtuni majore, prin afectarea instrumentelor delicate de pe sateliţii care sunt utilizate pentru monitorizarea modificărilor atmosferice. Rezultatul se va vedea sub forma unor previziuni eronate, avertizări minore în cazul unor furtuni majore şi pierderi de vieţi omeneşti, spun aceştia.
Modul în care tehnologia 5G este introdusă ar putea afecta serios abilitatea noastră de a prevedea furtuni majoreˮ, afirmă Tony McNally de la Centrul European de Prognoză Meteo pe Termen Mediu. „În cele din urmă aceasta ar putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu aceasta

49. Franţa, 15 mai
Autoritatea franceză pentru sănătate – ANSES – avertizează printr-un raport de 400 de pagini că luminile LED din casa dvs. pot cauza afectări ireversibile ochilor şi pot conduce la diminuarea considerabilă a vederii.

50. Italia, 20 mai
Montecitori Palace, Roma: „Stop 5G!ˮ – o moţiune parlamentară obligă guvernul la moratoriu.

51. SUA, 22 mai
Administraţia Americană Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) şi Administraţia Spaţială şi Aeronautică Americană (NASA) critică planurile FCC (Comisia Federală pentru Comunicaţii) pentru deschiderea benzii de frecvenţă de 24GHz pentru distribuitorii de telecomunicaţii 5G, afirmând că posibilităţile de predicţii meteo pentru SUA vor fi în acest fel date înapoi cu decenii. Problema se află pe agenda pentru negocierile tratatului internaţional la Conferinţa Mondială Radio a Uniunii Telecomunicaţiilor Internaţionale din toamna aceasta, dar referitor la 24GHz Departamentul de Stat al SUA a înaintat deja limitele FCC pentru emisiile în afara benzii ca fiind poziţia SUA în timpul negocierilor preliminare.

52. SUA, 29 mai
Statul American Louisiana în unanimitate votează stoparea introducerii tehnologiei 5G, cerând studii cu privire la efectele asupra sănătăţii fiinţei umane şi asupra mediului înainte ca această tehnologie să fie introdusă (Rezoluţia 145).

53. SUA, iunie
Procese pe rol împotriva Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC) referitoare la acoperirea constituţională a implementării tehnologiei 5G, intentate de:
– Liga Naţională a Oraşelor şi Satelor (19.000 de oraşe şi sate)
– Asociaţia Naţională a Districtelor (3069 districte)
– Asociaţia Naţională a Consiliilor Regionale (500 de consilii şi organizaţii metropolitane şi regionale de planificare)
– Asociaţia Naţională a Satelor şi Comunelor (10.000 de sate)
– Asociaţia Naţională a Ofiţerilor şi Consilierilor în telecomunicaţii (oficiali guvernamentali locali)
– Alianţa Utilitară a Comunicaţiilor din Colorado
– Liga Oraşelor şi Satelor din Arizona
– Liga Oraşelor din California
– Liga Oraşelor din Oregon
– Coaliţia din Michigan pentru Protejarea Drepturilor de acces public
– Liga Municipalităţii Michigan
– Asociaţia Comunelor din Michigan
– Coaliţia Oraşelor din Texas pentru Probleme Utilitare
– 7 districte
– 45 de oraşe

54. Europa, iunie
Site-ul EMF Off publică un expozeu asupra corupţiei din organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) referitor la tehnologia 5G cu titlul „Muşamalizarea OMS care ne costă pe noi Pământulˮ. Video şi document pdf.

55. Canada, iunie
În Toronto, Asociația Canadiană pentru Libertăți Civile depune o cerere în instanță pentru stoparea proiectului pentru „orașele smartˮ derulat de Sidewalk Labs’ (subsidiară a Alphabet / Google), ca fiind neconstituțional, deoarece va permite „supraveghere în masă inadecvată, neconstituțională și fără precedent istoric și comunizarea datelor personaleˮ.

56. Australia, iunie
Plan de Acţiune Pas-cu-pas: noi spunem NU implementării 5G în Australiaˮ – elaborat de avocatul Raymond Broomhall, care a reuşit să oprească proiectele pentru antenele 25k pe teritoriul Australiei.

57. Irlanda, iunie
Consilierul Colloran Molloy, din districtul Clare, cu susţinerea altor consilieri, ridică atenţiei Consiliului Clare aspecte îngrijorătoare referitoare la pericolele 5G.

58. Elveţia, 4 iunie
Cantonul Fribourg introduce obligaţia deţinerii de licenţă pentru antenele 5G, cu scopul de a da celor afectaţi (de acestea) o şansă de a obiecta.

59. Rusia, 6 iunie
Un om care trăia în regiunea Tver a tăiat cu drujba un turn celular de emisie deoarece credea că radiaţia care provenea de la acel turn îi distrugea culturile de legume şi fructe care creşteau pe terenul său din apropierea turnului.

60. Elveţia, 10 iunie
O antenă de telefonie a fost distrusă de o explozie, în localitatea Vaud.

61. Marea Britanie, 11 iunie
Consiliul municipiului Glastonbury se opune introducerii tehnologiei 5G în Glastonbury până când se obţin informaţii privind efectele acesteia asupra sănătăţii cetăţenilor, adoptând următoarea moţiune: „Acest consiliu are responsabilitatea socială de a proteja publicul şi mediul înconjurător de expunere la influenţe nocive, chiar dacă există un caracter de impredictibilitate în cunoaşterea ştiinţifică prezentă referitor la acest subiect, şi de aceea se opune lansării 5G în districtul Glastonbury – pe baza principiului precauţiei – până când informaţii viitoare vor fi făcute publice de un nou comitet de consiliere (grup de lucru) cu privire la tehnologia 5G”.

62. Marea Britanie, 11 iunie
Ministrul Alternativ pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale, David Drew cere secretarului de Stat pentru Tehnologie Digitală, Cultură, Media şi Sport să spună ce discuţii a avut cu furnizorii de 5G, dacă ei au înaintat vreo prevedere de răspundere personală asupra sănătăţii şi siguranţei şi dacă s-au inclus prevederi pentru zonele albe. El a întrebat de asemenea Secretarul de Stat pentru Sănătate şi Îngrijire Socială ce investigaţii a dispus guvernul să se realizeze cu privire la cuantificarea efectelor lansării 5G asupra sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor.

63. SUA, 12 iunie
Cei ce instalează tehnologia 5G discută consecinţele lansării 5G. Frecvenţele radio emise în prezent de turnurile celulare folosesc o putere relativ mică (1,5 – 2,8 MHz) şi pe o distanţă scurtă supraîncălzesc moleculele de apă din creier, din ochi şi testicule. Ele se disipă pe o anumită distanţă, deoarece au o lungime de undă destul de mică. Radiaţiile 5G vor fi emise de foarte aproape – din birouri, din imediata vecinătate a casei, de oriunde, inclusiv din zona din spate a maşinilor cu pilot automat. Şi va fi emisă în GHz, nu în MHz – la modul concret, 30 GHz sunt de 15.000 de ori mai puternici decât nivelurile prezente obişnuite.

64. Irlanda, 18 iunie
O moţiune cere Consiliului Districtului Clare să se opună lansării tehnologiei 5G pe motivul afectării sănătăţii oamenilor. Moţiunea este susţinută de reprezentanţi aleşi. Consiliul Districtului Leitrim are o poziţie similară, opunându-se faţă de lansarea 5G.

65. SUA, 18 iunie
Legislatorii statului Pennsylvania anulează votul asupra propunerii legislative de facilitare a infrastructurii pentru serviciile wireless 5G. Este a treia înfrângere pentru legislaţia dorită de Verizon şi AT&T (companii care ar fi distribuit aceste frecvenţe).

66. SUA, 20 iunie
CDC (Centers for Disease Control and Prevention ) raportează că rata de suicid în SUA este în prezent la cele mai înalte cote după cel de-al Doilea Război Mondial. Speranţa de viaţă, probabil cea mai cuprinzătoare măsură a sănătăţii unei naţiuni, a căzut efectiv în ultimii trei ani, acesta fiind primul declin înregistrat trei ani consecutivi după perioada 1915-1918.

67. Marea Britanie, 25 iunie
Comitetul parlamentar al Marii Britanii discută aspecte legate de efectele asupra sănătăţii ale câmpurilor electromagnetice şi a tehnologiei 5G, în special referitor la electrohipersensibilitate. Tonia Antoniazzi, membru în parlament, întreabă de ce raportul AGNIR din 2012, inexact şi discreditat, este încă pe site-ul web al ministerului sănătăţii publice din Anglia. (Transcript)

68. Franţa, 25 iunie
Albinele nu mai produc nimic!ˮ – apicultorii francezi anunţă un an catastrofal pentru producţia de miere în Franţa.

69. SUA, 27 iunie
Statul New Hampshire formulează o serie de întrebări referitoare la tehnologia 5G în legea HB522.

70. SUA, 27 iunie
Senatorul SUA Dianne Feinstein introduce reglementarea SB2012 denumită „Legea cu privire la restabilirea controlului asupra infrastructurii publice, din 2019ˮ, pentru a anula regulile FCC care limitează controlul guvernamental local şi statal asupra infrastructurii de telecomunicaţii. Reglementarea este susţinută de Conferinţa Primarilor SUA, Asociaţia Naţională a Ofiţerilor şi Consilierilor de Telecomunicaţii, Asociaţia Americană pentru Puterea Publică, Muncitorii în Comunicaţii din SUA, Asociaţia Naţională a Districtelor, Liga Oraşelor din California, Asociaţia Americană pentru Munci Publice.

71. Franţa, 27 iunie
După victorii pentru oameni electrohipersensibili în Toulouse în luna martie, şi în Bordeaux în luna mai, Tribunalul marii instanţe al FOIX elaborează o decizie care protejează persoanele electrohipersensibile care nu pot tolera electricitatea „murdarăˮ difuzată de smart-metre.

72. Glastonbury, Marea Britanie, 29 iunie
Participanţii la festivalul Glastonbury sunt utilizaţi pe post de cobai într-un test 5G şi mărturisesc online multiplele afectări care le-au resimţit.
Participanţii şi-au dat seama că sunt supuşi radiaţiilor electromagnetice deoarece aveau cu ei un detector de radiaţii – care a clipit alarmant şi cu lumină roşie, indicând faptul că în acel loc câmpurile electromagnetice detectate erau cu mult peste limitele admise de OMS. Participanţii ştiau că tehnologia 5G a fost utilizată la festivalul de la Glastonbury în acest an ca parte din proiectul guvernamental denumit 5G Rural First.

73. Europa, 29 iunie
Alianţa Europeană „Stop 5Gˮ ce este alcătuită din reprezentanţi din 19 ţări europene a fost în mod oficial înfiinţată la o conferinţă internaţională care a avut loc la Mendrisio, Elveţia.

74. Franţa, iulie
Firma de îmbrăcăminte pentru bebeluşi Petit Bateau decide să nu mai aştepte datele concluzive şi lansează linia de îmbrăcăminte protectoare faţă de radiaţii electromagnetice.

75. Irlanda, iulie
Consilierul Orla Leyden propune împreună cu Consiliul Districtului Roscommon o moţiune care se opune tehnologiei 5G. Această moţiune a fost aprobată.

76. SUA, 1 iulie
Curtea de Apel pentru Circuitul Nouă certifică dreptul oraşului Berkeley (adoptat în mai 2015) de a cere furnizorilor de telefoane celulare din oraş să informeze cumpărătorii despre limitele de siguranţă ale telefoanelor conform producătorilor, pentru a asigura siguranţa acestora.

77. Rusia, 1 iulie
În munţii Ural poliţia reţine o femeie care a vrut să dărâme un turn de telecomunicaţii datorită îngrijorărilor sale cu privire la sănătate. Femeia credea că stările sale de rău şi insomniile de care suferea erau corelate cu faptul că acest turn era situat chiar lângă casa sa.

78. SUA, 3 iulie
Prof. em. Martin L. Pall declară că efectele 5G vor apare în luni de zile, nu în ani, şi avertizează că se vor produce degradarea funcţiilor mentale, sterilitate, afectarea activităţii cardiace şi colaps social.

79. Italia, 4 iulie
60 de regiuni, provincii autonome şi municipalităţi chestionează tehnologia 5G, printr-un moratoriu care s-a stabilit, iar 14 municipalităţi aprobă deja rezoluţiile sau moţiunile consiliilor locale de stopare a tehnologiei 5G. Primarul din Marsaglia semnează prima ordonanţă Stop 5G din Italia, iar primarul din San Gregorio Matese interzice instalarea antenelor 5G pe teritoriul municipalităţii.

80. Rusia, 4 iulie
Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, consideră că elevii nu ar trebui să aibă telefoane mobile la şcoală. Se aşteaptă interzicerea telefoanelor mobile în şcoli (în Rusia) în această toamnă.

81. Irlanda, 4 iulie
Consilierul Justin Warnock cere Consiliului Leitrim să oprească lansarea tehnologiei 5G, pe motive de protejare a sănătăţii.

82. Elveţia, 2 iulie
firmă de avocatură elveţiană renumită emite un aviz juridic ce afirmă că modificarea ordonanţei guvernului federal Elveţian pentru a oferi privilegii antenelor direcţionale nu este legal admisibilă deoarece ar submina protecţia sănătăţii.

83. Elveţia, iulie
Ca rezultat al avizului juridic de mai sus, cantonul elveţian Zug suspendă procedurile de licenţiere în curs.

84. SUA, 8 iulie
Legea 272 a Adunării Generale din California, cere tuturor districtelor şcolare, birourilor districtuale pentru educaţie şi şcolilor să vină cu propuneri de politici de limitare sau interzicere a utilizării telefoanelor smart, de către elevi, la şcoală.

85. Rusia, 9 iulie
Preşedintele Putin subliniază riscurile asupra mediului ale noilor tehnologii, spunând că „Speranţa că noile tehnologii, ele însele, vor salva planeta de la creşterea influenţei antropogenice s-a dovedit a fi o iluzie. Degradarea naturii şi a climei continuăˮ.

86. SUA, 11 iulie
Senatori de frunte înaintează o lege ce restabileşte controlul local şi elimină reglementările FCC. Legea se numeşte „Restabilirea controlului local asupra infrastructurii publiceˮ.

87. UE, 14 iulie
Galileo, sistemul global UE de navigaţie cu ajutorul sateliţilor, este non-operaţional de cel puţin 4 zile, adică din 11 iulie, după o misterioasă întrerupere. Sistemul de sateliţi Galileo a fost lansat în 2016 şi a fost finanţat de UE, ca o alternativă la Sistemul de Poziţionare Globală al Forţelor Aeriene Americane şi a sistemului rus global de navigaţie cu ajutorul sateliţilor – Glonass.

88. SUA, 16 iulie
Companiile de telecomunicaţii realizează cu întârziere că publicul a aflat despre pericolele 5G şi lansează un război propagandistic de fake news, începând cu The New York Times. Acestea dau vina pe ruşi pentru toate informaţiile alarmante referitoare la 5G, şi această idee este repetată cu obedienţă de media principală la nivel mondial, incluzând BBC, Le Monde, The Guardian, The Infographics Show, Yahoo Australia şi Wired Online.

89. Franţa, 18 iulie
ONG-ul francez „Alert Phonegateˮ intentează proces firmei Nokia pentru faptul că a vândut telefoane smart care s-a dovedit de către Agenţia Naţională Franceză pentru Frecvenţe (ANFR) că depăşesc limita europeană pentru rata specifică de absorbţie (SAR). Această încălcare a normelor a fost posibilă deoarece s-a institui în forţă directiva europeană 2014/53/EU care a produs o relaxare a controalelor, permiţând producătorilor să îşi autocertifice produsele.

90. Elveţia, 26 iulie
Partidul Verde din Lausanne (Vaud) insistă asupra principiului precauţiei, spunând că antenele 5G sunt instalate deşi consecinţele acestei tehnologii nu se cunosc. Reprezentanţii verzilor cheama la un moratoriu în Vaud şi se opun instalării altor antene până când nu primesc nişte răspunsuri clare şi satisfăcătoare referitoare la impactul tehnologiei 5G.

91. SUA, 28 iulie
Sute de albine căzute (moarte) lângă două turnuri celulare 5G, în California. Imaginea cu sutele de albine moarte s-a răspândit pe internet cu viteza fulgerului.

92. Austria, 8 august
Parlamentul austriac cere să se realizeze un studiu privind efectele tehnologiei 5G asupra sănătăţii, ca răspuns la îngrijorările cetăţenilor.

93. Elveţia, 5 august
Revista elveţiană de largă circulaţie LʼIllustré prezintă afectările apărute la primele victime ale tehnologiei 5G în articolul „Cu 5G ne simțim ca niște cobaiˮ.

94. SUA, 9 august
Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul DC descoperă că FCC nu a derulat, aşa cum ar fi fost necesar, analize asupra potenţialului nociv al dereglementărilor asupra zonelor istorice protejate şi asupra mediului.

95. SUA, 9 august
Adunarea legislativă a statului Oregon a declarat stare de urgenţă pentru sănătate prin legea Senatului 283 şi cere autorităţii de stat pentru sănătate de a reevalua studiile referitoare la efectele asupra sănătăţii a expunerii la radiaţii de frecvenţă radio în şcoli şi de a face recomandări cu privire la modalităţi de reducere a expunerii copiilor în şcoli şi să raporteze rezultatele până cel târziu în data de 2 ianuarie 2021.

96. SUA, 9 august
Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale, la care s-au alăturat numeroase triburi de indieni americani, precum şi Asociaţia naţională a Ofiţerilor pentru Conservarea Triburilor Istorice şi Trustul Naţional de Conservare a Istoriei, a obţinut o victorie când curtea federală de apel din DC a hotărât că FCC a eliminat în mod ilegal analiza impactului asupra zonelor istorice protejate şi asupra mediului – şi importante oportunităţi pentru participarea publică – pentru proiecte de infrastructură 5G. Subliniind importanţa acestor evaluări, curtea a concluzionat că explicaţiile aşteptate din partea FCC „nu s-au ridicat la standardele care să justifice luarea unei decizii”.

97. SUA, 21 august
Jurnalul Chicago Tribune a descoperit că telefoanele mobile cele mai folosite, ce au fost testate pentru radiaţiile frecvenţelor radio, generau radiaţii peste limita de siguranţă admisă. În unele cazuri nivelul radiaţiilor emise era mai mult decât dublu faţă de ceea ce firma Apple a raportat autorităţilor federale în urma testelor proprii. FCC investighează.

98. SUA, 23 august
Revista de specialitate Cardiology Magazine informează asupra legăturii dintre telefoanele mobile şi obezitate. Un rezumat prezentat în cadrul Latin America Conference 2019 arată că studenţii de la universitate care utilizau telefoanele smart cinci ore sau mai mult pe zi, aveau un risc de obezitate de 43% mai mare.

99. Rusia, 26 august
Oleg Gregoriev, preşedintele Comitetului Naţional Rus pentru Protecţia faţă de Radiaţiile Non-ionizante, afirmă că „5G poate fi ca un Hiroshima lent”.

100. SUA, 26 august-1 septembrie
Summitul „Criza 5G de conştientizare şi responsabilizare” atrage mai mult de 200.000 de persoane din întreaga lume care vizionează evenimentul, şi care trimit peste 200.000 de scrisori de responsabilizare reprezentanţilor guvernelor lor.

101. Rusia, 1 septembrie
Ministrul rus al apărării refuză să renunţe la 3,4-3,8 GHz pentru 5GHz, deoarece aceste frecvenţe sunt utilizate pentru comunicaţiile prin satelit, sugerând în schimb să fie utilizate frecvenţele de 4,4-4,99 GHz, acestea fiind populare doar în China şi Japonia.

102. Kuweit, 1 septembrie
Jurnalul Kuwait Times publică un articol asupra pericolelor pentru sănătate ale tehnologiei 5G, prezentând expunerea la câmpurile electromagnetice generate de frecvenţele radio şi urmările asupra sănătăţii. Ei recomandă ca „turnurile celulare să fie plasate la distanţă de case, centre de îngrijire, şcoli sau locuri frecventate de femeile însărcinate, de bărbaţi care doresc să aibe copii sănătoşi şi de tineri”.

103. SUA, 3 septembrie
Compania T-Mobile anulează instalarea 5G la nivel naţional. Un angajat anonim acuză procese în 15 state împotriva fuziunii Sprint.

104. SUA, 11 septembrie
Utilizatorii telefoanelor celulare dau în judecată Apple şi Samsung pentru expunere la radiaţii peste limita admisă. Andrus Anderson din San Francisco reprezintă 16 persoane care au depus plângere împotriva Apple şi Samsung; fenomenul a fost denumit „Phone Gate”.

105. Internaţional, 13 septembrie
Edward Snowden descrie (într-un interviu) rolul său în crearea unui stat totalitar ce supraveghează extins cetăţenii, permiţând noul val de autoritarism exercitat de clasele politice şi comerciale care realizează că pot utiliza tehnologia pentru a influenţa lumea la o scară foarte mare, plasând sistemele sociale sub atac.

106. Elveţia, 13 septembrie
Oponenţii tehnologiei 5G blochează amplasarea a 320 de antene din 326. Oponenţii au ridicat obiecţii la aproape toate aplicaţiile de planificare a permisiunii pentru antene.

107. Marea Britanie, 16 septembrie
Amplasarea smart-metre-lor este întârziată cu patru ani. Termenul limită al guvernului de a pune smart-metre în 30 de milioane de case până la finalul anului 2020 a fost amânat pentru 2024.

108. Australia, 18 septembrie
Compania Telco TPG (Total Peripherals Group) a afirmat că temerile cu privire la sănătatea comunităţii au stopat lansarea 5G în Australia, în timp ce experţii blamează campanile de dezinformare din media socială.

109. Naţiunile Unite, 24 septembrie
Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, într-un discurs în faţa Adunării Generale, descrie Internetul Lucrurilor, oraşele „smart” şi Inteligenţa Artificială ca pe un nor negru uriaş de furtună care se lasă apăsător asupra rasei umane, ameninţând cu un viitor rece şi fără inimă, într-o lume orwelliană destinată cenzurii, represiunii şi controlului. El face apel la unirea eforturilor pentru formularea unui set comun de principii globale care să furnizeze norme şi standarde pentru ghidarea dezvoltării tehnologiei emergente.

110. Cipru, 26 septembrie
Comitetele parlamentare pentru Sănătate şi Mediu din Cipru poartă dezbateri asupra aspectele nefaste ale 5G. Sunt formulate propuneri de îngheţare a implementării 5G şi de menţinere a Ciprului în afara oricărei radiaţii electromagnetice, ca o zonă detoxifiantă atractivă pentru turişti.

111. SUA, septembrie-octombrie
În jurnalul Avocatul Municipal apare articolul intitulat „Punerea căruţei înaintea boilor – politica FCC «Implementarea tehnologiei 5G pe primul loc, siguranţa pe locul doi»” („Putting the Cart Before the Horse – The FCC’s ‘5G First, Safety Second’ Policyˮ), care afirmă că FCC era necesar să fi întocmit referatul asupra standardelor frecvenţelor radio înainte de a deschide porţile pentru implementarea sutelor şi miilor de transmiţătoare celulare mici pentru 5G. Regulile adoptate de FCC în 1996 au fost calculate pentru a proteja doar faţă de efectele termice ale expunerii la frecvenţe radio.

112. Internaţional, septembrie
Autorii referatului Comunicaţiile wireless 5G şi efectele asupra sănătăţii – un referat pragmatic bazat pe studii disponibile referitoare la frecvenţele de 6 până la 100 GHz, finanţat de Deutche Telecom, afirmă că: „Studiile disponibile nu furnizează informaţii adecvate şi suficiente pentru stabilirea unei siguranţe clare, sau pentru problema efectelor non-termice” şi concluzionează că „în rezumat, majoritatea studiilor asupra expunerilor la microunde arată apariţia de efecte biologice”.

113. SUA, 25 septembrie
Proces împotriva radiaţiei telefoanelor celulare. Un nou proces are drept motiv faptul că firmele producătoare de telefoane celulare urmăresc să ascundă nivelul de radiaţie emis de aparatele pe care le fabrică. Avocatul Bart Goplerud din West Des Moines, Iowa, a depus o plângere la adresa firmelor Apple şi Samsung pe motiv că acestea nu expun sincer riscurile pentru siguranţa utilizării.

114. Parlamentul European, 1 octombrie
Membrii Parlamentului European Philippe Lamberts, Michèle Rivasi şi Klaus Buchner îi invită pe dr. Marc Arazi (de la Phonegate), prof. em. Martin Pall şi pe promotorul Alianţei Europene „Stop 5G”, Maurizio Martucci, la o conferinţă de presă pentru a dezbate riscurile asupra sănătăţii ale tehnologiei 5G şi principiul precauţiei.

115. Franţa, 2 octombrie
Un grup de ONG-uri franceze cheamă la moratoriu referitor la lansarea 5G, spunând că aceasta „ar putea să împingă planeta şi societatea noastră într-o lume cu consecinţe în afara oricărui control”.

116. Irlanda, 2 octombrie
Consilierii cheamă la mai multe dezbateri asupra tehnologiei 5G. Consilierul Kevin Murphy a iniţiat o moţiune la o întâlnire a autorităţilor locale din West Cork la finele lunii septembrie şi a avertizat că problema reprezentată de tehnologia 5G ar putea să nu afectează oamenii acum, dar o va face în viitor. Temerile se îndreaptă spre posibila legătură a acestei tehnologii cu producerea de neoplasme.

117. Germania, octombrie
Revista Manager informează că acţiunile realizate de sute de grupuri de protest care doresc stoparea implementării tehnologiei 5G afectează lansarea de multe miliarde de dolari a acestei tehnologii.

118. SUA, 3 octombrie
Firma „Erin Brokovichˮ se alătură procesului 5G intentat de cetăţeni prin intermediul Fundaţiei People’s Initiative împotriva Comisiei FCC şi legii Telecom din 1996.

Lupta continuă…vezi aici toate țările și orașele care opresc implementarea TEHNOLOGIEI 5G
#STOP5GRomania #ÎmpreunăSePoate
#STOP5GRomânia #SePoate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.