Stop 5G România

Rulează videoul
STOP 5G - Uniunea Europeana

UE să-și urmeze propriile angajamente în exercitarea Principiului Precauției

Europarlamentarul bulgar Ivo Hristov consideră Comisia Europeană „iresponsabilă” în a nu aborda riscurile pentru sănătate asociate cu viitoarea lansare a rețelei mobile de generație nouă, 5G.

„În prezent, UE nu are nicio evaluare a riscului pentru sănătatea umană adus cu introducerea tehnologiei 5G [..] Poziția Comisiei Europene conform căreia o astfel de evaluare nu era necesară, în ciuda avertismentelor comunității științifice, mi se pare iresponsabilă. ” Ivo Hristov

În plus, in acest sens, Histov a solicitat Comitetului de Evaluare a Opțiunilor Științifice și tehnologice (STOA) al Parlamentului să pregătească un studiu al efectelor potențiale asupra sănătății și mediului generate de introducerea rețelelor 5G.

Punctul de vedere al lui Hristov a fost susținut pe 12.12.2019 de un grup omogen de europarlamentari ecologici care au intervenit in forta pentru a contesta diverși reprezentanți ai industriei de telecomunicații, dornici să forteze continuarea implementării rețelei 5G.

Paul Lannoye, fost europarlamentar și președinte al grupului de mediu Grappe, care a susținut că nu există beneficii ale 5G în sectorul energetic. În ceea ce privește mediul, Lannoye s-a referit la mai multe studii științifice care susțin că undele radio emise de echipamentele 5G ar putea afecta negativ populațiile de insecte, provocând perturbări ale ecosistemelor naturale.

De-a lungul acestei axe, europarlamentarul verde german Klaus Buchner a dorit să sublinieze importanța ca UE să-și urmeze propriile angajamente în exercitarea „principiului precauției” în ceea ce privește implementarea viitoare a 5G pe întregul bloc UE, care implică o acțiune preventivă în fața incertitudinii sau riscului posibil.

Sursa: https://www.euractiv.com/section/5g/news/mep-commission-irresponsible-on-5g-health-risks/

#STOP5GRomânia #ÎmpreunăSePoate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.