Stop 5G România

Rulează videoul

Scrisoare deschisă Europarlamentarilor Români

Doamnelor/Domnilor Europarlamentari,

Românii pe care îi reprezentați au nevoie de acțiunea Dvs. acum!

PRINCIPIUL PRECAUȚIEI ȘI PROTECȚIA CETĂȚENILOR

În Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, articolul 191, este stipulat Principiul Precauției. Potrivit Comisiei Europene, principiul precauției poate fi invocat atunci când un fenomen, un produs sau un proces poate avea efecte periculoase, identificate printr-o evaluare științifică și obiectivă,  iar această evaluare nu permite determinarea cu suficientă certitudine a riscului.

Conform comunicatului  din 20 februarie 2000 din partea Comisiei Europene privind principiul precauției, (p . 9 – 10) acesta poate fi aplicat “… în cazul în care dovezile științifice sunt insuficiente, neconcludente sau nesigure și există indicații prin evaluarea științifică preliminară obiectivă că există motive temeinice de îngrijorare că efectele potențial periculoase asupra mediului, sănătății umane, animale sau a plantelor pot fi incompatibile cu nivelul de protecție ales.

Așadar,  în concordanță cu prevederile Uniunii Europene,  vă solicităm să aplicați principiul precauției, la fel cum au procedat și alte state și orașe europene în privința tehnologiei  5G și să OPRIȚI orice demers în vederea realizării operabilității acestei tehnologii pe teritoriul României și Uniunii Europene.

Avertismentele oamenilor de știință sunt de netăgăduit și le puteți găsi  la următoarele adrese:

www.5gspaceappeal.org,

www.5gappeal.eu ,

www.bioinitiative.org ,

www.emfcall.org ,

www.isde.org/5G_appeal.pdf ,

https://ehtrust.org/wp-content/uploads/HMA-S_EN_17.pdf www.emfscientist.org/images/docs/transl/French_EMF_Scientist_Appeal_2017.pdf ,

www.hippocrates-electrosmog-appeal.be ,

http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-FR.asp?fileid=17994 ,

http://appel-de-paris.com/wp-content/uploads/2015/09/Statement-EN.pdf , https://www.emrpolicy.org/news/headlines/helsinki_appeal_05.pdf  și multe altele

FATALITATEA EXPUNERII LA 5G

Evaluarea științifică obiectivă, dovezile științifice ale a efectelor radiațiilor câmpurilor electromagnetice asupra omului, animalelor, plantelor este redată și prin colecția de studii de la la următoarele adrese:

http://stop5gromania.ro/recente-cercetari-independente-ale-efectelor-radiatiei-wireless-asupra-sanatatii-umane/

http://stop5gromania.ro/studii-ale-efectelor-radiatiilor-campurilor-electromagnetice-asupra-omului-copiilor-animalelor-plantelor/

Până  în prezent autoritățile implicate și industria telecom nu au realizat si refuză să realizeze studii științifice care să demonstreze, fără echivoc, faptul ca tehnologiile 5G nu sunt dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor, insectelor/polenizatori sau plantelor/copacilor.

Rezoluția 1815 CE, din anul 2011, referitoare la informarea cetățenilor asupra riscurilor de sănătate generate de radiațiile RF, prevede următoarele:

„Trebuie luate toate măsurile rezonabile spre a se reduce expunerea la câmpuri electromagnetice”.

Tot aici sunt explicate motivele evitării comunicațiilor wireless in special in proximitatea creșelor, grădinițelor, școlilor, spitalelor, locuințelor și locurilor de  muncă. Limita maximă de expunere a populației la radiațiile câmpului electromagnetic este de 0.6V/m, dar conform standardelor actuale,  în România limita admisa este 61V/m, adica de 100 de ori mai permisivă  în detrimentul sănătății oamenilor.

Standardele actuale sunt necorespunzătoare și depășite, astfel impunându-se crearea unor noi standarde de siguranță bazate pe expuneri cumulative şi interferența frecvențelor de comunicație ale rețelei de telecomunicații cu frecvențele de comunicare celulară, și nu doar pe puterea degajată la un moment dat (SAR).

Celula vie NU este doar o soluție salină, după cum ICNIRP abordează reducționist din 1998, depășit și imprecis, DOAR cu indicatorul unic SAR de monitorizare și protecție.

ADN-ul este un ansamblu de procese complexe, inclusiv de natură electrică.

Studiul științific REFLEX demonstrează că dezintegrarea ADN-ului dintr-o celulă vie se manifestă în aceeași măsură, fie că este expusă la 1.600 raze X / 60 de CT-uri, fie că este expusă la radiațiile EMF emise de un telefon mobil timp de 24 de ore.

Efectul radiațiilor electromagnetice se dovedește astfel a fi foarte similar cu efectul razelor X. Acest lucru este remarcabil, deoarece mulți fizicieni insistă în continuare că radiațiile electromagnetice cu frecvență radio nu pot provoca daune ADN-ului din cauza naturii sale neionizante.

http://stop5gromania.ro/dovada-stiintifica-a-nocivitatii-radiatiilor-electromagnetice-neionizante/

EXPUNEREA LA EMF A VECINILOR NOSTRI EUROPENI

Chiar și cu actualele metodologii și standarde, limitele admise de expunere la EMF în anumite state ca Polonia, Bulgaria, China, Rusia, Franța și Belgia (cu limite regionale chiar mai mici, cum ar fi în Paris și Bruxelles) sunt stabilite la valori de până la ZECE ORI MAI STRICTE față de valorile admise în standardul internațional ICNIRP (valabil și în România, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1193/2006), tocmai pentru a reduce din impactul negativ al rețelei de telecomunicații asupra populației și mediului.

Limitele expunerii publicului la radiațiile electromagnetice în țările menționate mai sus sunt: China 12 V/m, Rusia 25 V/m, Bulgaria 6.13 V/m, Polonia 6.14 V/m, Belgia – diferă pentru fiecare regiune (Bruxelles 6 V/m, Flandra 20,6 V/m, Valonia 3 V/m).

EXPUNEREA LA EMF A ROMÂNILOR

 În România limita expunerii cetățenilor la radiațiile câmpului electromagnetic este de 61V/m.

Mai mult, se recunoaște într-un studiu european şi chiar în „Strategia 5G pentru România” elaborată de ANCOM, că vor apărea focalizări necontrolate, atunci când se menționează „hot spots” în zonele aglomerate din „smart cities” sau stadioane, dar aspectul e neglijat sau tratat superficial (vezi pag. 12 din studiul european).

http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/IDAN/2019/631060/IPOL_IDA(2019)631060_EN.pdf

Țara (Beligia) și orașul (Bruxelles) unde își au sediile numeroase instituții internaționale(de ex UE, NATO), unde locuiesc și lucrează decidenții, celor mai importante organizații mondiale (1000 organizații internaționale, 2000 corporații), au ZERO implementări 5G, iar BRUXELLES A OPRIT 5G din start spunând că ei nu sunt cobai! Mai multe țări membre ale Uniunii Europene au oprit implementarea 5G, dăm câteva exemple:

FRANȚA ZERO implementări comerciale 5G

OLANDA ZERO implementări comerciale 5G

NORVEGIA ZERO implementări comerciale 5G

SUEDIA ZERO implementări comerciale 5G

CEHIA și SLOVACIA ZERO implementări comerciale 5G

BULGARIA ZERO implementări comerciale 5G

DE CE ROMÂNIA, CU AJUTORUL REPREZENTANȚILOR STATULUI, MERGE ORBEȘTE PE REPEDE ÎNAINTE CU IMPLEMENTAREA TEHNOLOGIEI INVAZIVE ȘI NESUSTENABILE 5G?!

Puteți accesa și dvs harta implementărilor la nivel mondial la adresa: https://www.speedtest.net/ookla-5g-map

Peste tot în lume comunitățile active și responsabile, împreună cu liderii lor, se informează în legătură cu efectele pe care le are tehnologia experimentala 5G asupra a tot ceea ce este viu și își apără sănătatea și viața opunând rezistență la încercarea de implementare a tehnologiei 5G în localitățile și în țările lor!

http://stop5gromania.ro/medicii-din-europa-si-intreaga-lume-cer-multa-precautie/

Ca urmare a acțiunilor lor rezultatele încep să apară (în Italia, Belgia, UK, Grecia, SUA, Canada, Rusia, Australia, s.a.), acolo unde este solidaritate, implicare, conjugarea eforturilor civice, legislative și juridice.

http://stop5gromania.ro/actiuni-internationale-pentru-oprirea-si-amanarea-5g/

http://stop5gromania.ro/miscarea-mondiala-stop-5g/

CE TREBUIE SA FACEȚI?

 O multitudine  de europarlamentari responsabili  iau atitudine și se implică activ în a proteja sănătatea populației si a mediului.

Vă solicităm să vă alăturați acestora, viața noastră, a tuturor fiind pusă in pericol de tehnologia experimentală numită generic  5G. Nimeni nu se poate proteja de această tehnologie invazivă!

https://www.euractiv.com/section/5g/news/mep-commission-irresponsible-on-5g-health-risks

Apelăm la toți cei implicați în actul politic și legislativ la nivel european să asculte vocea a din ce în ce mai multor oameni de știință, medici, ingineri și a multor altora care avertizează că trebuie să oprim „cursa către 5G” și să conștientizăm o cale mai înțeleaptă și mai sigură.

APLICAȚI Principiul Precauției în privința operabilității tehnologiilor 5G, terestre și spațiale, pentru a asigura viața și sănătatea noastră și a generațiilor viitoare.

Cu mulțumiri,

Coaliția STOP 5G România

www.stop5ginternational.org

www.stop5gromania.ro

www.stop5gbucuresti.ro

In calitate de om și cetăteni puteți să:

 • Semnați Petiția Națională aici și Apelul Internațional STOP 5G aici
 • Recomandați-ne voluntari pentru acțiunile civice aici
 • Susțineți acțiunile de informare, de protest și, mai ales, cele depuse în instanțele de judecată
 • Solicitați-ne înscrierea ca membru în Coaliția STOP 5G aici
 • Distribuiți articolele și mesajele de pe www.stop5gromania.ro și postările din pagina de Facebook STOP 5G România
 • Comentați în conturile rețelelor de socializare ale politicienilor (membrii guvernului, liderii partidelor politice, membrii Parlamentului, europarlamentari, grupuri publice), distribuiți materiale informative aducând în atenție subiectul implementării abuzive a tehnologiei 5G
 • Organizați local, participați și invitați apropiații la Protestul 5G Mondial din 25.01.2020
 • Tipăriți și distribuiți materiale informative de aici
 • Petiționați individual Guvernul, ANCOM, Președinția, Avocatul Poporului, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Mediului, Ministerul Muncii (ANPDC), Direcțiile de Protecția Copilului de la nivel județean și alte instituții decizionale – vedeți modele cu argumentație și motivație aici
 • Acționați în instanță Guvernul pentru anularea tuturor demersurilor legislative care aduc prejudicii drepturilor Omului, în special dreptul la viață, la sănătate, la proprietate, la viață privată
 • Mergeți în audiență la birourile teritoriale ale parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene
 • Abonați-vă la newsletterul STOP 5G România pentru a primi noutăți cu privire la protestele și evenimentele relevante aici
 • Urmăriți/Follow pagina noastră pe Facebook

Fiecare din noi poate contribui și fiecare contribuție contează!
Cu mulțumiri pentru toată susținerea pe care o oferiți în a proteja Viața pe Pământ,

 

1 thought on “Scrisoare deschisă Europarlamentarilor Români”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.