La finele lui ianuarie 2020 SpaceX a mai lansat alți 60 de sateliți „Starlink”, aducând numărul sateliților 5G pe orbită joasă în jurul Pământului până la 240 din numărul incredibil de 42.000 solicitati sper aprobare și pe care ii lansează acum, câte 60 deodată, de două ori pe lună, la nesfârșit în viitor, cu excepția cazului în care cineva va opri aceasta atrocitate. Dacă toti satelitii 5G sunt lansati, vor depăși cu mult cele aproximativ 9.000 de stele vizibile și vor fi mai strălucitori decât acestea, cu excepția a 172 dintre ele.
Documentar in limba romana la
Acest act de vandalism global amenință să pună capăt astronomiei și să strice cerul nopții pentru totdeauna pentru întreaga umanitate, pentru păsările migratoare care se orientează de stele și pentru toate celelalte creaturi care se bucură de viață sub cerul neschimbător.
Acest act de vandalism global amenință, de asemenea, să provoace dispariția bruscă a întregii sau a majorității vieții pe suprafața Pământului, deoarece cei 12.000 de sateliți vor fi localizați în ionosfera Pământului și vor emite fascicule pulsatorii de radiații extrem de puternice în ea. Ionosfera este o sursă de înaltă tensiune, încărcată în permanență la o medie de 300.000 volți. Acesta controlează circuitul electric global care conectează fiecare ființă vie – pasăre, animal, copac și om – la Pământ și cer; circuitul electric care curge prin vene, pe care chinezii îl numesc qi, iar indienii numesc prana. Un circuit etern al vieții care a fost blând și neschimbat de trei miliarde de ani.
Apelul astronomilor, numit Salvgardarea Cerului Astronomic, lansat în urmă cu doar doua luni, are deja 1.300 de semnături ale astronomilor profesioniști din 48 de țări. Aceștia solicită ca proiectul Starlink să fie oprit imediat și ca toate guvernele să respecte tratatele internaționale – invocate în Apelul Internațional: https://www.5gspaceappeal.org/ pe care va rugam sa il semnati cat mai multi.
Tratatul privind Spațiul din 1967 prevede ca utilizarea Spațiului să fie realizată „astfel încât să se evite [contaminarea] nocivă a acestuia și, de asemenea, să se evite schimbările adverse în mediul de pe Pământ”.
Liniile directoare ale Organizației Națiunilor Unite pentru sustenabilitatea pe termen lung a activităților spațiale (2018) impun utilizatorilor Spațiului să abordeze „riscurile pentru oameni, proprietăți, sănătate publică și mediu asociate cu lansarea, operațiunea pe orbită și reintrarea obiecte spațiale.”