Stop 5G România

Rulează videoul

RAPORT DE EXPERTIZĂ JURIDICĂ – Christopher J. Portier

 
Christopher J. Portier, Ph. D., fost director al Centrului Național de Sănătate a Mediului la Centrele de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) și Agenția pentru Substanțe toxice și Registrul Bolilor (ATSDR), consilier științific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recent a completat un raport de expertiză privind riscul de tumoare cerebrală de la expunerea la radiațiile radiofrecvență (RF) folosite în comunicatiile mobile.
După finalizarea unei revizuiri cuprinzătoare a literaturii științifice, dr. Portier încheiat:
′ În opinia mea, expunerea RF cauzează probabil glioame și neurome și, având în vedere dovezile și experimentale (umane, animale ), afirm că, într-un grad rezonabil de certitudine științifică, PROBABILITATEA ca expunerea la radiație de Radio Frecvență să cauzeze gliom și neurom este MARE.”
 
În 2011, Dr. Portier a fost selectat să reprezinte CDC pe un grup de lucru de experți convocat de Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) pentru a revizui cancerigenul radiațiilor RF. Pe baza recomandărilor comisiei de experți, IARC a declarat radiațiile RF ′′ posibil cancerigene la om ′′ (Grupul 2 și anul următor a emis o monografie care rezumă dovezile. Deoarece preponderența cercetării revizuite publicată începând cu 2011 susține nevoia de a moderniza această clasificare, IARC a acordat prioritate unei noi revizuiri care va fi efectuată până în 2024.
Raportul de expertiză al Dr. Portier din discutie are 176 pagini , inclusiv 443 referințe, a fost pregătit pentru reclamanți într-un proces judiciar major de tragere la răspundere a produselor, Murray et al. v Motorola, Inc. et al., depus la Curtea Superioară pentru Districtul Columbia împotriva industriei de telecomunicații. Raportul apare ca proba 3 într-o recentă depunere la Tribunal.
Christopher J. Portier. Raport de experțiză. Proba C. Murray et al. v. Motorola, Inc. Şi încă. Curtea superioară pentru Districtul Columbia. 1 martie, 2021. pp. 1-176. http://bit.ly/PortierExpertReport.
 
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.