Stop 5G România

Rulează videoul
standarde radiatii icnirp corupte

ICNIRP CORUPT, iar LIMITELE DE EXPUNERE LA RADIATII EMISE DE ICNIRP NU SUNT DE INCREDERE

Verzii europeni pun sub semnul întrebării ICNIRP, solicită ca un nou organism public să evalueze expunerea la radiatiile retelei 5G

Partidele verzi din Parlamentul European au publicat un raport prin care solicită UE să se distanțeze de ICNIRP, grupul internațional de standarde privind expunerea la radiatii de radiofrecventa. Raportul susține că independența ICNIRP nu poate fi garantată, deoarece organizația nu are o supraveghere oficială, iar partidele au cerut înființarea unui nou organism public de reglementare în contextul implementarii rețelelor 5G.

Reglementările UE privind stabilirea limitelor expunerii la radiații electromagntice provenite din rețelele și echipamentele fără fir se bazează în mare parte pe recomandările de la Icnirp. Cu toate acestea, europarlamentarii verzi susțin că riscurile pentru sănătate sunt prea mari pentru a fi lăsate pe mana unor astfel de organizații private.

Aceștia au facut paralela cu azbestul, tutunul, motorina și pesticidele – toate zonele în care lobby-ul, lipsa unei cercetări cu adevărat independente și interesele economice au lăsat riscurile pentru sănătate subestimate pentru prea mult timp. Ei văd o problemă similară pentru radiațiile non-ionizante.

Aceștia au arătat cercetările publicate în Lancet în decembrie 2018 care arată că 68 % din cele 2,266 studii examinate au descoperit un efect biologic sau de sănătate semnificativ din radiațiile non-ionizante. Deși acest lucru nu confirmă un risc real pentru sănătate, aceasta oferă suficiente dovezi științifice pentru a se îndoi de afirmațiile asupra efectelor expunerii la câmpurile electro-magnetice.

Deputații europeni recomandă înființarea unei autorități publice independente pentru a aborda problema, care ar putea fi integrată în OMS.

Sursa: https://www.telecompaper.com/news/european-greens-question-icnirp-standards-call-for-new-public-body-to-look-at-5g-exposure–1343780

Raportul depus Parlamentului European care expune lipsa de integritate a ICNIRP poate fi descarcat de la:

https://klaus-buchner.eu/wp-content/uploads/2020/06/ICNIRP-report-FINAL-19-JUNE-2020.pdf

#STOP5GRomânia #SePoate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.