Stop 5G România

Rulează videoul
astrofizicienii semnalaeaza pericolul satelitilor 5G

Astrofizicienii semnaleaza pericolele tehnologiei 5G

Astrofizicianul Aurélien Barrau trage un semnal de alarmă sever cu privire la tehnologia 5G.
Pe 10 martie 2019, astrofizicianul a postat pe contul sau de Facebook reacţia sa la vestea lansării tehnologiei 5G.

RO I “Deci ne pregătim pentru reţeaua de telefonie 5G. Activ. Cu frenezie si nerăbdare! Vom monta nenumărate antene, le vom distruge pe cele vechi, vom înnoi totul. Acesta este arhetipul care duce la dezastru. Incapacitatea noastră structurala de a spune: e destul, nu avem nevoie, nici nu tânjim după această placere inutila, respingem această idee letala, conform căreia tot ce este tehnologic posibil trebuie musai și pus în practică, doar de dragul purului consumism. Întrebarea nu este dacă să construim stații termale nucleare sau eoliene ca să alimentăm toate acestea.

Trebuie sa înţelegem cum să eliminăm această infatuare suicidară (această sfidare a zeilor) de a crea nevoi materiale, care devin prioritare dezastrului nebunesc potrivit căruia ele funcţionează în mod necesar pentru existența. Chiar si cu o sursa perfect “curata” de energie, efectul implementării lor ar fi dramatic. Tehnologia 5G ucide. Nu din cauza efectelor undelor asupra sanatății umane. Ci sub forma unei creaţii artificiale a unei nevoi arbitrare, cu consecinţe devastatoare. Deja am ucis 70% din ceea ce existâ (fără a pune la socotealâ încălzirea globală). Preferăm viaţa sau viteza reţelei mobile? Este (aproape) atât de simplu.”

Postarea originală – https://tinyurl.com/y4tmnq9o

Aurélien Barrau este astrofizician francez, specializat in fizica astroparticulelor, in cosmologie si gauri negre. Lucrează la Laboratorul de Fizica si Cosmologie Subatomica din Grenoble (LPSC) si este profesor la Universitatea Grenoble-Alpes.
A fost invitat sa colaboreze cu Institutul de Studii Avansate de la Princeton (IAS), Institutul de Studii Ştiinţifice Superioare (IHES) din Bures-sur-Yvette și Institutul Perimetral (PI) de Fizică Teoretică din Canada.
Este membru al comitetului director al Centrului de Fizica Teoretica din Grenobles-Alpes si al Laboratorului de excelență ENIGMASS. Preda în cadrul masteratului de fizică și cosmologie subatomică de la Grenoble. Este membru al Comitetului Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică (CoNRS), secţiunea Fizica Teoretica.

IMPORTANT In ianuarie 2020 astrofizicistul italian Stefano Gallozzi a organiza un protest al comunității științifice din Italia împotriva sateliților Starlink de SpaceX, deoarece vor interfera cu observațiile astronomilor despre stele și vor interfera în special cu telescoapele radio astronomiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.