Stop 5G România

Rulează videoul
Cercetare medicala stiintifica radiatia 5G

5G: Mare risc pentru sănătatea UE, SUA și internațională!

### 5G: Mare risc pentru sănătatea UE, SUA și internațională! Dovezi convingătoare pentru opt tipuri distincte de mari daune cauzate de expunerea la câmpuri electromagnetice (EMF) și mecanismul care le cauzează

**Scris și compilat de Martin L. Pall, PhD
Profesor Emerit de Biochimie și Științe Medicale Fundamentale
Universitatea de Stat din Washington
Data: 17 mai 2018**

#### Rezumat

### Efecte diferite produse și preocupări

Efectele diferite produse sunt, evident, preocupări foarte serioase. Ele devin mult mai profunde și devin amenințări existențiale atunci când considerăm că mai multe dintre aceste efecte sunt atât cumulative, cât și în cele din urmă ireversibile. Există dovezi substanțiale pentru natura cumulativă și ireversibilitatea efectelor neurologice/neuropsihiatrice, a efectelor reproductive, a efectelor mutaționale asupra ADN-ului, a efectelor cardiace și a unora, dar nu tuturor, efectelor hormonale (Capitolul 3); orice cauzare a ADHD și autismului poate adăuga preocupări suplimentare (aici natura cumulativă este probabil limitată la perioada perinatală). Când știm că numărul spermatozoizilor a scăzut cu mai mult de 50% în toate țările avansate din punct de vedere tehnologic de pe pământ, este dificil să evităm concluzia că majoritatea populației din acele țări este deja substanțial afectată. Aceeași concluzie poate fi făcută pe baza naturii răspândite a efectelor neuropsihiatrice în acele țări. Ambele efecte se vor agrava mult mai mult chiar și fără nicio creștere a expunerilor actuale, din cauza naturii cumulative și ireversibile a acestor efecte. Aștept să vedem o prăbușire a reproducerii umane aproape la zero, așa cum s-a întâmplat în studiul pe șoareci realizat de Magras și Xenos, pe care îl estimez că se va întâmpla în aproximativ 5 ani, fără nicio creștere a expunerilor noastre. Evident, 4G și 5G vor înrăutăți mult situația. În mod similar, aștept ca deteriorarea funcției cerebrale pe care o vedem deja să ne pecetluiască soarta dacă nu acționăm rapid și energic. Funcția noastră cerebrală colectivă poate deveni complet incapabilă să facă față unei astfel de situații de mega-criză.

Acum, se poate argumenta că unele dintre acestea nu se pot dezvolta așa cum mă aștept, deși acele așteptări se bazează pe cele mai bune dovezi disponibile. Se poate chiar argumenta acest lucru pentru toate aceste așteptări. Cu toate acestea, atunci când avem un risc substanțial de multiple amenințări existențiale pentru fiecare țară avansată din punct de vedere tehnologic de pe pământ, eșecul de a acționa energic înseamnă că există o probabilitate foarte mare de distrugere completă a acestor societăți. Și haosul care ar urma inevitabil, într-o lume care încă are arme nucleare, poate duce la extincție. În fața acestor tipuri de riscuri, singura cale rațională este să acționăm cu mare vigoare pentru a opri noile expuneri și pentru a reduce expunerile actuale. Încă putem accesa internetul folosind conexiuni prin cablu. Și putem reduce substanțial radiațiile turnurilor de telefonie mobilă și ale telefoanelor mobile. Contoarele inteligente, dacă sunt necesare, pot funcționa prin conexiuni prin cablu.

Peste 60% din acest document (Capitolele 5 și 6) se concentrează pe eșecurile declarațiilor SCENIHR, ale industriei de telecomunicații, ale FCC-ului american și ale FDA-ului american de a reflecta știința. Declarațiile lor omit în mod repetat mult, adesea toate cele mai importante dovezi științifice. Declarațiile lor sunt pline nu doar de omisiuni, ci și de falsități demonstrabile și de logică falsă. Acestea au avut loc adesea în momente în care știm că aceștia știau mai bine. Acestea au avut loc împreună cu eforturi viguroase ale industriei de telecomunicații de a corupe știința prin atacarea oamenilor de știință individuali a căror singură vină este că au obținut descoperiri importante pe care industria nu le place. Aceste atacuri au avut loc împreună cu eforturi viguroase de a corupe două agenții care au roluri de reglementare importante.

Există, de asemenea, posibile preocupări cu privire la studiile individuale legate de industrie. Toate dispozitivele de comunicații wireless emit EMF-uri polarizate care transmit informații prin pulsații. Atât pulsațiile, cât și polarizarea fac aceste EMF-uri mult mai active biologic. Există trei alți factori care influențează, de asemenea, producerea efectelor. Mai multe studii legate de industrie pot fi folosite acești factori, împreună cu utilizarea unui număr foarte mic de animale individuale în studiile lor, pentru a produce studii care ar putea fi concepute pentru a eșua (Capitolul 5). Nu este clar în acest moment dacă acest tip de preocupare este destul de limitat sau dacă este foarte extins.

### Concluzie

Comisia Europeană nu a făcut nimic pentru a proteja cetățenii europeni de oricare dintre aceste pericole foarte grave pentru sănătate, iar FDA, EPA și Institutul Național de Cancer din SUA nu au făcut nimic pentru a proteja cetățenii americani. FCC-ul american a fost mult mai rău decât atât, acționând cu un dispreț vădit pentru sănătatea noastră.

 

Detalii la https://www.icnirp.org/cms/upload/consultation_upload/Respondent94

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.