Stop 5G România

Rulează videoul

25.10.2019 Petitie MCTI pe OUG antene 5G fara acordul proprietarilor

25 septembrie – 25 octombrie 2019 – STOP 5G  – Campanie de sesizare/somare a autorităților

 

Petiția va fi conceputa sub formă de cerere.

Adresați email-ul către toate aceste adrese:

 

propuneri@msinf.ro, relatiicupublicul@comunicatii.gov.ro, relatiipublice@just.ro, cabinetministru@comunicatii.gov.ro, ancom@ancom.org.ro , cabinetsecretardestat1@comunicatii.gov.ro, cabinetsecretardestat2@comunicatii.gov.ro, pm@gov.ro, consultare@ancom.org.ro, sesizare@ancom.org.ro,

 

Subiect: NU 5G, NU adoptați ordonanța de urgență pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative

 

Doamnă Prim Ministru,

 

Domnule Ministru,

 

Subsemnatul …………………, data nașterii …………………………., domiciliat in ……………………, jud ……………….., str. ………..………., nr …………., avand C.I cu Seria ………… Numărul ……………….., CNP ……….……………….., cetățean român, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 si Legea 233/2002 actualizată vă scriu să vă informez că nu sunt de acord cu tehnologia 5G și nici cu Ordonanța de urgență pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, vă solicit să aplicați principiul precauției, așa cum au procedat și alte state și orașe europene în privința tehnologiei 5G și să opriti orice demers în vederea realizării operabilității acestei tehnologii având următoarele motive:

 

Tehnologia 5G nu este de utilitate publică, telecomunicațiile 5G necesită instalarea a zeci de milioane de noi antene „cu celule mici” ceea ce generează poluare electromagnetică sporită. Vorbim despre o antenă la fiecare 3 până la 12 case în zone rezidențiale și la fiecare bloc din zonele centrale fără acordul nostru al proprietarilor, cei care vor suporta efectele nocive.

 

‪Dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi şi afectaţi, dovezi experimentale legate de distrugerea ADN, a celulelor şi organelor într-o largă varietate de plante şi animale, precum şi dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei moderne – cancer, boli de inimă şi diabet – sunt, în mare parte, cauzate de poluare electromagnetică, constituie subiectul unei baze de literatură de mai mult de 10,000 (zeci mii) de studii de specialitate revizuite. Gasiți aici mai multe informații despre impactul nociv asupra oamenilor și asupra mediului înconjurător:

 

https://www.5gspaceappeal.org/s/Apel-internaional-Stop-5G-pe-Pmant-i-in-Spaiu-4efp.pdf

 

În drept:

 

Prin implementarea tehnologiei 5G și prin facilitatarea cu aceasta masură (OUG) ni se încalcă dreptul la viață și integritate fizică, și implicit la sănătate, garantat de Art. 2 din Convenția Drepturilor Omului ratificată de Romania prin Legea nr. 30 din 18.05.1994 (publicată în M. Of. Nr. 135/31.05.1994) și consacrat de Art. 22, Art. 34 și Art. 35 din Constituția României care presupun și eliminarea din mediul biologic al individului a oricărui risc potențial pentru sănătatea ți bunăstarea sa dar se încalcă și următoarele alte articole din Constituția României:

 

ARTICOLUL 115

 

(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.

 

ARTICOLUL 35 din Constituție – Dreptul la mediu sănătos

 

(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.

(2) Statul asigura cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.

(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.

 

ARTICOLUL 44 – Dreptul de proprietate privată

 

(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi SUBSOLUL oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.

 

Vă atașez și anexele cu precedente din justiție care dovedesc ilegalitatea antenelor montate de companiile telecom în perimetrul locuințelor, studii, referințe și practici din alte țări.

 

Vă mulțumesc,

 

Numele:

 

……………………………….

 

Data:

 

 

 

Precedente în justiție

 

 1. Tribunalul Comercial Cluj a respins în aprilie 2011 acțiunea companiei de telefonie Orange prin care cerea obligarea locatarilor dintr-un bloc din Mănăștur să permită pornirea antenelor de pe imobil:

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/orange-pierde-procesul-antena-de-pe-bloc–64189.html.

 1. Un orădean a înfruntat cu tenacitate compania Vodafone pentru desființarea antenei de emisie-recepție montate pe terasa blocului în care locuiește. Sentința obținută in februarie 2013 îi dă dreptate, instanța acceptând, pentru prima oară în România, că emisiile antenelor GSM sunt nocive și pot provoca inclusiv cancer cerebral:

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/jos-antena-in-premiera-judecatoria-obliga-o-companie-de-telefonie-sa-si-demonteze-o-antena-de-pe-un-bloc-106241.html?mobile=no;

 1. O asociație de proprietari din blocul nr. 30 B, din orașul Reșița, str. Petru Maior, județul Caraș Severin, a obtinut pe 6 decembrie 2016 la Judecătoria Sectorului 1 o decizie prin care compania de telefonie Vodafone este obligată să demonteze antena GSM de pe bloc.

 

 1. HG nr. 520 din 2016 privind cerințele minime de securitate și sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscuri generate de câmpuri electromagnetice (M. Of. al Romaniei nr. 576 din 28 iul. 2016) stabilește cerințele minime pentru protecția lucrătorilor împotriva riscurilor pentru sănătatea și securitatea lor, generate sau care pot fi generate de expunerea la câmpuri electromagnetice la locul de muncă. Dacă pentru lucratori exista reglementari specifice privind expunerea temporară la câmpuri electromagnetice, atunci de ce nu ar beneficia de acestea și oamenii care locuiesc permanent în astfel de amplasamente?

 

 1. În data de 29 ianuarie 2015, a fost adoptată în Franța legea cu privire la limitarea expunerii la undele electromagnetice (publicată oficial în 10 febr. 2015). Este începutul recunoașterii pericolului radio-frecvențelor asupra sănătății.Legea prevede reguli mai stricte privind publicitatea în domeniul telefoniei mobile și a celorlalte tehnologii fără fir: a fost interzisă recomandarea și vânzarea unui telefon mobil copiilor sub 14 ani. În plus, toate reclamele despre telefoanele mobile trebuie să recomande utilizarea căștilor. A fost interzisă utilizarea rețelelor Wi-Fi în locațiile destinate activităților pentru copii mai mici de trei ani, iar în școli sunt permise doar în spații dedicate activităților legate de tehnologia informației – Publicata in 28 martie 2019:

 

https://www.terranuova.it/News/Attualita/Un-Municipio-di-Roma-vota-contro-il-5G-cosa-fara-la-Giunta/

 

 1. Deocamdată, măsurarile test de câmpuri electromagnetice, efectuate de ANCOM în România, sunt pe două cazuri izolate „device to device”, nu pe câmpuri multiple cumulate în hot spot-uri specifice aglomerărilor urbane de tip smart-city și nu sunt concludente privind impactul pe termen lung asupra sănătații populației. Pe plan internațional măsurările au fost un eșec chiar din punct de vedere tehnic, vitezele de download 5G nu au fost mai mari decat cele furnizate acum de tehnologia 4G. Costurile imense de implementare și lipsa telefoanelor mobile pentru 5G sunt alte impedimente care întârzie lansarea oficială a rețelelor 5G.

 

Oameni de stiinta de top confirmă temerile noastre

 

Dr. Martin Pall de la Universitatea Statului Washington,vorbind la o masă rotundă organizată de NIH și CDC, a afirmat: „Introducerea rețelelor 5G fără ca un singur test biologic să fi furnizat dovada siguranței în ceea ce privește sănătatea ființelor umane, animalelor și mediului este absolut nebunească.”:

Această actiune este echivalentă cu a pune la dispozitia publicului noi medicamente fără a efectua un singur test privind siguranța și eficacitatea acestora.

https://einarflydal.files.wordpress.com/2018/04/pall-to-eu-on-5g-harm-march-2018.pdf

 

STUDII ȘI REFERINȚE DIN ALTE TĂRI

 

 1. Studii si referințe:

 

https://doarortodox.files.wordpress.com/2019/02/apel-international-stop-5g-pe-pamant-si-in-spatiu.pdf

 

 1. Revoltă națională în Elveția împotriva 5G. Federația Doctorilor Elvețieni spune că nu există niciun studiu care să certifice siguranța noii tehnologii:

https://www.activenews.ro/externe/Revolta-nationala-in-Elvetia-impotriva-5G.-Federatia-Doctorilor-Elvetieni-spune-ca-nu-exista-niciun-studiu-care-sa-certifice-siguranta-noii-tehnologii-157903

 1. https://www.activenews.ro/stiri-it-c/Bruxelles-primul-oras-care-BLOCHEAZA-implementarea-tehnologiei-5G-din-cauza-riscurilor-pentru-sanatate-155317/

 

 1. Anglia, Lloyds din Londra, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări din lume, refuză să incheie contracte de asigurare a sănătății față de efectele tehnologiilor wireless 5G (“Wi-Fi”):

 

https://principia-scientific.org/lloyds-insurers-refuse-to-cover-5g-wi-fi-illnesses/, publicata in 12 februarie 2019/

 

 1. Italia, un district al Romei a votat împotriva testelor 5G. Sunt de așteptat alte voturi pentru stoparea testelor 5G în patru consilii regionale, un consiliu provincial și alte consilii municipale din Italia – Publicată în 28 martie 2019:

 

https://www.terranuova.it/News/Attualita/Un-Municipio-di-Roma-vota-contro-il-5G-cosa-fara-la-Giunta/

 

 1. Rusia, Ministerul rus al Apărării refuză să transfere frecvențe pentru 5G, ceea ce întârzie efectiv orice lansare de 5G timp de mai mulți ani – Publicată în 28 martie 2019:

 

https://www.vedomosti.ru/technology/articles/2019/03/28/797714-minoboroni-otkazalos-peredavat-5g/

 

 1. Italia, Florenta aplică principiul precauției, refuzând să permită instalarea rețelei 5G, referindu-se la “ambiguitatea și incertitudinea organismelor supranaționale și a organismelor private (cum ar fi ICNIRP)”, care “au poziții foarte diferite unul fata de celălalt, în ciuda dovezilor uriașe ale studiilor publicate privind impactul asupra sănătații” – Publicată în 5 aprilie 2019:

 

“Provoca danni al corpo!” Firenze frena sul 5G e applica il Principio di Precauzione. Approvata con voto (quasi) unanime la mozione in difesa della salute – NOTIZIA ESCLUSIVA OASI SANA

 

 1. Belgia, Ministrul Mediului a declarat ca Bruxelles oprește planurile de lansare a rețelelor 5G, pentru că nivelele de radiații sunt imposibil de estimat și “Oamenii din Bruxelles nu sunt porci de Guineea, a căror stare de sănătate o pot vinde pentru profit” – Publicată în 1 aprilie 2019:

 

http://www.brusselstimes.com/brussels/14753/radiation-concerns-halt-brussels-5g-for-now/

 

 1. În Germania, germanii au semnat în masa o petiție pentru a determina Bundestag-ul să dezbată stoparea acordării licențelor 5G până la lămurirea impactului asupra sănătații – Publicată pe 4 aprilie 2019:

 

https://www.telecompaper.com/news/germans-petition-parliament-to-stop-5g-auction-on-health-grounds–1287962/

 

 1. Olanda, Membrii Parlamentului din Țările de Jos insistă ca cercetarea în domeniul impactului radiațiilor să fie efectuată înainte de aprobarea rețelelor 5G – Publicată în 4 aprilie 2019:

 

5G: The Dominoes Are Starting To Fall

 

 1. SUA, Judecătorii de la Curtea Supremă din California au validat în unanimitate o ordonanță din San Francisco din 2011, care impune companiilor de telecomunicații obținerea de autorizații de la nivelul local, nu federal, înainte de a plasa antenele pe infrastructura orașului – Publicată în 5 aprilie 2019:

 

California Supreme Court Sides with Cities in Small Cell Faceoff

 

 1. Elvetia, Cantonul Vaud a adoptat o rezoluție prin care solicită un moratoriu asupra instalării antenelor 5G până la publicarea în această vară a unui raport privind 5G de către Oficiul Federal Elvețian pentru Mediu – Publicată în 9 aprilie 2019:

 

5G: Vaud (Switzerland) Adopts Resolution for a Moratorium [UPDATE: Geneva too]

 

 1. Elveția, Geneva adoptă o moțiune pentru un moratoriu privind 5G, cerând Consiliului de Stat să solicite OMS să monitorizeze studii științifice independente, pentru a determina efectele nocive ale 5G – Publicată în 11 aprilie 2019:

https://www.letemps.ch/suisse/geneve-adopte-une-motion-un-moratoire-5g/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.