Stop 5G România

Rulează videoul
scrie petitie senatorului L532/2021

16.09.2022- Cerere prelungire termen Consultare Milimetrice 26 GHz

STOP benzii de frecvență ucigașe de 26 GHz
?MOBILIZARE: trimiteți la ANCOM masiv cererea de mai jos !!!
Subiect: Cerere prelunguire termen si refacere chestionar 26 GHz pentru MFCN (5G)
Vă rugăm să vă implicați și să cereți ANCOM prelungirea termenului de consultare publică referitoare la Chestionarul legat de banda de frecvență nocivă de 26 GHz și să refacă acest chestionar.
consultare@ancom.org.ro, consultare@ancom.ro,
cc: contact@stop5gromania.ro
Mai multe detalii în solicitarea pe care am făcut-o noi:
Subsemnatul…., cu adresa de corespondenta….,
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată și cu prevederile Convenției AARHUS, transpuse în România prin Legea nr. 86/2000, care prevede accesul la informații, organizarea și susținerea dezbaterilor publice ample, cu subiecte de interes pentru cetățeni, participarea la luarea deciziilor cu impact asupra sănătății și mediului, cum este decizia implementării tehnologiei 5G pe frecvențele 24 GHz – 27 GHz.
Solicităm ANCOM să prelungească termenul de consultare publică asupra temei CHESTIONAR privind oportunitatea acordării unor drepturi de utilizare a frecvențelor în vederea furnizării de rețele publice de tip MFCN și de servicii de comunicații electronice pe suport radio de bandă largă în România în banda de frecvențe 24,25 – 27,5 GHz (banda de 26 GHz), realizată prin chestionarul de la adresa https://www.ancom.ro/formdata-270-45-233, deoarece:
– termenul de consultare publică este prea scurt, mai ales în raport cu importanța și complexitatea acestei teme;
– nu se justifică un termen așa scurt de consultare în raport cu acțiuni care s-ar face peste 1-3 ani sau mai mult;
– chestionarul nu este bine întocmit, unele întrebări nefiind corect formulate.
Sunt întrebări care nu oferă toate răspunsurile necesare pentru o abordare completă, care ar trebui să cuprindă în totalitate intervalul de răspunsuri de la afirmativ la negativ.
De exemplu, întrebările A1, B1, C1 și D1. În plus, singurele răspunsuri disponibile, care sunt și incomplete, condiționează limitativ completarea altor întrebări (A2-A6, B2-B6 etc.).
De asemenea, prezentarea temei abordate este incompletă și părtinitoare deoarece se prezintă numai niște presupuse avantaje ale folosirii benzii de 26 GHz pentru MFCN (5G), fără să se menționeze și să se ia în calcul absolut niciun dezavantaj, risc sau amenințare la adresa vieții, sănătății și a mediului natural, în urma exploatării spectrului radio pentru 5G.
Vă reamintim că ANCOM a mai făcut o astfel de consultare publică privind acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor radio în benzile de frecvențe 694-790 MHz, 791-796 MHz/832-837 MHz, 1452-1492 MHz, 2530-2570 MHz/2650-2690 MHz, 3410-3420 MHz/3510-3520 MHz, 3450-3465 MHz/3550-3565 MHz pentru 5G, care s-a soldat cu participarea irelevantă a doar 9 respondenți (4 operatori de comunicații mobile, un operator de comunicații globale prin satelit, doi producători de echipamente radio, o singură persoană interesată și o singură instituție a statului). Mai mult, acea consultare a prezentat erori, care au fost parțial corectate abia după 17 zile de la începerea consultării, motiv pentru care acea consultare este eminamente nulă.
ANCOM pleacă de la premisa greșită ca banda de 26 GHz va fi folosită în viitor.
De acest lucru nu poate fi sigur nimeni, deoarece asta depinde de voința societății românești, exprimată clar în acest sens.
Cităm din explicațiile din chestionar: „ … ANCOM le va avea în cadrul procesului de reglementare a utilizării viitoare a benzii de 26 GHz.”
Din acest punct de vedere, așa-zisa consultare publică realizată prin acest chestionar este părtinitoare, îi lipsește neutralitatea necesară și, implicit nu este corectă și legală.
Implicit, afirmațiile de la finalul Secțiunii I cum că ANCOM va exclude și va elimina „din start” răspunsurile care nu corespund „scopului prezentului demers” sunt nepotrivite pentru o consultare publică care se vrea neutră și echidistantă.
Solicităm ANCOM să-și revizuiască atitudinea și să revină la poziția corectă a unei instituții aflate în slujba cetățenilor și a intereselor lor legitime, care sunt mai presus de interesele mercantile ale industriașilor.
În concluzie, ANCOM are obligația să abordeze corect și legal orice consultări publice, mai ales pe cele de un interes deosebit. Din acest motiv, cu argumentele detaliate mai sus, vă solicităm să prelungiți perioada de consultare a temei menționate și să vă faceți datoria să informați corect și complet societatea, inclusiv cu privire la riscurile majore ale folosirii frecventelor foarte înalte, de ordinul zecilor de gigaherți, pentru comunicațiile electronice mobile comerciale.
Solicităm să ne acordați număr de înregistrare la această cerere și să ne comunicați data până la care s-a prelungit consultarea publică.
Data:
Semnatura:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.