Stop 5G România

Rulează videoul
Comunicat de Presa

15.02.2022 – Comunicat de presa – L532/2021 dezbatut în Senatul Romaniei

DEZBATEREA DIN SENAT ASUPRA LEGII 5G A REVELAT SABOTAREA CERERILOR SOCIETĂȚII CIVILE DE CĂTRE INSTITUȚIILE STATULUI
 
14.02.2022, București – Dezbaterea publică din Senatul României privind proiectul legislativ de implementare a tehnologiei 5G a demascat ignoranța, dezinteresul și reauavoință a autorităților și instituțiilor statului, incapabile să răspundă la problemele ridicate de societatea civilă.
Coaliția STOP 5G România a participat luni la dezbaterea online, găzduită de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului, alături de câțiva senatori și reprezentanți de rangul doi ai ANCOM, MApN, Ministerului Mediului și Ministerului Sănătății.
Din societatea civilă au participat specialiști (ingineri, medici, juristi, cercetători, etc) care au expus problemele multiple ridicate de proiectul de lege 532/2021, ce reglementează o tehnologie nesigură și invazivă pentru sănătate dar și costisitoare pentru contribuabili. Acest proiect-mamut modifică, prin derogări abuzive, 48 de acte normative, în folosul industriei telecom și în dauna cetățenilor, cărora li se restrâng drepturi și libertăți fundamentale prevăzute în Constituție, cel mai important fiind dreptul la viață.
Reamintim: Coalitia STOP 5G România a transmis comisilor de raport ale Legii 532/2021 un set de întrebări publicat la: https://stop5gromania.ro/08-02-2022-intrebari-adresate-guvernului-pe-care-comisiile-de-specialitate-din-senat-trebuie-sa-le-aiba-in-vedere-la-analiza-proiectului-l532-2021-referitor-la-5g si tuturor senatorilor memorii și petiții cu argumente și soluții specifice competențelor comisiilor de aviz, centralizate la http://stop5gromania.ro/petitie-senatori/
 
Întrebările senatorilor și experților din societatea civilă au revelat din nou că reprezentanții ANCOM si ai Guvernului nu cunosc actele normative pe care le înaintează Parlamentului. Aceștia nu-și respectă obligațiile din legea de funcționare, evită și obstrucționează metodic întrebările și explicațile datorate societății civile, uneori chiar prin fals în declarații publice.
 
Interpelările din Comisia de abuzuri au arătat că ANCOM nu a realizat studii de impact și nici măsuratori specifice pentru 5G. Aceeași lipsă a studiilor de impact la Ministerul Mediului și la Ministerul Sănătății, acesta din urmă invocând în mod fals lipsa consultării sale și a sesizărilor societații la dezbaterile actelor normative privind efectele noii tehnologii asupra oamenilor. MApN și celelalte instituții invitate la discuțiile de luni au refuzat dialogul. Mai mult, CSAT a răspuns invitației comisiei pe lângă subiect, la solicitări imaginare: Comisia pentru abuzuri nu poate participa la ședințele CSAT, deși comisia nu ceruse aceasta ci invers, invitase în Parlament reprezentanți ai CSAT.
 
Practic, instituțiile și autoritățile de care depinde implementarea 5G repetă obsesiv greșelile și continua abuzurile și obtrucționarea societății civile și a dialogului social, în cel mai bun caz își pasează reciproc responsabilitățile.
 
Dezbaterea despre implementarea 5G continuă online joi, orele 10.00, la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului României.
 
Coaliția STOP 5G ROMÂNIA
 
Email: contact@stop5gromania.ro/ stop5gromania@gmail.com;
Website: stop5gromania.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/stop5gromania.
 
Coaliția STOP 5G ROMÂNIA este o mișcare civică, fără formă juridică, formată din asocierea a aproximativ 90 de organizații semnatare ale Memoriului Național STOP 5G și aproximativ 50.000 de cetățeni români semnatari ai petițiilor împotriva implementării iresponsabile pe scară largă a rețelelor 5G. (www.stop5gromania.ro/membri)
 
Coaliția STOP 5G ROMÂNIA este membră a ALIANȚEI EUROPENE STOP 5G formată din peste 41 de grupuri civice apolitice, fără conflicte de interese aparținând a 23 de națiuni europene, pentru a împărtăși o cale comună pentru revendicarea drepturilor fundamentale grav amenințate de noile tehnologii de comunicații electronice 5G și de sistemele de emisii de frecvență radio. (https://www.alleanzaitalianastop5g.it/442967283).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.