Stop 5G România

Rulează videoul

05.11.2021 Comunicat de presa

SUB PRETEXTUL POTENȚIALULUI INFRINGEMENT PENTRU CODUL EUROPEAN AL COMUNICAȚIILOR ELECTRONICE SE ÎNCEARCĂ O MEGA FRAUDĂ LEGISLATIVĂ PENTRU A FACILITA REȚELELE NOCIVE 5G
 
Printr-un proiect de lege de 300 de pagini se forțează a fi legiferate încălcări grave ale drepturilor fundamentale ale omului, ale Constituției României, ale legilor în vigoare inclusiv incășcări ale legislatiei comunitare europene. Toate acestea se derulează in condițiile în care la nivelul european precauția este dominantă, situație detalită concret de noi la http://stop5gromania.ro/europenii-precauti-la-5g-sunt-majoritatea/
 
Prin proiectul de lege aflat în prezent în Camera Deputaților cu numărul PL-x nr. 428/2021 se vor a fi modificate pentru rețelele 5G și pentru industria telecom în mod discreționar nu mai puțin de 48 de acte normative, din care 27 de legi, 11 Ordonanțe de Urgență ale Guvernului, 5 Hotărâri de Guvern, 5 Ordonanțe de Guvern. O astfel de înșiruire de derogări abuzive este fără precedent în legislația românească și reprezintă o sfidare inadmisibilă a voinței suverane a poporului român, ce ar putea produce un haos legislativ cu efecte ireversibile în plan legislativ și social, creându-se și o mare discriminare față de cetățeni. Unele prevederi din proiectul de lege sunt complet împotriva interesului cetățenilor, care sunt proprietarii imobilelor pe care se instalează infrastructura, precum și proprietarii de drept ai resurselor exploatate de industria telecom, respectiv frecvențele radio, datele și biodatele vehiculate în rețelele 5G.
 
Această multitudine de derogări și modificări ale legislației actuale avantajează foarte mult doar operatorii de telecomunicații mobile, într-un mod extrem de discriminator și fără nicio prevedere echitabilă pentru toți ceilalți operatori economici. Ele aduc prejudicii și proprietarilor, pun în pericol siguranța cetățenilor și pot afecta grav unele lucrări de construcții. Și asta numai în favoarea și în folosul anumitor companii!
 
Petiția Coaliției STOP 5G România care detaliază problemele grave poate fi accesată la http://stop5gromania.ro/18-10-2021-petitie-camera-deputatilor-pe-plx-428-2021 motive pentru care se cere retragerea acestui proiect de lege din circuitul parlamentar, corectarea și refacerea lui în concordanță cu normele statului de drept, cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, în acord cu necesitățile și specificitățile României și cu o reală respectare a ordinii statului de drept, a siguranței naționale și a securității vieții individuale a cetățenilor iar ulterior repunerea lui în consultare publică, cu modificările operate.
 
Coaliția STOP 5G România
contact@stop5gromania.ro
stop5gromania.ro
 
Coaliția STOP 5G ROMÂNIA este o mișcare civică, fără formă juridică, formată din asocierea a aproximativ 90 de organizații semnatare ale Memorandumul Național și zeci de mii de cetățeni români semnatari ai petițiilor împotriva implementării iresponsabile a rețelelor 5G. (www.stop5gromania.ro/membri )
Coaliția STOP 5G ROMÂNIA este membră a ALIANȚEI EUROPENE STOP 5G formată din peste 41 de grupuri civice apolitice, fără conflicte de interese aparținând a 23 de națiuni europene pentru a împărtăși o cale comună pentru revendicarea drepturilor fundamentale grav amenințate de noile tehnologii de comunicațiile electronice 5G și de sistemelor de emisii de frecvență radio. (https://www.alleanzaitalianastop5g.it/442967283 ).
 
#STOP5GRomânia #PentruViațăLibertateSiguranțaDemocrațieiConstituționale
 
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.